Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (510)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento film, jehož děj předchází událostem známým ze seriálu, je krapítek slabší, než ona slavná 30-dílná série. Ve skutečnosti mi ale na něm vadila snad jen jediná věc - neúčast Lary Flynn Boyle, a to přesto, že Moira Kelly v roli Donny dělala co mohla a byla velmi přesvědčivá. Jinak se dá dodat jen - Klobouk dolů před Lynchem. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Další majstrštyk Davida Lynche, který hlavně ocení jeho skalní fanoušci. Já se za něj tak trochu považuji a u mě jde o velice dobrý filmový zážitek. Na Lynchovy filmy existují vždy dva úhly pohledu. Jeden je, že jde o naprostou slátaninu, která stojí na nepochopitelném příběhu a která nemá normálnímu divákovi co nabídnout. Druhý pohled je víceméně umělecký. Žádný jiný režisér nemá ve světe filmu svůj osobitější rukopis. Na obou pohledech něco je a i já se občas přistihnu, že se při sledování některého z jeho filmů (Mullholand Drive, Lost Highway, Twin Peaks) zaobírám otázkou "proč vlastně se na takovou blbost dívám??". Pak ale přijde scéna, která mě naprosto ohromí a z které mi ještě hodinu po pomyšlení na ní vstávají hrůzou a obdivem všechny vlasy na hlavě. A právě v tu chvíli přichází Lynchovo kouzlo a originalita. A na nějaký logický přiběh můžu akorát zapomenout. Na ten se u mistra Lynche nehraje. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvilku se to tváří, že by to mohla být celkem normální detektivka, pak je o rok víc a se srozumitelností je ámen. Ale na Lynche docela dobrý poměr, psychedelické pasáže jsou ve značném oslabení oproti těm normálním, je to tak 30:70. Na seriál se určitě dívat nebudu, dvě hodiny koukání na přípravu vraždy promiskuitní feťačky mi stačily. 30 dokumentů z psychiatrické léčebny pod krycím názvem Twin Peaks bych nesnesla. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Lynch sa často vyžíva v tom ako divákovi zatočí hlavu, ale priznám sa, že u mňa to nie vždy funguje. Twin Peaks dokáže často navodiť veľmi zvláštne pocity, to je to, čo oceňujem, na druhej strane sa s postavami hraje na môj vkus až moc. Je to divné ak takmer polhodinu sledujeme dvojicu detektívov, aby sa o chvíľu na to z príbehu takmer bezdôvodne vyparili. Hudba A. Badalamentiho sedí výborne, ale hlavná postava Laura, ktorá z celej sily vrieska, aby sa o chvíľu mohla naplno smiať, mi ako postava nemá šancu prirásť k srdcu a to isté sa dá povedať takmer o každej postave, takže si myslím, že väčšine divákov bude úplne v riti ako to nesympatické dievča skončí. Tanečných, spevavých a jebacích scén je tu až priveľa, film nikam neposúvajú a hlavne sú neúnosne dlhé. Dosť psycho...Typický, ale celkovo priemerný Lynch. 60%. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Musím říct že jsem byl dlouho dobu ztracen jako ztraceni ve Ztracených ;-). Vše vynahrazuje kvalitní řemeslná práce, mrazivá hudba a strhující příběh, který vás nutí přemýšlet a nedovolí vám odtrhnout oči od dění na obrazovce. I když si myslím, že mi tak nějak hlavní pointa a smysl docvakl, stále jistě vím že mi toho hodně uteklo. Do budoucnosti si možná pustím i seriál a poté podruhé film, zatím zůstanu na 4*. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)
  • Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes 16. 5. 1992. Setkal se však s nevlídným přijetím a takřka výhradně s negativními rencenzemi. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama