Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix už stačil pochopit, že lidi tyhle levné žánrovky celkem žerou a tak tu máme další Rituál, tentokrát bez paranormálních jevů. Od začátku velmi napínavé, ale tak po 70minutách to trošku ztratilo tempo a začal jsem časomíru očima popohánět, ale celkově jsem velice spokojen a byl bych moc rád, kdyby tyhle napínavé žánrovky nevymizely. A na konci jsem celkem čučel do blba. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička filmařiny... Na to, že to je první rejžův a zároveň scénáristův 1.film, tak se povedl na jedničku s hvězdičkou. Jako, takle mě udržet ve střehu po celej film, to se nepovede jen tak někomu. Začátek filmu pěkně obrázkovej, pohled do podmanivý a panenský přírody tam někde na severu. A jakmile jdou dva lovci lovit se zbytkáčem a místo srnce omylem sejmou (no, nebudu spoilerovat, aby mě zase někdo nevyčítal). Každopádně je to fakt brilatní kousek s neskutečnou atmosférou a v podstatě šokujícím koncem. Ten závěrečnej pohled do kamery jednoho z hlavních hrdinů je neskutečnej. Tohle ti asi dokáže změnit život... ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Teda, ten Netflix nám chrlí pecku za peckou. Tohle je vážně silnej film, morálně jsem prožíval celou tu zkurvenou situaci se všemi protagonisty, jak kdybych tam byl s nimi. Tohle by se, v klidu, mohlo stát kdekoliv a kdykoliv a o to je to silnější. Těžkej kalibr ! 5* a palec nahoru za tenhle emocionální rednec thriller. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi na lovu skotskou vysočinou, jedna nešťastná vteřina a začne se tvořit osudový řetěz příčin a následků. Jak by řekl šerif Ed Tom Bell, jesi todle není průser, tak nechci vidět, až ňákej příde.. Calibre dokáže zaujmout svou uvěřitelností a vzhledem k povaze postav vás u jednoho z viníků úspěšně tlačí i k jakési ambivalenci. Když místní napružený hlavičkář ztropí rozruch kvůli jízdě na městském kole s trochou kokeše, nebo když se až do sedmdesáté minuty ústřední dvojice topí ve snaze nevzbuzovat podezření, má to ty správné thrillerové grády, které vás vtáhnou do děje. Zdejším výtkám směrem ke konci nerozumím. Jistě, vzhledem k nedělnímu festivalu ohňů se nabízelo nějaké to rurální opékání ala Wicker Man, ale tento závěr, kdy obě strany pro sebe vzhledem k okolnostem urvaly maximum, se nijak nezpronevěřil přechozímu průběhu. V některých duších je pocit viny horší než smrt.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(95%) CALIBRE je teda opravdu pro mě nečekaným a velmi příjemným překvapením. Zpočátku to působí jako jednoduchý, obyčejný thriller, ale jak se snímek hrne kupředu, tak si ho začínám vážit víc a víc. Krom toho vše pak dává nějaký ten psychologický smysl. Úvod nám krátce a jednoduše předvede dva hlavní herce. Pak nastane děsivá a vyloženě hrozná situace, ve které bych opravdu osobně nechtěl být. Nechtěné zabití chlapce bylo hrozné, ale instinktivní odstřelní jeho otce, to jsem nečekal. V tu chvíli jsem měl v hlavě guláš a byl jsem na jednoho z dvou postav opravdu naštvaný. Postupem času jsem začal ať už částečně nebo tak vnímat rozhodnutí, která člověk občas ani nechce udělat. Ale v té chvíli je to opravdu rozhodující a jde opravdu o nanosekundy. Napětí je asi v tomto případě pro mě nejlepším kladem filmu. Navíc scénář není nijak moc přeplácaný, vše je jednoduché, což rozhodně není na škodu. Závěr jak někteří píší, že je debilní, mě naopak přišel prvotřídní. Už i po té psychologické stránce. Mladíci udělali fatální chybu, především jeden z nich. Rozhodnutí, které musel, jeden z nich na konci filmu učinit nebylo vůbec lehké. Sledoval jsem to se zatajeným dechem. Nevím co k tomu dodávat ? To se musí vidět, než abych tady vše vyzradil. Možná ještě bych přidal trochu víc té brutality, ale to už by bylo asi moc. Už tak ta situace bylo dost zlá. Já jsem naprosto spokojený. Jednoduchý koncept, těžká situace, skvěle zahrané a s velmi silným závěrem. Jeden z nejlepších thrillerů poslední doby. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama