Reklama

Reklama

Hell Fest: Park hrůzy

  • USA Hell Fest (více)
Trailer 2

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (180)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Slabé tři hvězdičky. Nakonec jsem se k nim přiklonil díky třem velmi pěkným gore scénám na kameru - jak to máme rádi. Potenciál tu byl: Neokoukané prostředí pro slasher, pěkná maska a postavy, kterým přejete nepěknou smrt. Chvíli to vypadalo, že tvůrci přišli s něčím zajímavým - náznak vztahu slashera k jedné z hrdinek -, ale po nějakých dvaceti dalších minutách už bylo jasné, že se na nějaký zajímavější kurs film nevydá. Zabíjení si divák taky moc neužije. Navíc prostředí parku mě asi v polovině začalo nudit a ke konci už jsem si jen říkal, že asi existuje moc dobrý důvod, proč se v něm neodehrává víc vyvražďovaček - rychle se to (všechna ta monstra a rezavé ostré věci) okouká. Nelze nezmínit malé, ale milé cameo Tonyho Todda. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Nevím, co máte za problém. Já jsem dostala přesně to, co jsem očekávala a jsem spokojená. Klasický slasher s ne moc dobře vyvinutým příběhem, ale po vetšinu času to nenudilo, a to je hlavní. Krve je tu dost, ale ta naháněčka na konci už začínala být trochu zdlouhavá, a k mému překvapení to navíc dopadlo jinak, než jsem si představovala. Hlavní postavy se zachovaly hodně nesmyslně, a já jsem myslela, že to po právu odskáčou, ale autoři jim tu smrt prostě nepřáli, a to mě trochu zklamalo. Nejvíc na tom všem se mi líbí ten nápad hororovýho festivalu, pouti, lunaparku, všeho. To je prostě bomba, a chtěla bych aby něco takovýho existovalo, hned bych si tam koupila lístek. Nicméně, co se týče provedení scénáře, kamery, obsazení je to spíše průměrný počin. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od tohoto hororu jsem čekal daleko více a bohužel mě to zklamalo. Největší problém je v tom, že chybí zapamatovatelné scény, kvalitní vrah a to nejhorší napětí. Nefungují ani lekačky jelikož tady se není leknout čeho přitom se to vyloženě nabízelo pane bože vždyť je pekelný park. Samotný vrah též moc nepředvede a kromě prvních 2 vražd (toho kluka palicí a toho druhého tou injekcí do oka) není moc co chválit. Plusové body dám ještě za poslední scénu líbí se mě, že někdo nedělá z vrahů jen vraždící charisma, ale ukazuje i jejich rodiny a příbuzné. P.s. měsíc před premiérovou nového Halloweenu se zde objevuje scéna, která kopíruje scénu z něj (ten záchod) otázka je jestli je to pocta nebo si to vymyslely sami . 40 procent jinak doporučil bych to těm co s horory začínají a nechtějí něco vyloženě krvavého jako třeba Texaský Masakr. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pokud si to celkově shrneme, Hell Fest se opravdu znatelně snaží napodobit atmosféru prvního Halloweenu. Tomuto přirovnání se tady člověk vyloženě nemůže vyhnout, protože jako na potvoru vám před filmem zřejmě poběží i trailer na pokračování této slasher klasiky. Ať už se jedná o hudbu, která ač hutnější, stojí na podobných motivech, nebo o postavu maskovaného vraha, o kterém teď víte o něco méně, než tehdy o Myersovi. Ten měl oproti tomu zdejšímu alespoň podrobněji vykreslený psychologický profil. Běžného diváka tak potěší hlavně to, že se scénáristé moc nezdržují, a jdou rovnou na věc (mimo park se film odehrává asi 5 minut po úvodní scéně). Hlavní partička je sama o sobě celkem nezajímavá, ale obsazení drží nad vodou hlavně sympatická Amy Forsyth, či cameo Tonyho Todda (to je sice krátké, ale povedené - znáte z traileru). Samotné detailní provedení Hell Festu, jakožto strašidelné akce je však famózní. Masky jsou skvělé, strašidelné domy děsivé a lidé kolem podivní. Ne, do takového parku bych určitě nešel, protože umělé vyvolávání strachu u mě nepatří zrovna k těm nejoblíbenějším aktivitám. Žádný fanoušek horroru by každopádně neodolal. Z hlediska příběhu je sympatický hlavně R-kový rating, který ve filmu drží napětí, a díky kterému tu brutalitu tvůrcům věříte. Obecně ale práce s kamerou v předstihu prozrazuje většinu lekaček, a nahánění obětí/oběti je o něco méně divácky atraktivní, než třeba laškování z loňského: "Všechno nejhorší". Pokud tedy chcete prozkoumat zákoutí tohoto "zábavního" parku, rozhodně neodejdete zklamaní. Jinak je film spíše průměrný, než nadprůměrný, ale své kvality dozajista má. S komentářem o Oktaviana tak musím jen souhlasit. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci, aby následující slova vyzněla příliš elitářsky, ale jakožto zdejší hororový expert si je snad mohu dovolit. Prosím pana Plotkina a jemu podobné hororové hudlaře, aby svou nekompetentní aktivitou přestali degradovat královský filmový žánr na oddechovou zábavu pro popkornové publikum. Třebaže subžánr slasher zastává v rámci hororové hierarchie nejnižší postavení, ani on nesmí rezignovat na snahu o vyvolání negativních emocí. Prostředky se mohou lišit, avšak cíl zůstává stejný všem hororovým subžánrům. Plotkinovo povědomí o slasher hororech je bohužel žalostné a pravděpodobně omezeno na primitivní představu o nesmrtelném psychopatovi, jenž za doprovodu slaboduchého scénáře a s nabroušenou čepelí v ruce nahání skupinku otravných teenagerů. Kam se poděla ona slibovaná hrůza? Žádný div, že se Hell Fest velmi rychle transformoval v obyčejný Gore (Bore) Fest s nulovým hororovým potenciálem. Snímek hodnotím odpadem a nedoporučuji ho k projekci žádnému opravdovému fanouškovi žánru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama