Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (157)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Celovečerný animovaný film o rodine Addamsovcov je spíš úcta pred predchádzajúcimi dielami (seriály a filmy), ktoré o tejto rodine vznikli. Vizuálne neprehnaný, dejovo neprekvapujúci, z hľadiska zábavných scén je to solídna úroveň. P.S.: Záverečná „paródia“ na klasický song nie je skutočnou paródiou. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Studio Universal se rozhodlo oživit věhlasnou značku Addamsovy rodiny a zvolilo pro to formu téměř ani ne celovečerního animáku. Animáku, který na jedné straně pracuje s podobou postav blížící se originálu Charlese Addamse, na druhé straně chce zaujmout dnešní děti, takže zásadní roli v příběhu hrají influenceři, sociální sítě a manipulace veřejným míněním. A světe div se, daří se mu to způsobem, ze kterého si nechcete postupně usekat všechny končetiny šavlí z rodinné zbrojnice, a ještě to prokládá vtipy srozumitelnými dospělému publiku. Dokonce i nástup bratrance Ita (český dabing mu kdovíproč říká „To“), podbarvený hiphopovým songem, docela funguje. To hudba celkově, byť bych víc než soudobou populární hudbu ocenil nějakou klasiku, třeba Dannyho Elfmana:) Jinak samozřejmě stěžejní myšlenkou filmu je zvláštnost, divnost, jedinečnost, a boj s „nudnou“, odchylek se štítící většinou. Rozuzlení (resp. jemu předcházející záchrana v poslední vteřině) by si zasloužilo trochu víc přemýšlení na straně scénáristy, ale není to nic, co by celý film pohřbilo. Což by nakonec v případě Addamsů vlastně bylo podle jejich gusta, že;) Takže i když si nejsem jistý, jestli je Věc s chytrými hodinkami, z nichž se na Vás dívá oko, strašidelnější nebo trapnější, a naopak si jsem jistý, že neexistuje jediný dobrý důvod, proč by se „mamuschka“ měla „překládat do češtiny“, nota bene jako „mazurka“ (ano, bohužel…), není to špatné navázání na někdejší slávu. I když, co si budeme nalhávat, dva hrané filmy z počátku devadesátých a seriál z šedesátých let, jsou někde jinde;) Vzhledem k časovým souvislostem se nabízí srovnání se Scoobem (byť Addamsovi stihli řádnou kinopremiéru ještě před Covidem) – a co se týká kvalit, myslím, že si oba tyto rodinné filmy zaslouží stejné hodnocení, tj. 70%. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Nová Rodina Addamsovcov je dôstojným pokračovateľom dvoch predchádzajúcich celovečerných inkarnácií. Animované podoba jej veľmi pristane, dokonca zdôrazňuje niektoré charakteristické rysy, s ktorými si hraná podoba zatiaľ nedokázala poradiť. Nie je však veľmi súčasným filmom. Skôr akoby formálnymi postupmi rodinnej komédie uviazla niekde v 90. rokoch. V niektorých scénach tak trochu okato začne viesť prim určité moralizovanie a snaha detského diváka kultivovať, či poučiť. Na druhej strane sa film v mnohom veľmi funkčne približuje atmosfére pôvodného televízneho seriálu. Zatiaľ, čo v celovečerných interpretáciách Barryho Sonnenfelda v deji prevládal vždy niečím narušený vzťah medzi strýkom Festerom a jeho bratom Gomezom, aktuálne stvárnenie opätovne sústredí svoju pozornosť na detské postavy. A tak to má byť. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $100,723,831║Tržby Celosvetovo $203,785,209▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,979,877║ Tržby za predaj DVD v USA $6,111,248║ Povrchný balast. Sklamanie. Zbytočne spojenie z dnešnou modernou dobou to dosť dáva dole. Moc vyumelkované. Pôvodný čierno-biely seriál je pre mňa klenot. Takže potenciál tohto prima námetu je tu doslova zakopaný do zeme. Zábavnosť tak niekde na bode mrazu, fakt zle. /videl v kine: 40%/ ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tato novodobá předělávka klasické Addamsovy rodiny mne až tak moc nechytla. Příběhová modernizace o mobily, influencery, focení jídla atd.. za mne děj sráží. Což se projevilo i na humoru, který byl mnohdy "tlačen" přes hyperaktivní makléřku, či její "emo" dceru. Naopak chválím animaci. Zvažoval jsem jen 3z5, ale nakonec dávám slabší průměr tudíž 2z5. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Postavy rodiny jsou přímo inspirovány komiksem Charlese Addamse. (ČSFD)
  • Vo filme sa rodina Addamsovcov presťahuje do Westfieldu v New Jersey, mesto, v ktorom sa narodil a vyrastal Charles Addams, tvorca rodinky Addamsovcov. (belinko)
  • Poté, co se náhle objeví Gomezova matka, je zmíněna Praha. (SONY_)

Reklama

Reklama