Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (138)

Waldir 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, Diego Luna, nemá toľko charizmy, ako herec stvárňujúci Pabla v predchádzajúcich sériach a zároveň príbeh zrodu mexického kartelu, nakoľko to znie akokoľvek pútavo, neponúka toľko rozmanitých a zaujímavých scén ako práve vyčíňanie "Escobar a spol." v Kolumbii. Ak by som to však neporovnával s predošlými sériami, tak je to takmer stopercentný - bezchybný zážitok, ktorému by som vytkol skutočne len maličkosti, keďže je to po scenáristickej, režisérskej, audiovizuálnej a hereckej stránke nadštandardný prírastok v rámci seriálovej, respektíve televíznej tvorby. No v prípade ak porovnávam, tak je to asi najslabšia séria, ktorej chýba väčší "drajv" a ťah na bránu na aký sme pri Narcos boli zvyknutí. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, po prvním dílu jsem byl mírně zklamaný a nedával jsem dalšímu pokračování moc nadějí. Navázaní na předchozí narkobaronské série nebylo podle mého úplně ideální. Nicméně po přelouskání se prvním dílem a seznámení se s Félixem a jeho bandou se mexické narcos dostalo na stejnou úroveň kvality jako to kolumbijské. Mělo to vše, co stálo za úspěchem příběhů o Escobarovi a gentlemanů z Cali. Po tom slabším začátku si už seriál držel standart a do každého dílu jsem šel se zájmem a nedočkavostí. Příběhově to nakonec mělo taky dobrý "drajv" s dobrými akčními scénami. Herecky taky velmi dobře obsazeno. Ti darební záporáčtí gangsteři se vám opět dostanou nějak pod kůži až s nimi i lehce soucítíte. Dobově velmi profesionálně zpracováno, jak jsme již byli od tvůrců zvyklý. Vlastně jsem ani nebyl z ničeho zas tak překvapen, což ovšem nebylo na škodu. Dostal jsem přesně to, co jsme očekával a také požadoval. "Smutnější" konec se dal lehce čekat a je dobře, že se tak stalo. #zárukakvality ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opět velmi povedlo! Tentokráte se z Kolumbie přesouváme do slunného Mexika, přičemž i zde dostaneme nekompromisní dávku akce, drog, neustálých intrik a s tím spojenou i neotřelou lekci z této temnější stánky tamní historie. Jediným nedostatkem tedy zůstává fakt, že jsem byl neustále nucen porovnávat postavy Diega Luny a Wagnera Moury z původních “Narcos”, z čehož bohužel první jmenovaný nevyšel úplně se ctí. Postava Félixe Gallarda zkrátka vedle Pabla Escobara působí jako chudý příbuzný. Avšak až na tento detail se stále jedná o velmi povedený seriál z prostředí drogových kartelů, který byste si rozhodne neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „What I’m building here is an empire!" ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Miguel Ángel Félix Gallardo se z policisty a pěstitele marihuany stává bossem, sjednocuje plazy a přechází na kokain a nakonec umučí agenta Camarenu. První série je těžké zklamání asi i proto, že přichází po kolumbijské nepřekonatelné sérii, ale i objektivně je to slabší - způsob cesty nahoru je přitažený za vlasy, nerealistický a dokonce není ani zábavný. Trochu to je poučné historicky, ale jediná autentická věc je práce agenta Camareny, ale tam to padá na úkor akce do průměrnosti. S02: Felixe honí tajná jednotka DEA v čele s Waltem, ale on je stále silný směrem do politiky i proti Kolumbijcům, přesto následuje pád a vězení. Druhá série je pro mne jako někoho kdo má k tématu mexických kartelů něco načteno hodně poučná a přehledná. Je fantasticky vidět, jak se z Felixovi organizace spolupracujících "plazas" rozdrolí postupně na kartely v mocenském rozložení, tak jak se ta drogová válka v Mexiku ( která má víc obětí než válka v Sýrii ) vede mezi nimi dodnes. Pro fandy žánru lahůdka, která nemá úžasně nakombinované atributy realističnost, akce ( která je tady znatelně slabší ), zábavu tak jako Narcos s Escobarem, ale za mne maximální spokojenost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem čekal na čtvrtou sérku Narcos...až ji zrušili a místo toho udělali nový seriál (a smlouvy s tantiémy mohou začít nanovo). A ačkoliv mi trvalo skoro rok se prokousat na konec (těch super seriálů pořád přibývá a přibývá), jsem s novým směřováním seriálu velice spokojen a za pár měsíců si rád vpálím druhou sérii. Ihned po ohlášení castingu jsem si nějak nedovedl představit Michaela Peñu v takto vážné roli a nutno říct, že až do konce jsem si na to nezvykl, nicméně Diego Luna je naprosto skvělý a přeji mu zářivou budoucnost (a že ho díky Star Wars Rogue One seriálu čeká). Sečteno a podtrženo, seriál si drží svou velkou kvalitu, jde pouze o to, jak vám sedne dějově. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • V této epizodě si zahrál roli dealera rapper Quavo. (Punisher)
  • Písnička, která hraje na diskotéce, je „Pop Muzik“ od M. Ve 31. minutě hraje „Dame Amor“ od Chila Escobeda. Z jukeboxu hraje „Presente Y Pasado“ od Chila Escobeda. (Duoscop)

Reklama

Reklama