Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (510)

Jordan 

všechny recenze uživatele

na lyncha a jeho tvorbu je veľa rôznych názorov, ja osobne si myslím, že je šialenec, ale nemôžem si pomôcť - to, o čom rozpráva a čo nám ukazuje, je úchvatné - plné symbolov, obrazov, vízií, humoru, lásky, strachu, hudby, kultov, hádaniek, skatchov, života, smrti, sexu, násilia, mieru a všetkého . . . Twin Peaks je spolu so seriálom (ktorého znalosť je pri pozeraní filmu nie nevyhnutná, ale ak viete o čo ide, tie obrázky vám dajú viac) majsterštuk par excelanc. . . a inak, musím vyzdvihnúť casting a predovšetkým - Kiefer Sutherland: perfektný ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Atmosferické jako seriál (a vlastně jako VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE), mrazivé a těžko uchopitelné. To mám na filmech rád. Když i dlouho po projekci dumám a hledám odpovědi na otázky. Když už si myslím, že jsem došel k rozumnému závěru či vysvětlení, hned příští projekce mě vyvede z omylu. A já mohu hledat dál. Jako, když ve hře Člověče nezlob se, hodíte několik šestek po sobě, ale vzápětí vás někdo další vyřadí ze hry a vy se vracíte na začátek! Takové jsou totiž VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvilku se to tváří, že by to mohla být celkem normální detektivka, pak je o rok víc a se srozumitelností je ámen. Ale na Lynche docela dobrý poměr, psychedelické pasáže jsou ve značném oslabení oproti těm normálním, je to tak 30:70. Na seriál se určitě dívat nebudu, dvě hodiny koukání na přípravu vraždy promiskuitní feťačky mi stačily. 30 dokumentů z psychiatrické léčebny pod krycím názvem Twin Peaks bych nesnesla. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Průměr a víc ani ťuk. Mé třetí setkání s Lynchem bylo setkání nejslabší. Atmosféra mě vůbec (narozdíl od Lost Highway) nepohltila, a tak jediným atmosférickým prvkem zůstává přímo ďábelský (zdravím fanoušky Reapera) výkon Raye Wiseho. Herci všeobecně hráli bez chybičky, ovšem jak si vás má získat hlavní postava, když se prakticky celým filmem probrečí? To byl největší kámen úrazu a největší hřebík do již tak řádně zatlučené rakve. Možná své hodnocení změním až zhlédnu opěvovaný seriál, do té doby však budou u mého nicku svítit tři malinké hvězdičky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Otravný ústřel. Zatímco první dvé sezóny seriálu měl na svědomí celý tým lidí a byl to dobře vyvážený mix divna, temna, záhad a milý komedie, tak tahle prequelová kostka do puzzle je čistě v Lynche režii a celý se to vymyká kontrole. Laura (nesympatická postava a fakt hrozná herečka) v centru dění a věci opouští rozum až do gulášový snový úrovně, kde jsem strávil poslední půlhodinku už v úplný letargii. Bohužel, vidím tu sečíst přesně neduhy z jeho řadový filmografie a co měl být fajn doplněk, mi přišlo jako dobrá sračka. P.S. nicméně jak jsem viděl ve třetí sezoně, je tu dost veledůležitých puzzlí ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • I když kolovaly fámy o tom, že Lara Flynn Boyle si svou seriálovou roli ve filmu nechtěla zopakovat kvůli scénám obsahujícím nahotu, Lara musela nabídku odmítnout kvůli závazkům ke čtyřem dalším filmům. (HellFire)
  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama