Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (508)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Stokrát lepší než celý opěvovaný seriál. Tohle má tah na branku, je to neskutečně tajemné, ujeté a drásající. Seriál byla nuda. Úvod filmu jakoby neměl skoro nic společného s Twin Peaks. Možná proto v mých očích dalece převyšuje vše, co jsem v souvislosti s Twin Peaks viděl...a to jsem asi viděl vše, co se vidět dalo. Během návratu do městečka laťka zase klesne, ale to jen proto, aby se připravil úžasný závěr. Ve filmu chybí všechny ty zbytečné a svou stupiditou deptající postavy, je tu nová hudba (ta stará už mi ke konci seriálu začala lézt solidně krkem) a zvlášť v hypnotické scéně v baru plní dokonalou funkci. Trpaslík nezklamal (taneční číslo si však dát mohl), Bob iritoval méně než v seriálu. Pro mě skoro dokonalé překvapení, kdyby bylo takové celé Twin Peaks, je to můj velmi oblíbený seriál. Ten naroubovávaný humor mi v něm totiž nesedí...plný počet ale nějak nemohu dát ani filmu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

David Lynch a celé jeho milované městečko přesně v té formě, v jaké ho mám nejraději. Vrací se ke kořenům, vypráví, co bylo před začátkem, přesto mi po příjemných troškách dávkuje agenta Coopera a od nejvyššího hodnocení ho zdržuje jen příliš velké množství scén s Trpaslíkem a jeho partou. K němu sice chtě nechtě zůstávám zhypnotizovaně přikovaný, ale onou pointou plnou zadostiučinění pro mě stále není. V první řadě je ale výzva ohni tragickým příběhem nejslavnější místní antihrdinky, jejíž osud tak konečně poznávám z první osoby a můžu po jejím zmařeném životě truchlit o to víc, že nejde jen o kolektivní smutek. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

David Lynch mi opäť raz svojim majstrovským kúskom dokázal, že je z inej planéty. Ide o temné, abstraktné krimi, ktoré je nasiaknuté typickou Lynchovinou a atmosferickou originálnosťou. Film vám za celý čas nedovolí ani jeden poriadny nádych, pričom bez prestávky si tu režisér s divákom pohráva ako mačka s myšou. Snímok sa mi vo všetkých smeroch zdal duchovne resp. zmyslovo duálny, čiže napr. keď sa zdá, že už chýba iba jeden kamienok k pochopeniu celej skladačky, príde niečo, čo túto predstavu hodí do smetného koša a zostane len pocit, že film sa v plnej miere dá aj nedá pochopiť, že má aj nemá význam. Už úvod v tomto smere mnohé naznačil svojou krátkou a naoko nič neznamenajúcou (až na jedno zmiznutie) epizódou vyšetrovania dvoch detektívov.... Ako keby chcel režisér vyjadriť, že divákovi dovolí odhaliť takmer všetko, ale niečo si predsa len nechá sám pre seba. Ostáva tak hlavne úžasne atmosfericky ponuro spracovaná atmosféra priebehu posledných pár dní života krásnej strodoškoláčky, ktorá vo mne vyvolala neskutočne silné pocity. Je veľmi málo filmov, ktoré dokážu takto zapôsobiť na diváka. 10 hviezdičiek je málo. Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na deň, keď som tento film videl po prvý krát. Označil som ho za totálny chaos a nudnú kravinu ohodnotenú jednou hviezdou. Teraz, ovplyvnený časom filmu a teraz, keď už viem kto je David Lynch som si dal repete. Samozrejme prešli roky a Lyncha som ako tak napozeral a ako zamilovaný do seriálu Twin Peaks som prišiel opäť k Fire Walk with Me. S kludným svedomím si dovolím tvrdiť, že na toto sa treba pripraviť a náhodný divák(ako som bol napr. ja pri prvej projekcii) si o filme nič dobré nepomyslí. Treba vidieť a pochopiť mytológiu Twin Peaks a až potom si naplno vychutnáte tzv. záverečný film, ktorý to vlastne celé začne. Kto má rád seriál, film sa mu bude tiež páčiť. Je škoda, že vypadli niektoré postavy(málo Coopera čo je pochopiteľné, no Audrey mi chýbala), ale postava Laury Palmerovej si niečo takéto zaslúžila. V skratke: Vitajte v podivnom mestečku Twin Peaks a zoznámte sa s Laurou Palmerovou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do třetice a naposled jsem okusil Lynchův svět nechápavosti, divnosti a ničemné bezmocnosti. Nikdy jsem neviděl tak zvláštní filmy, jako zrovna ty jeho. Jestli nejsem všímavý jako ten detektiv ihned na začátku filmu, nemám šanci pochopit alespoň zblo, a na to nemám náladu, sledovat každé okénko zvlášť, ono to ani nelze a proto je to tak atmosféricky nabouchané a nepředvídatelně vstřebatelné. Ne, pro mě tento svět není a nikdy nebude. Naštěstí ho tvoří jenom on, tak můžu svým způsobem být rád, že v jiných filmech se s tímto rukopisem jen tak nesetkám. --- Buďte tak hodný, mohl byste mi ten prst podržet? Něco tam je. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama