Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Fenomenální snímek oplývající svou syrovou realističností, nesnažící se ani škobrtnout o ryze popkornovou zábavu. Hodně se to dokonce dostává až k artu, což na sympatiích nijak neubírá. Téma: Zločin a trest. Ale tak nějak po venkovsku. Je to svým způsobem příběh o morálce sice za pomoci jednoduchého příběhu, avšak naprosto úchvatně zrealizovaného. Přesvědčivé herecké výkony a výborná kamera již celý koncept svou profesionalitou jen dále vyzdvihují. Vývoj děje se nikam nehrne a nechá vše plynout přesně tak, jak by se to skutečně asi tak dělo. Vše vyvrcholí hmatatelným pocitem viny, jenž pohled ´hříšníka´ do kamery v závěrečném obraze dává jasně najevo divákům se nad tím vším zamyslet a udělat si svůj názor nad celou tou událostí. Snímek tedy přináší velice dobré intenzivní thrillerové drama o dvou přátelích, kteří si vyjeli na lov, ale vše nakonec vlivem nešťastné náhody dopadne zcela jinak. Tímto snímkem se Netflix velice vytáhl. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Do poloviny mrazivej thriller ze správně škaredýho a pochmurnýho prostředí - pěknej severskej styl. Ovšem po cca 45 minutách se to začne celý nějak kazit, postavy se chovají úplně divně (jak hlavní dvojice, tak i místní vidláci). Z místních se stávají výborní vyšetřovatelé, kterým je hned všechno jasný, naopak ti dva pitomci od jisté chvíle začínají dělat všechno pro to, aby se sami prozradili. A čím víc se to blíží k závěru, tím je to hloupější, trochu to vypadá, že si s tím pak tvůrci nevěděli rady. A to je teda škoda. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Téma filmu bylo výborné, obsazení jednotlivých postav taky nemělo chybu, a přesto jsem nesdílel místní nadšení. Snímek byl napínavý, rozuzlení bylo úplně odlišné od toho, co jsem očekával, problém byl v tom, že tvůrci napětí, které jsem chválil roztáhli v takové stopáži, že se mi místy ztrácelo ve zdlouhavé nudě. Ve finále mi došlo, že jsem se bavil i nudil zhruba padesát na padesát, proto jen za tři kousky. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi doopravdy těžko hodnotí. Na jednu stranu nabídne fakt zajímavou zápletku (ale ne tedy moc uvěřitelnou!, hlavně to dítě v lese na mě po nějaké době uležení v hlavě působilo jako pěst na oko) z anglického venkova, kde se to pesimistickou náladou jen hemží, na druhou stranu mi to přišlo spíše jako televizní zpracování, jež dokázalo ulovit herce z blyštivějších vod. Hlavní herecká dvojice mě dokázala přesvědčit díky svým skvělým výkonům. S jejich postavami je to horší, párkrát jsem nepochopil několik jejich rozhodnutí (ale chápu to, být v jejich situaci, tak jsem psychicky totálně vyždímaný s tou největší depkou v životě, ale i tak bych tu samotnou nešťastnou tragédii asi nahlásil). Nejvíce mi ale vadila holt ta nerealističnost. Ano, všechno se může stát, ale hluboko v zapadlém lese desítky kilometrů vzdáleném od nejbližšího obydleného bodu si jdete zalovit, no a zrovna, když vystřelíte na srnku, tak se za ní objeví malý klučina ? Když to člověk takto napíše, tak se to jeví spíše jako sci-fi. Film drží v nadprůměrných vodách dobrý soundtrack, hutná atmosféra s postupnou gradací schylující se k vypjatému finále, a v neposlední řadě herecký um všech zúčastněných. Za mě dávám 68 % ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Strhujúca, luxusná hixploitaion bomba zo škótskeho vidieka. O takomto napínavom a plnokrvnom thrillery som už v dnešnej dobe ani nesníval. Atmosférou mi to pripomína zlaté časy novodobého európskeho hororu zo začiaktu milénia. Práve zažívam ten pociť, keď premýšľate, prečo by ste filmu nemali dať 5*, lebo nechcete zbytočne nadhodnocovať,...A však pri tomto britskom kúsku nenachádzam absolútne nič, čo by nebolo maximálne precízne a dokonale zvládnuté. Celú stopáž som čumel s hubou dokorán a moje nervy boli ako na špagáte. Takto ma prikovať ku gauču sa už dlho žiadnemu filmu nepodarilo. Vďaka vesmíru za ten Netflix, lebo ako jeden z mála dokáže točiť takto kvalitné a pútavé filmy, aj bez veľkého kino hajpu. Calibre je pre mňa obrovským prekvapením a jedným z najlepších hororov posledných rokov. Totálna pecka... 90 %!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama