Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná, snadno zapomenutelná oddechovka, které velké plátno sluší. Na SAW samozřejmě nemá, Kostka byla mezi prvními, tudíž překvapení žádné veliké. Nejnapínavější je asi hned horkovzdušná trouba. Přesně podle zařazení - drama/thriller. Gore nula, mrazivá atmosféra nula, napětí místy. A vzhledem k rasové vyváženosti je třeba, aby jedna postava byla černá a druhá bílá (tedy černoch, pardon Afroameričan/ka a běloch). Řemeslně a technicky bezchybné, moc se mi líbil starobylý pokoj. Škoda, že devastace byla tak rychlá a bleskově sestřihaná. Oceňuji, že nedošlo na FF, byť se nabízelo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mě podobné Únikové místnosti (samotná hra) docela lákají, nikdy jsem se jich nezúčastnil. Ne snad proto, že bych měl strach, že u nich zemřu, ale prostě jen nemám na to zatím čas. Nicméně stejně tak mám rád filmy podobné Kostce či prvním dvěma dílům SAW, bohužel většina z nich jsou jen podprůměrné napodobeniny, které jim nesahají ani po kotníky. No a nejnovější Escape Room balancuje někde okolo hranice průměrnosti. Není to totiž vyloženě špatný film nebo jen laciná kopie, ale zároveň divákovi nenabídne ani moc brutality či přehlídku perfektních důmyslných pastí. Jasně, máme tady hned několik různorodě vypadajících místností, z nichž každá se pro hráče stává nelítostnou pastí, ale vyloženě zaujmout dokázaly snad jen dvě (kulečník vzhůru nohama a potom ta poslední s pohyblivou drtící stěnou. Zbytek byl jen fádním zdlouhavým hledáním vodítek, při kterých se jim zhoršovaly podmínky, ale pořádné napětí aby tu člověk pohledal. To už mnohem zajímavější mi přišla minulost jednotlivých postav, bohužel u některých se o nich něco více dozvíme až po jejich smrti a jako takové mi jejich charakteristiky zrovna moc okouzlující nepřišly. Takže mi bylo více méně jedno, kdo zařve jako další. Escape Room tak dozajista dokáže oslovit určitou cílovou skupinu diváků, ale jako celek nám tento film prostě nenabídne nic navíc – jen průměrnou podívanou. Samotný závěr mi už navíc přišel až moc přitažený za vlasy. 50% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Escape Room sice není tak brutální jako filmy ze série Saw, není tak velkofilmově výpravný jako Douglasova The Game, není tak scénáristicky nápaditý jako Final Destination nebo tak mysteriózně scifistický jako The Cube, ale jeho relaxační účinek po těžkém pracovním dni na divákovu psýchu je převeliký. Není nad to ležet pohodlně před bednou s kusem žvance a sledovat, jak někdo bojuje o kejhák v záludném, smrtonosném, rafinovaně vytuněném hlavolamu. Ten závěr mi sice přišel až moc překombinovaný, ale jestli to znamená, že bude dvojka, tak fajn, budu se těšit. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Escape Room udržel mou pozornost až do finálních (krásně provedených!) titulků. Já jsem tohle rozuzlení nečekala, i když ano, jisté nápovědy tu byly. Úplně nevím, co si myslet o úplně poslední scéně, ale nechám to být. Líbila se mi první místnost s knihou, která celou hru pěkně rozehrála. Escape Room je rozhodně fajn žánrovka a naprosto mi vyhovovalo utlumení horrorového žánru a vyzvednutí principu her samotných. Jo, tahle hra dopadla dobře. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci je pravdepodobnosť udalostí vo filme kolísavá, režisér Adam Robitel s dvojicou scenáristov Bragiom F. Schütteom a Mariou Melnik si naopak dali veľmi záležať na jeho vizuálnej stránke. Scénografia je bez preháňania úchvatná a vyšperkovaná do podrobných detailov, predovšetkým potom v scéne, kedy sa protagonisti ocitnú v biliardovom bare obrátenom hore nohami a do uší im vreští Petula Clark s hitom Downtown. Suma sumárum, Úniková hra je aktualizovanou a teda aj oveľa nákladnejšou prerábkou Jigsawových sadistických kratochvíľok s veľkolepou výpravou a dystopickým vyústením, ktoré je svojím spôsobom vierohodnejšie než miestami samotný dej. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje v jedné místností pořád dokola, je „Downtown“ od Petula Clark. (Duoscop)
  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama