Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako cením to, že z filmu je cítiť, že nad tým scenárom niekto fakt sedel, rozmýšľal, zakonponoval tam posolstvo a nebol to prvoplánový výplach. Na strane druhej, trochu trvalo kým sa divák dostal do obrazu a kým zadefinoval, čo to má vlastne byť. Či komédia, či krimi, či udepkárený úlet. V konečnom dôsledku je to prienik všetkých troch. Po dejovej stránke veľmi zaujímavé a dôveryhodné, skôr tu zlyháva remeselná stránka. Trochu to vyťahuje obsadenie, ale väčšinou nemajú čo hrať. Páčilo sa mi ale to, že po dlhej dobe je tu konečne niečo nové, nový námet, nový príbeh. Kľudne by to mohol byť taký odľahčený seriál, trochu akčnejší Kameňák. Za ten námet a inovatívnosť 2 z 5 ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ano, ten film je rozkolísaný, ano, je v dost ohledech blbý a naivní a ano Michálek se bezesporu před lety asi dost praštil do hlavy, ale nedá se upřít, že by Úhoři nebyli zábavní. Banda je dobře poskládaná a ač se nezbavila občasné šmíry, dá se říct, že herecky trefila své archetypální předobrazy dobře. Nejvíc bavil Kaiser, následován Vyorálkem a Matějem Hádkem. Z hlediska dnešní tuzemské produkce takový průměr ... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch filmů,kdy mě mrzí,že místo komentáře nejde vložit nějaký trefný meme...Michálek se směle zařadil mezi režiséry,kterým nejspíš úplně jeblo a to co načal v Prázdninách v Provence tady dovedl ještě dál.Minimálně po technické stránce jsou na tom sice Úhoři o něco lépe,ale jinak je to těžko definovatelné cosi,kde jsou scény vršeny na sebe bez nějakého většího smyslu a zápletka je minimálně druhořadá.Opravdu nejsem schopen definovat co tím chtěli tvůrci říci a jediné co si ze sledování Úhořů odnáším je poznání,že takhle nějak si představuji voliče SPD.A pak vlastně taky ještě pár dialogů,které jsou natolik dada,že mi chtě nechtě utkvěly v paměti - např. on : "Já bych tě seřezal." ona : "Proč?Protože jsem tak vtipná? on: "jako miminko"...ještě bych pochopil že chce někdo někoho seřezat,ale jestli jí chce seřezat jako miminko,nebo je ona vtipná jako miminko...respektive jak moc je vtipné miminko mi zůstane už navždy záhadou...20% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hrozne som bol na tento film zvedavý, lebo som chcel vedieť, či sa Vladimír Michálek definitívne dáva na cestu Filipa Renča a ďalších, kedysi nádejných tvorcov, alebo sa skúsi ako niekdajší režisér veľmi zaujímavých a kvalitných (ale pritom aj provokatívnych a kontroverzných) filmov zachrániť. A teraz, po NABITÝCH ÚHOROCH vôbec neviem, čo si mám o tom celom myslieť. Réžia je ako vždy precízna a výkony vyslovene parádne, námet zaujímavý... ale výsledný tvar? Ono to mohlo byť fakt v pohode, keby sa k niečomu dopracovalo.. a keby ho nehyzdili každú chvíľu nejaké úplne scestné detaily alebo wtf momenty. Na to, že to malo vznikať 3 roky, ako sa píše v zaujímavostiach, to pôsobí veľmi neukočírovane. A aj na základe viacerých starších Michálkových filmov mám pocit že jemu sa to tak páči, že je to zámerné. Renčova cesta to nie je, je to cesta veľmi špecifická, michálkovská, ktorá vedie do neznáma... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipný scénář, kulhavá režie. 1) Hezký námět ztratil po půlhodině na tempu, a to tak, že hodně._____ 2) V parádním hereckém obsazení mě zaujali 64letý Oldřich Kaiser, 44letý Matěj Hádek, jehož skvělé tělo mám stále před očima i jeho bratr 37letý Kryštof Hádek (všechno členové falešné URNy). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Natočeno podle rozhlasové hry „Benzína Dehtov“, za kterou získal Petr Pýcha druhé místo v dramatické soutěži Českého rozhlasu o původní rozhlasovou hru. (Olík)
  • Během natáčení měli kostyméři k dispozici celkem 11 uniforem URNY, některé části byly od České zbrojovky a některé dodali kaskadéři. Jde o originální uniformy. (Zdroj: Falcon)
  • Film Úhoři mají nabito podpořil Státní fond kinematografie. (ČSFD)

Reklama

Reklama