Reklama

Reklama

Slídil

  • Velká Británie Sleuth
Trailer

Obsahy(1)

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Detektivka odehrávající se v domě spisovatele detektivek? Jak mazané! První polovina je poměrně zajímavá, dobře napsaná a brilantně zahraná, ačkoliv jsem tušil po pár minutách, kam to směřuje. Druhá polovina je z počátku velmi úmorná, ale přináší hned několik zajímavých zvratů. Celý tento film je Hra. Divadelní Hra přenesená na plátno, Hra postav mezi sebou a Hra, která ošálí diváky. Perfektní! ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert dvou osobností a nedovolím si říci, který z pánů byl lepší. Laurence Olivier je teatrálnější, Michael Caine lidštější. Celý film je hrou kočky s myší, přičemž role obou zvířátek se mění jak volební peference. Připravte se na černý humor, zmíněné herecké výkony, propracované dialogy a skvělou režii. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vicemene divadelni show o dvou hercich v prostredi jednoho baraku. Pred 40ti lety to mozna fungovalo, ale dnes mi to prijde cele znacne naivni a scenaristicky az prilis predvidatelne. Navic ta britska prichut predevsim v prizvuku obou hercu se mi vazne netravi moc dobre. Ale dobre, za ten pekny interier plny hravych rekvizit, dialogy a svym zpusobem neco trosku odlisneho to dohrabu na prumer. 5/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Oslňující two-men-show Michaela Cainea a Laurence Oliviera a napínavý thriller se skvěle napsaným scénářem. Děj je o dvou mužích, kteří si rádi hrají, ale ani jeden z nich neumí prohrávat. Jejich perverzní a násilné hry nemají konce až do doby, kdy se dostanou do tragického finále. Ačkoli se po 2 a 1/4 hodiny díváme na všehovšudy dva herce, Slídil je velmi dobrým a chytrým filmem, z kterého dýchá divadlo každou minutou. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Slídil mě naprosto uzemnil, Olivier a Caine rozehravájí ďábelskou psychologickou partii od které je hodně složité odtrhnout oči. Celý si film si vystačí jen se zmiňovanými dvěma protagonisty, přesto se nenajde ani jedna jediná nadbytečná nebo nudící vteřina, ba naopak napětí by se dalo krájet a divák jen čeká na další geniální zvrat událostí. Prostě a jednoduše zážitek jako hrom! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (18)

  • Pro roli Mila Tindlea byl zvažován také Albert Finney, ale ten byl pro ni prý příliš "oplácaný". (Morien)

Reklama

Reklama