Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (138)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Charakter Félixe dle mého nedosahuje takové "síly" jako byli Pablito či gentlemani z Cali v původních 3 sériích Narcos. Nicméně musím říct, že jsem celou mexickou sérii sjela téměř jedním dechem a jedná se o skvělou podívanou, především v druhé půli, to jsem místy až nedýchala, někde i slzička ukápla. Srdovkou byl díl S01E05, no koukněte sami. Seriál o chamtivosti, moci, síle, jednotě, zradě, korupci; velmi silné 4 hvězdičky! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak tuhle záležitost hodnotit... zvlášť ve stínu originálních a dnes již kultovních Narcos. Problémy Mexika totiž můžu na scénáristy hodit jen z části. Celá první série je neskutečně pomalá a po 10 dílech jen steží dokážu vyjmenovat nějaké důležité příběhové momenty. V lepším je děj pomalý, v těch horších případech jen nudný. To samé platí o postavách. Felix a permanentně zamračený Diego Luna je asi nejlepší z nich, protože mu toho narco bosse fakt věřím, i když jeho motivace jsou po většinu seriálu nedostačující. Don Neto taky válí. Ostatní postavy včetně idiota Rafy a absolutně naivního Kiky jsou na vraždu. Poslední tři díly naštěstí rozpohybují motory příběhu a dostane to spád. Konec mě hodně bavil a s příchodem Scoota McNairyho dám mexickým kartelům ještě šanci se zlepšit. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Félix Gallardo byl původně policistou, než se vrhl na velkoobchod s trávou, v porovnání s Kolumbijci může působit jako chudý příbuzný, ale i on za to uměl pořádně vzít. Diego Luna v hlavní roli exceluje, zakřknutý tichošlápek, který je nenápadný, dovede sakra dobře kalkulovat a osnovat nitky mocenského boje a i přes všechny problémy mu většina plánů vychází. Rozporný charakter zahrál Diego Luna naprosto skvěle, vdechnul mu typické hlášky, odpovědi, gesta, tak plasticky zahranou postavu nevidíte každý den. Ale i ostatní herci byli dobře vybráni do svých rolí, charaktery jako Rafa, don Neto, aj. vás chytnou za srdce, nemluvě o hlavním hrdinovi z DEA, Michale Peňa, jeho Kiki Kamarena nehodlá ustoupit ani o krok ze svého úkolu potřít obchod s drogami. Výpravná a stylová retro jízda do let 80.tých nabízí mnohé, nejen setkání s dobře známými OSVČ z Cali:)) Na další dvě sezóny napětí neopadá, byť se změní hlavní aktéři příběhu. Série dobře zachycuje bídu Mexika minulého a to, že systémové problémy nemůže řešit jakkoliv heroická akce jedince, velmi závažné a vypovídající k současnému stavu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Člověk očekává příjemná nový start. Nový kartel, nová droga, nová země, nové Narcos. Problém toho všeho však je, že i přes kouzlo první série, je to v podstatě zklamání. Opakuje se zde to samé, co bylo nejhorší na celém původním Narcos. A to prostě to neustále nudné a nezáživné dohadování, které vlastně nikoho nezajímá. To ale neplatí. V rámci toho, že jde o nejlépe hodnocený seriál celého roku. Takže to lidi asi zajímá. Sto lidí, sto chutí... to je jasné. Ale nad tímto mi nezůstává stát nejenom rozum. Asi to nikdy nepochopím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní, ale zřejmě nejslabší Narcos. Prostředí Mexika je určitě lákavé, ovšem postavy nezajmou tak, jak předtím. Michael Peňa není Pedro Pascal a Diego Luna nemá charisma Escobara ani Kmotrů z Cali Cartelu a to je docela problém. Jediná šílená postava, která fakt baví je Rafa. Akce je spíše komorní než velkolepá a není ji bohužel moc, protože nikdo proti sobě pořádně neválčí jsou zde spíš osobité vraždy, které jsou sice detailně brutální, ale očekával jsem daleko víc. Mírné zklamání, ale na 4 to pořád je. 75% ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Během závěrečných titulků hraje píseň „El Zorro De Ojinaga“ od Los Tigres Del Norte. (Duoscop)
  • Na párty hraje „Bazar“ od Flans a po ní následuje „Who're You“ od Fela Kuti. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Contigo En La Distancia“ od Cheo Feliciano a po ní následuje „No Me Hables De Ese Amor“ od Maria Alma. Při zatčení Félixe hraje „Tonada De Luna Llena“ od Simóna Díaze. Při rozdělování plaz hraje „Cielo Rojo“ od Davida Zaizara. (Duoscop)

Reklama

Reklama