Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

misterz 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je priam nehynúci herec, ktorý ma obrovskú charizmu aj v pokročilom veku. A na tom stavia aj celý film. Obsahovo iba priemerný príbeh, no aspoň s pekným odkazom v závere. Formálna stránka je však dokonalá, postava Earla Stonea si ma získala veľmi ľahko. Nadpriemer. 75/100 ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Na Eastwoodov vek fajn, ale, keď si ma získal príbeh, dúfal som, že záver, ku ktorému nevyhnutne speje, bude silný. Prípadne, že najväčším problémom ostane nevyužitý Michael Peña. Nastal však koniec ako výsmech predošlého vývoja postáv. Ak sa s ním dcéra nebavila, lebo bol nezodpovedný rodič, tak by sa mu nemala vešať okolo krku v súdnej sieni, ktorá spečatila jej pochybnosti o otcovom charaktere. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh, o tom jak si dědouš získává srdce gangsterů z drogového kartelu a nakonec i vlastní rodiny. S celým filmem jsem byl mnohem spokojenější, než jsem na začátku vůbec očekával a nemohu jinak než dát plný počet hvězd. Mé nejoblíbenější pasáže byly vždy, když si hlavní hrdina jel vyzvednou náklad a potom také velice vychytaný konec který dopadl dobře i špatně z různých úhlů pohledů. Dle mého názoru lepší než Grand Torino. 90% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

CE je asi nesmrtelný a bude točit rok co rok film za filmem, a i letos opět film povedený, držící si kvalitu, zase mne to bavilo, hlavně to, jak se Clint svému požehnanému stáří nevyhýbá a v podstatě na něm postaví celý svůj snímek...škoda toho idylického konce a polopatické adorace rodinných hodnot, bez toho by mne to bavilo asi víc... PS: CE v době natáčení snímku rovných 88 let! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pomalá, starosvětská jízda ve stylu Gran Torina. Tzn. rukopisem typická eastwoodovka nového tisíciletí. Příběh o rodině a životních zkušenostech z úst dědka mrzouta. Tentokrát se do toho přimíchají sem tam nějaké drogy a drogové kartely. Eastwood z toho ovšem vybruslil s noblebou a grácií sobě vlastní. Není to nic, co bychom už neviděli v mnoha více živočišných a dramatičtějších variacích, ale málokdo to dochutí s takovou dávkou životní zkušenosti a satirického nadhledu. Škoda takového množství luxusních herců a tak málo prostoru pro jejich charaketry. Vše stojí a padá na Eastwoodovi a možná je to trochu škoda. Plus za Andyho Garciu, aka muže se zlatou zbraní. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)
  • Earl Stone (Clint Eastwood) jezdí v luxusním černém pick-upu Lincoln Mark LT. Na státní poznávací značce má pod číslem 92K B4F napsáno „Korean War Veteran“ (česky „korejský válečný veterán“). V průběhu korejské války byl Clint Eastwood v roce 1951 skutečně odveden, prošel základním šestnáctitýdenním výcvikem, ale v bojovém nasazení nebyl, protože na vojenské základně Fort Ord v Kalifornii dělal plaveckého instruktora. Z Fort Ord to není daleko do Carmelu, kde Eastwood v dubnu 1986 vyhrál volby a stal se na dva roky starostou. (Rominator)

Reklama

Reklama