Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slaboučký přepis Hájíčkovy knihy Zloději zelených koní (2001). Zatímco v literárním světě Hájíček patří mezi bestselleristy, ve filmu se to zatím nepodařilo. Námět samozřejmě není špatný, ale ani trojčlenný scénáristický tým nedokázal ten přímočarý, v ich formě vyprávěný příběh převést do jakkoli soudržného celovečeráku. I z formálního hlediska je to jakési podivné, v exteriérech často chybí detaily a i důležité dialogy jsou zobrazeny v nepřehledných celcích. Herecky snad odpovídá Liška a Boková, Adamczyk, Míčová a Vaculíková nejsou nijak zvlášť vedeni a hrají si každý něco trochu jiného podle svých předchozích zkušeností. Promarněná šance. Snaha o český western je vysloveně křečovitá. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý počin tihle Zloději a samotný námět byl velice originální! Možná v rukách někoho zručnějšího z toho mohl být solidní thriller ve stylu severských drama, ale nebyl. Ačkoliv děj je mnohdy velmi vyhrocený, nějak výrazněji to s vámi necloumá. Je to škoda. Oba hledači mi přišli typově fajn, jednoznačně však vedl Pavel Liška a Jenovéfa Boková. Pavel Liška zde nehraje svého klasického v řeči zadrhávajícího Joudu jak jej většinou známe, ale kluka tvrdě protřelého životem, který je pro svůj prospěch schopen okamžitě pozapomenout na přátelství či vděk. Uznávám ale, že to nečinil primárně kvůli sobě, ale aby zajistil rodinu. To jej samozřejmě neomlouvá, ale zároveň to z něj dělá spíše nemorálního jedince než vyloženého všehoschopného grázla. Já na rozdíl od jiných zde do ,,prostorů'' kopat nechodil, jen jednou jsem kdesi na jihu po dešti procházel pole a hledali jsme také ta krásně zelená rozstříknutá sklíčka .-). A znám lidi co našli i pěkně velké kousky jen tak na procházce. Samozřejmě se musí koukat pod nohy! :-) Takže neovlivněn vzpomínkami na dolování s neustálým strachem, že zaslechnu diesel Defenderu od VP hodnotím film s čistou hlavou. Za originalitu trochu přitlačím, ale za ten závěrečný souboj by to bylo skoro jen na dva vltavíny. Dám ale tři, atmoška byla super. * * * ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Liška je skvělej, konečně nehraje variaci na obecního blba, ale má absolutně skvělou roli, která je napsaná nádherně životná a půlku filmu člověk neví, jestli má myslet, že je to pěkná svině, nebo spíš chudák, co to nemá v životě úplně jednoduchý. Jasně, je to malej film, kterej neměl co dělat v kinech a měl jít rovnou do televize, ale má výbornou atmosféru a perfektního Lišku. Bavilo mě to, howgh. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že takový film, jako je Zloději zelených koní, běžel v Česku v kinech brutálně omezeně. Nejenom, že v minimu kin, ale dokonce i v počtu minima promítání. Přitom je to škoda. Téma je zajímavé, herecké výkony Pavla Lišky a Jenůfky vysloveně luxusní. Jen to celé možná působí hodně obyčejně a prakticky ze života. Filmu totiž chybí jakákoliv výraznější dramatická linka a jak začne, tak i skončí. Rozuzlení je daleko více realistické, nežli filmové, což určitě není na škodu. Jen se z toho stal takový malý český film, na rozdíl od velkého českého dramatu, kde hlavní rolí jsou vltavíny. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pavel Liška už asi bude hrát napořád gaunery, idioty nebo jinak potrefená individua. Předurčuje ho k tomu jeho neotřelý zevnějšek. Ale jeho neustále "kolik za to" při nálezu kamene, mě přestalo bavit a pak mě to začalo i štvát. Vždyť v tu chvíli jednal jako zvířátko s Pavlovovým reflexem. Marek Adamczyk má neméně výrazný ksichtít. Toho by se mělo náležitě využít. Kde se asi stala chyba, když z celého příběhu jsou nejzajímavější právě ti zmiňovaní zelení koně? Chyběla mi větší propracovanost, hlubka a trošku větší dávka psychologičnosti. Film by tak získal mnohem zajímavější rozměr. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama