Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Anotace začíná souslovím „dramatický příběh“. A to je přesně to, co by tenhle film potřeboval, ale nějak se toho nedostává. Takové normální vztahové drama trochu ozvláštněné o zřejmě nelegální kopání vltavínů. Dobře natočené, ale čekání na překvapivé odhalení, které zřejmě nikoho nepřekvapí, prostě nebylo moc zábavné (50%). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

7265 diváků v kině.Téma je fajn, obsazení solidní, kamera a střih supr, retro místama kulhá, a docela mne to bavilo, protože mám rád trochu jiné filmy, jenže bohužel ten děj je hrozně jednoduchej - jeden kamarád potká druhýho, aby tajně těžili vltavíny, daří se jim a ten první nechá akademického zaměstnání, pak ho zavřou a zjistí, že jeho žena má s tím druhým nějaký problém. Pak si daj do držky a je konec. To je na film pro masovější diváky trochu málo. Škoda. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci nesystémového hledání režiséra, který natočí slušný český film, jsem zkusil Dana Wlodarczyka - a výsledek byl obvyklý. A přitom: téma vltavínů a všechno kolem nich je rozhodně zajímavé. Bohužel však pouze toto. Film je založen na příběhu, který je zbytečně zamotaný a v podstatě nezvládnutý; končí rozchodem "kamarádů", kteří se už jednou rozešli, a je možno předpokládat, že se opět sejdou, protože vltavíny, to je jako droga. Kromě štěku Bolka Polívky je tu jediným hercem Pavel Liška. A divák se přitom neklidně ošívá s přáním, aby to už raději skončilo a mohl si pustit Wurlitzer. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný film ze zajímavého prostředí, byť jednoduchostí zpracování se blíží spíše televiznímu formátu. Když už se autoři (jak jsem se zde dočetl) moc nedrželi předlohy, mohli si odpustit dlouho avizovanou minulost Kači, nebo dotáhnout pointu do konce. Protože nebýt osobních sporů, jednalo se o selanku v lese, se dvěma drobnými incidenty, jež nestály ani za širší rozpracování. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VLTAVÍN – ODKAPANÁ ROZTAVENÁ HMOTA VELKÉHO KAMENNÉHO METEORITU /// Tak já nevím… původně jsem si říkal, že to nedopadlo tak špatně a těch 7 000 lidí v kině je daní za nevýstřednost. Pak mi padl do voka koment uživatele Messiአ– a donutil mě se zamyslet (vím, kurva, pravděpodobnost malá...). Ty vole (neva, že Ti tykám, ne?), naprostej souhlas! Ten film je totiž nenápadnej proto, že se toho snaží říct pomocí propletence strašně moc, ale výsledkem není ani dobrodružnej život zlatokopa, ani drama dvou kamarádů, a bohužel ani vztahový drama, ke kterýmu to díky tajemství, táhnoucímu se celým filmem, směřuje. Ty vltavíny tady jsou jen kulisou k partii, která měla bejt rozehraná úplně jiným mistrem. Lišák výbornej, Boková fajn, ale vzhledem k tomu, že tady mohlo bejt co vyprávět… dám za 3*, ale je to vlastně kurevský zklamání. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2001 napsal Jiří Hájíček, neznám. 2.) Zamykám se v kabinetu mineralogie. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno