Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám jednu podstatnú výčitku. Úplne do stratena vyšumený jeden ale že kurva podstatný podnet na zvrat. Popravde, nečakal som nič od tohto filmu. Nevedel som ani do čoho idem. A som veľmi milo prekvapený a potešený. Vypointované, s charaktermi, vývojom, skvelá téma a Jenovéfa, ktorá by výrazy mohla vyučovať. Strašne ju možem. Ešte poprosím film o detektoristoch a čiernom trhu, na šutre už vieme ako. Neurazí, ubehne, človek sa aj niečo naučí. 3 z ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď seš zlatokop na plnej úvazek?" Kopání - to je svoboda. Tomu já rozumím. Tedy pokud se nejedná o práci v noci, ve tmě, ve vlhku, s kreténem po boku a policií v patách. To už mi tak moc svobodné nepřipadá. Navíc celé to tak pomaloučku odhalované tajemství je průhledné, jak čerstvě umyté sklo, takže mě to "tajuplno" dost štvalo. Prostě jsem se nějak nebavil, ale závěrečný souboj dvou šutrologů mě rozesmál natolik, že si to možná pustím ještě jednou, abych zjistil, jestli to drama náhodou nebyla komedie. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem s filmem docela spokojený. Pavel Liška ztvárnil svou postavu skvěle, čemuž jsem z počátku moc nevěřil, ale ukázal, že je skutečně tím skvělým hercem, za kterého ho mnozí mají. A věřím tomu i já. Vltavíny zde mají svoje zhoubné kouzlo, stejně jako některé postavy a jejich osudy, které nejsou jednoduché. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom a mínusom tohto filmu je samotný námet, scenár a toporný herci. Ak to trochu rozvediem, tak to hlabné gró je o akýchsi novodobých zlatokopoch čo sa pohybujú na hranici zákona, ktorým to ale moc neveríme a je nám to akosi jedno. Jediným skutočným hercom tu je Liška. Celkovo príbeh, aj keď plynie a nenudí ( so stopážou cca 80 min. by to bolo veľmi zlé) ide mimo diváka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že takový film, jako je Zloději zelených koní, běžel v Česku v kinech brutálně omezeně. Nejenom, že v minimu kin, ale dokonce i v počtu minima promítání. Přitom je to škoda. Téma je zajímavé, herecké výkony Pavla Lišky a Jenůfky vysloveně luxusní. Jen to celé možná působí hodně obyčejně a prakticky ze života. Filmu totiž chybí jakákoliv výraznější dramatická linka a jak začne, tak i skončí. Rozuzlení je daleko více realistické, nežli filmové, což určitě není na škodu. Jen se z toho stal takový malý český film, na rozdíl od velkého českého dramatu, kde hlavní rolí jsou vltavíny. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama