Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

castor 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se s únikovými hrami roztrhnul pytel, a tak není divu, že téma přilákalo i filmaře. Představí šestici lidí, kteří se dopředu neznají, přesto musí spojit síly, aby hru úspěšně dohráli. Jenže v téhle půjde nejen o nemalé peníze, ale hlavně o život. Navíc mají společného víc, než si na počátku vůbec myslí. Možná jde o atraktivní námět, ale to je asi tak všechno. Chemie mezi postavami nefunguje, úkoly jsou napínavé asi jako příprava svačiny, a zatímco párkrát tvůrci vizuálně překvapí, většinou jsou situace uchopené mdle a o atmosféře lze mluvit jen s hodně přivřenýma očima. Nejvíc ovšem zamrzí jistá „zbabělost“ tvůrců jít na dřeň, ukázat krev, překvapit. Jsou neustále v mantinelech, které jim zřejmě nastavili producenti, ovšem když už jsme v daném žánru, utonutí nebo pád z výšky asi úplně neuspokojí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Režisér pri svojom debute príjemne prekvapil a následne získal dôležité skúsenosti pri jednej z častí hororovej série Inisidious, ale jeho prvý individuálny projekt ma príliš nepresvedčil. Atmosféru sa mu darí tvoriť a páčilo sa mi, že sa masakre rozbehnú velmi rýchlo, ale celkovo je tu až príliš cítiť inšpirácia kultovými klasikami s podobnou tematikou. Film ubehne velmi rýchlo a v podstate sa dej plynule prenesie do sequelu, čo sa v hororových sériách nestáva často a tvorcovia občas bojujú s prepojením dvoch snímkov. Slušný priemer. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor. Trochu mi to připomnělo sérii Saw. Parta lidí je zavřená v budově, ze které se musí dostat pomocí logických úkolů a kombinace vlastních dovedností. Úkoly jsou navržené přímo pro ně, ve smyslu, že odkazují na jejich životní zážitky. Většina herců není moc známá. Roztomilá Deborah Ann Woll tu hraje pro ni ne úplně typickou roli vojačky. Některé úkoly jsou vážně dost drsné. Jinak nejde o nic výjimečného. Končí to trochu otevřeně. "Já chci ven!" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politicky korektné osadenstvo sa márne pokúša utiecť pre istou smrťou a hoci v porovnaní so Saw 1 či 2 sú tu pasce omnoho menej nápadité, prekvapení je tiež menej, stále sa to dalo pozrieť. Len nechápem prečo už na začiatku sa dozvieme skoro celé finále. Inak si stačí pozrieť trailer, v ňom je všetko. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Posledních 15 minut ubralo filmu hvězdu. Je to přesně to, co jsem čekala. Shitový film, který opravdu zabaví. A těch pár chvilek, kde se nic moc neděje, se dají vyplnit sledováním Deborah Ann Woll. Příběh zajímavý (stejně jako Saw, Cube etc.), provedení ovšem dost vražedné. Nelogika střídá naprostou tuposts a zpět k hloupostem. Ale stejně jako Saw to diváka vtáhne do děje a díky krátké stopáži není problém film dokoukat. Těch posledních cca 15 minut to ale opravdu kompletně zabilo. Zbytečně se to celé zamotalo a začalo to působit dojmem Nezvratného Osudu. O tvůrci hry nevíme absolutně nic a zdá se, že si tvůrci nechávají zadní vrátka pro pokračování, kterého se snad ale nedočkáme. 3* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)
  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama