Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (507)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý asi po polovici stopáže vypnete z dôvodu, že nedáva nijaký zmysel nie je v žiadnom prípade film. Inými slovami načo zabíjať čas sledovaním niečoho, čomu aj tak nepochopíte? Možno sa snaží byť niekto originálny a uznávam, takýto štýl originálny bezpochyby je, ale rozhodne toto nie je môj šálok čaju. A ak sú aj ostatné filmy od Lyncha takéto, potom sa radšej budem jeho filmovej tvorbe vyhýbať oblúkom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá David Lynch neškodně. Ovšem už několik dekád nám přináší podivně šílené noční můry, které se nebojí diváka zneklidnit. Seriálem odehrávajícím se nedaleko kanadských hranic Lynch kdysi spustil jeden z největších skandálů televizních obrazovek. Film má podobu vystupňovaného zlého snu. Ten zřejmě zažije i divák, který původní seriál vůbec nezná. A možná i ten, co ano. Vše se v něm odvíjí od okamžiku, kdy řeka vydala mrtvolu plavovlásky Laury Palmer. Byla plná života, ale musela zemřít. V celovečerním filmu Lynch sleduje posledních sedm dní jejího života a divák záhy pochopí, že městečko za úhlednými zahrádkami, bílými ploty a všednodenností skrývá zločin i hrůzu. Mnohdy ale Lynch „zbytečně“ uskakuje a věnuje pozornost něčemu, co pak zmizí, aniž by se objasnilo. A minuty nabíhají, přičemž o nějakém klasickém, běžně uchopitelném příběhu nemůže být řeč. Do beznaděje se tak místy nepropadá pouze Laura, ale i divák. Já teda rozhodně. Guláš bez humoru, v posledních desítkách minut totální. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Through the darkness of future past, The magician longs to see. Once chants out between two worlds: Fire, Walk with Me. Tak tohle byl ohromný film. Atmosféra, herecké výkony, hudba, všechno je zde dokonalé. A i když bych tomuhle mohl vyčítat více věcí (neúčast Lary Flynn Bolye, kterou ale skvěle nahradila Moira Kelly, některé stále nejasné nebo nezodpovězené otázky) tak tady nemám důvod. Film na mě opravdu zapůsobil, já se od něj po celé dvě hodiny nemohl odtrhnout a těším se, až si celý seriál zopakuji. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně, pokud někdo chce sledovat seriál, měl by si tento film nechat ujít a pustit si ho až pak, jinak udělá hroznou chybu a bude už v předstihu znát vraha Laury, čímž se připraví o napětí. Jinak jako objasnění, resp. dokreslení Lauřiny vraždy to funguje docela dobře. I když nejvíc mě chytl ten začátek s vyšetřováním vraždy Teresy Banks, který mohl být určitě ještě delší. Hlavní příběh s Laurou špatný nebyl, ale už šlo pouze o objasnění některých skutečností se zaměřením na diváka, který už má celý seriál za sebou. Navíc vyvolal několik dalších otázek, které později v seriálu nejsou objasněny či se k nim už tvůrci vůbec nevrací, což je podle mě chyba (ale nebudu spoilerovat příklady). Jinak je fajn, že všichni původní aktéři jsou zde přítomní, tedy až na představitelku Donny, Moira Kelly vtiskla své podstavě poněkud jinou (spíš horší) podobu. Slabší 4*, trochu zklamání. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem nevidel serial, neberu tenhle film nejak nostalgicky jako upominku na serial, ale jako normalni Lynchuv film a dostal jsem v podstate to, co jsem cekal. Prvni pul hodina vypada jako kvalitne natocena detektivka, kde jsem vse chapal, ale pak najednou strih, presun deje o rok pozdej a uz to byl klasickej Lynch, kde se normalni sceny prolinaly s silenejma vizema a ja se prestal v deji orientovat. Ale myslim si, ze Lynch ani nechtel vypravovat nejakej film se zacatkem a koncem, jen chtel ukazat zivot Laury Palmer, kterej je mirne receno divokej a vse speje k jedinymu moznymu reseni a to je vrazda. Taky se tu ten, kdo nevidel serial, dozvi, kdo je jejim vrahem. Opet se tu stalo to, co u vetsiny Lynchovo filmu a to, ze me postupne vtahoval do pribehu, az sem nakonec nemoh z filmu spustit oci. Hudba je opet od Badalamentiho, tudiz je spravne ponura a do toho naprosto perfektni, misty skoro az psycho kamera, diky ktery Lynch navozuje skoro az hororovou atmosferu. A pak tu jsou herci, ktery do jednoho predvadi naprosto uzasny vykony. I kdyz jsem puvodne nechtel dat maximalni hodnoceni, nakonec me Lynch presvedcil, ze jina moznost neni. No pro zajimavost tu tenhle komentar necham, ale ted jsem si film pustil po skouknuti serialu a zas tak hotovej uz z neho nejsem. Prvni pulhodina je v podstate zbytecna, deji to nijak neprospeje a jen to natahuje prehnanou stopaz. Je skoda, ze spousta postav tu chybi, par jich je hrano jinejma hercema a Kyle ma minimum prostoru. Taky by me vic potesilo, kdyby se film nevenoval ciste jen Laure, to je v podstate nesympaticka kurva a fetacka, ale ukazal i pribeh nekolika dalsich lidi pred prichodem FBI. Je sice fajn, ze se clovek dozvi o Twin Peaks neco vic, ale v podstate to neni nic moc novyho, sem tam tu je nejaka nesmyslna scena a uz to proste nema tu serialovou atmosferu. Nicmene 4* to da. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Natočený materiál by vystačil na pětihodinový film. Musely tak být vystřiženy scény, kdy: šerif Truman zpívá své milence Josie Packard; Johnny Horne oslavuje své narozeniny; rodiče Bobbyho předčítají z bible a se perou agent Desmond a šerif Cable. Byla také vystřižena scéna vysvětlující osud Annie Blackburn. Po vysvobození z Černé lože byla Annie odvezena do nemocnice, kde se zjistilo, že nosí prsten, který patřil Therese Banks a Lauře Palmer. Sestřička jí prsten sebere a začne se šíleně smát. (HellFire)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)
  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama