Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

Flego 

všechny recenze uživatele

Pašerák Clinta Eastwooda ponúka dve roviny, jednou je rodinná dráma starého muža, ktorý sa viacej venoval pestovaniu kvetín ako svojím kvetinkám doma ( manželka a dcéra ) a druhou je krimi thriller z prostredia pašovania narkotík. Predsa len prvá rovina je silnejšia, aj Clint sa v nej lepšie cíti. V podstate však film neponúka nič nové, je len ďalšou poctivou jazdou poctivého režiséra a herca. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Díky, dědo." - "Nemáte zač, lesby." Clint Eastwood je jistota. I když Pašerák (pokud ho srovnám s posledními filmy, ve kterých hrál) není taková síla jako Gran Torino nebo Million Dollar Baby, je naštěstí mnohem lepší než Zpátky ve hře. Je to zábavný i dojemný film s pohodovou atmosférou proloženou nějakým tím napětím, v hlavní roli a zároveň i na režisérské židli s jedním neskutečně obdivuhodným chlapem. Earl Stone je jedním z jeho nejsympatičtějších hrdinů. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu. Byť celá rodinná linie až překvapuje svou nepřekvapivostí, která se v závěru rozvíjí do neadekvátně pohádkové moralitky, a celkově se směřuje za nevyhnutelným finále, bavilo mě to a chvílemi i dojalo. Osobnost režisérské a hlavně (v tomto případě) herecké legendy je patrná z každé s gustem pronesené repliky i každé kamerové jízdy, vyprávění nedrhne a sympaticky rozvíjí Earlovy motivace i pozici vyšetřovatelů, takže lehce repetitivní schéma nabírá postupně na dramatičnosti, a navzdory oné možná až přehnané uvolněnosti je z příběhu cítit upřímné ohlédnutí starého muže za životem, který se nedá prožít znovu a jehož chyby nelze napravit. Clint je zase super, s jeho postavou se sžijete, budete se s ní smát a bude vám jí líto. A solidní řádka známých herců ve vedlejších rolích to celé jen zpříjemňuje.. 80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nemusím tématiku kartelů, drog a nudné, táhlé dramata, se mi ve výsledku The Mule líbil víc, než jsem si původně myslel. Šel jsem do filmu trochu skepticky, nicméně Eastwood ukázal, že prostě umí, a to jak herecky, tak za kamerou. Ačkoliv má film pomalejší tempo a je prakticky bez akce, styl vyprávění, jakým je příběh a hlavní postava podána, jsou dostatečně chytlavé a podmanivé. Ve vedlejších rolích potěší Cooper, Fishburne, Peña nebo Taissa Farmiga, ale Clint si veškeré herectví ve filmu krade úspěšně pro sebe. Na závěr nechybí ani do života důležité a emocionální ponaučení, které se povedlo výborně. Hezký, citlivý snímek a pro mě nečekaný nadprůměr, který většinu rozhodně nenudil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je priam nehynúci herec, ktorý ma obrovskú charizmu aj v pokročilom veku. A na tom stavia aj celý film. Obsahovo iba priemerný príbeh, no aspoň s pekným odkazom v závere. Formálna stránka je však dokonalá, postava Earla Stonea si ma získala veľmi ľahko. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů debutoval v USA a Kanadě na druhém místě žebříčku s tržbami 17,5 milionů dolarů. A protože Clintova cílovka chodí do kina pozvolna a ne nutně o prvním víkendu, po pětačtyřiceti dnech promítání tržby překročily hranici 100 milionů dolarů. Je to v jeho půl století trvající kariéře režiséra teprve pátý kousek, kterému se to povedlo. (Petr.Kocfeld)
  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)

Reklama

Reklama