Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Režisér pri svojom debute príjemne prekvapil a následne získal dôležité skúsenosti pri jednej z častí hororovej série Inisidious, ale jeho prvý individuálny projekt ma príliš nepresvedčil. Atmosféru sa mu darí tvoriť a páčilo sa mi, že sa masakre rozbehnú velmi rýchlo, ale celkovo je tu až príliš cítiť inšpirácia kultovými klasikami s podobnou tematikou. Film ubehne velmi rýchlo a v podstate sa dej plynule prenesie do sequelu, čo sa v hororových sériách nestáva často a tvorcovia občas bojujú s prepojením dvoch snímkov. Slušný priemer. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jsem becko cekal, ale i tak lehky zklamani. Jako kopie Sawu to je malo krvavy, respektive skoro vubec a jako pokracovatel Kostky to je malo napinavy. Sice pribehove v pohode, dneska tolik oblibeny unikovy hry dotazeny do extremu, ale pohrbiva to zbytecne prekombinovanej konec a hlavne herecky obsazeni. To je banda urvanejch, nesympatickejch blbu, kterejm smrt kolikrat i prejete. Jinak design jednotlivejch mistnosti je docela fajn a nektery hadanky jsou docela napadity, ale proste kvuli hercum a misty trochu pomalejsimu tempu to obcas krapet nudi. Jako becko na jedno skouknuti v pohode, ale potencial byl o neco vyssi. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som aj nad 4 hviezdou lebo je to v pasciach nápadité a nechýba tomu tempo. Naozaj som sa ani na chvíľu nenudil. Dokonca aj tá konšpiračná teória za tým mi celkom sadla..ale film nestavia na akejsi logickej a zmysluplnej myšlienke.. snaží sa byť len zábavný. Čo podľa môjho názoru ku funkčnosti diela ako takého nestačí. Pri druhom pozretí by som sa asi nudil. Dvojku si ale s radosťou pozriem. A hlavná černoška je cute. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Robitel nabízí přesně to, co sliboval v traileru. Tedy pěkně řemeslně zvládnutý, svižný technologicky - hádankový thriller s příchutí Kostky / Saw. Je to rozhodně stoprocentní popcornovka, žádné hororové umění, které by se mi vepsalo do paměti, ale nemám s tím problém. Kdyby každej popcorn chutnal takhle, bylo by v kinech dobře. Jako fanoušek reálných únikových místností oceňuju, že námět je využit poměrně poctivě, řada ve filmu zobrazených místností a použitých hádanek / rébusů mi připomněla věci, se kterými se člověk při hraní únikovek reálně setkává. Takže minimálně v tomhle je film vcelku ukotvený v realitě, byť děj je občas přitažený za vlasy (hlavně teda v závěrečné přípravě na pokračování). Trochu zklamává rozuzlení - s vysvětlením toho všeho si tvůrci moc práce nedali, pointa spočívá vlastně v tom, co snad každého napadne jako první. To ale dokážu zkousnout, celkově je to prostě fajn zábava a pokračování se bránit nebudu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době fajn odpočinkový horor ve stylu Saw a Kostky, ve kterém sice gore moc není, ale zato je tam spousta skvělých nápadů a promyšlených escape roomů. Herci sympatičtí, místnosti skvělé a napínavé, efekty a zpracování byly úžasné a solidní série zvratů na konci a samotné finále se mi líbilo snad úplně nejvíc. Obrovským plusem jsou dobré a vtipné hlášky a vtípky, které padají hlavně v první půlce filmu, takže na odlehčení situace tam dobře sedly. Já jsem teda hodně spokojený, a i když to asi nebude “horor roku”, tak si to 4 hvězdy určitě zaslouží. Více takových filmů prosím! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)
  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama