Reklama

Reklama

Slídil

  • Velká Británie Sleuth
Trailer

Obsahy(1)

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

kareen 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou ruku v ruce výborná předloha, slušný scénář a více než schopní herci, vyjde z toho neodolatelný mix vtipné konverzačky, komedie, psychologické hry kočky s myší a to vše dovršené ještě velkou porcí napětí. Jedinou připomínku mám k přílišné délce filmu, myslím, že trochu kratší, ale o to více nadupanější stopáž, by mu přeci jen svědčila více. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Komorné, ale monumentálne majstrovské dielo a dokonale premyslená hra, ktorá ma posadila na zadok. Snímka Sleuth v celej kinematografii skrátka nemá konkurenciu, pretože je to nehorázne originálne napísaný a excelentne vygradovaný kúsok s mimoriadnou hudbou Johna Addinsona. Briliantný scenár plný šokujúcich zvratov, geniálnych nápadov a britkých dialógov sa totiž prefíkane pohráva nielen s hrdinami, ale aj s divákom. A tí herci, páni moji, tí herci! Olivier a Caine v "Slídilovi" predvádzajú také strhujúce herecké výkony, že to normálne vyráža dych. Neodolateľnému britskému čiernemu humoru v ich podaní som veril rovnako, ako všetkým tým úprimným emóciám, ktoré sa scéna po scéne odlupovali z ich mnohovrstevnaých postáv. Dávno som si žiadny film nevychutnal takým labužníckym spôsobom ako Sleuth. A je to fakt slasť, nechať sa unášať čírou radosťou z hry, až po zábavné, ale veľmi trpké finále. (100%) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo €368,514║ Vyšperkovaná hra kto z koho, kde nie je ani kúsok priestoru na nádych sledujúceho diváka, fakt riadna tendencia zauzlených vychytávok, bravúrna show Laurenca Oliviera a Michaela Caine. /80%/ ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Detektivka odehrávající se v domě spisovatele detektivek? Jak mazané! První polovina je poměrně zajímavá, dobře napsaná a brilantně zahraná, ačkoliv jsem tušil po pár minutách, kam to směřuje. Druhá polovina je z počátku velmi úmorná, ale přináší hned několik zajímavých zvratů. Celý tento film je Hra. Divadelní Hra přenesená na plátno, Hra postav mezi sebou a Hra, která ošálí diváky. Perfektní! ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Skvělý britská film vypráví o takovém zvláštním souboji dvou hráčů, který je jednak vtipný, obsahuje několik výborných dramatických momentů a je skvěle napsaný a vygradovaný. Odehrává jen na jednom místě, v domě, který je plný různých bizarností. Skvělá komedie/thriller se skvělými herci (na plátně se objeví jenom dva nebo tři herci) a propracovaným scénářem. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (18)

  • Na zarámované fotografii, pod kterou inspektor Doppler hledá ve zdi díru po kulce, je Agatha Christie. (PhillM.)
  • Tvůrci nejdříve počítali s tím, že roli Andrewa Wykea ztvární Anthony Quayle, který tuto roli hrál v divadelní hře „Slídil“. (Javert)
  • Do role Mila Tindlea (Michael Caine) měl být původně obsazen Alan Bates, ale odmítl s tím, že to není role hodná jeho formátu. (Javert)

Reklama

Reklama