Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

mentolka 

všechny recenze uživatele

Záměr natočit český western, zprvu vypadal velmi zajímavě, bohužel tomu tak nebylo. Již název "Zloději zelených koní" napovídá co se bude asi ve snímku odehrávat, první třetina filmu úvodu do děje, je v několika scénách zbytečná, jelikož je nám jasné co bude následovat. V tomto duchu pokračuje i zbytek děje, téměř každá scéna je více než předvídatelná. Neurčitost hlavní postavy respektive nevykreslení hlavní postavy způsobila že zde jsou 3 to má za následek, že jsem se nedokázala sžít a ztotožnit ani s jednou. Efektní dynamická kamera je sice líbivá, avšak postrádá význam. Například konkrétně "objížděni" Kači kamerou dokola, stejný prvek, který byl použit i v maďarském snímku Dealer, (kde ale podpořil bezvýchodnost situace a zoufalství) je zde pouze efektní prvek bez hlubšího zamyšlení. I přes to oceňuji snahu o český western a ukončení snímku, které alespoň nechá divákovi trochu představivosti. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příběh "českého" přátelství, rozdílných charakterů, které se odehrává v prostředí hledačů minerálů, pokladů. Pro mě to byl takový menší dokument o nerostech a jejím nelegálním prodejem. Celé to je zasazeno do vesnického prostředí mezi trojici celkem nesympatických postav, zvláště v podání Lišky. Herci jsou perfektní a jako drama film docela dobře funguje. Film je předvidatelný, ale vůbec mi to nevadilo, neboť se neustále něco děje a pnutí mezi hrdiny pořád graduje. Problém je, že vyhrocení nikdy nedojde na doraz, aby diváka strhla na maximum, neboť je dějová linka moc natahovaná. Když to celé shrnu, tak režisér na české poměry odvedl velmi dobrou práci a určitě z českých filmů patří k tomu nejlepšímu za rok 2016......7/10 ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Atmosféra skvělá, děj nic moc. 1) Nedalo mi to, a rychle jsem přelouskal "geniální Hájíčkovu literární předlohu" (Radek99), abych zjistil, že je méně zajímavá než film. Ten přece jen drží nad vodou dvojka mých oblíbených herců a kompaktnější děj, než jaký nabízí kniha. 2) 29letý Marek Adamczyk (student geologie Pavel) a 44letý Pavel Liška (spolukopáč Kačmar) zdvihají jinak nevýrazný snímek o hvězdičku. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle nemá vypadat filmová adaptace knižní předlohy. Možná byla chyba si prvně přečíst Hájíčkův román a pak se podívat na toto, pač i když je knížka rozsahem útlá, je velice čtivá, správně zasněná, no prostě super. Ve filmu z toho ale nic neuvidíte. Atmosféra zůstala někde za hranicemi jižních Čech, při výběru herců taky nebyla ruka z těch nejšťastnějších, prostě nic, co by mě zaujalo, nebo co bych si snad ještě za týden pamatoval. Jeden z mnoha případů, kdy je knižní příběh jen tak bez ladu a skladu naházen na plátno/obrazovku, aniž by se byť jen snažil to gró knihy uchovat a přenést. Nevadí, příště to určitě (ne)vyjde. (A otázka na závěr- víte, jak se pozná fakt špatný film? Má víc jak jednu zatmívačku ;-). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film zaujme hlavne nametem, o kopacich vltavinu..., to tady jeste nebylo. A pak velmi dobrym hereckym vykonem Lisky a Bokove. Myslim, ze ani zde kritizovany Adamczyk nezahral zle. Skoda scenare, spousta zbytecnych scen a myslim, ze ono tajemstvi si taky mohli tvurci odpustit a vice se venovat samotnemu kopani, prekupnictvi atd. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama