Reklama

Reklama

Hledá se Yetti

  • USA Missing Link (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (70)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Anglie na konci 19. století, dobrodružné přírodní expedice s poctivou stop-motion animací, navíc nejde o prvoplánovou zábavu, takže je potěšen spíš dospělý náročný divák. Stejně jako předchozí práce režiséra Norman a duchové nedoceněný a krásný animovaný film. 75 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když už někdo dělá animák, který není cílen vyloženě na děti, ale snaží se zaujmout i dospělé, očekával bych v něm nějaký inteligentní humor. Jenže ne, ten tady vůbec není a místo toho jsou zde jen ty tupé dětské slapstick vtipy. To mi na celém Missing Link dost vadilo a vlastně snad i nejvíc. Pak taky první polovina mi přišla nudná a zbytečně dlouhá, nějak zajíamvé to začalo být až v druhé polovině, kdy se vydali na cestu, ale jinak to není špatné. Animované je to skvěle, příběh dokáže zaujmout (když se konečně rozjede) a když se to nesnaží být třeskutě vtipné, najde se tam i pár inteligentních dialogů. A taky jsem rád, že se to vyhnulo nějakým písničkám, ty mě totiž na animácích štvou nejvíc. A taky je to o dost inteligentnější, než většina amerických animáků, ale nadšený z toho nejsem. Lepší 3* ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrý dobrodružný příběh, který na rozdíl od mnohých jiných animáků netrpí přílišnou edukativností. Vcelku vtipný a lehký. A taky se mi líbila samostatnost hrdinky, která tentokrát nečeká na polibek, ale je rázná, rozhodná a sama si určí, co chce. Pan Článek je milá postava - zdvořilý neandrtálec a lord Frost se sice vyznačuje chladnou anglickou povahou, ale tak úplně bez srdce není. SHRNUTÍ: Ráj nemusí být to místo, o kterém všichni ostatní tvrdí, že právě tohle je ráj. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Až podivuhodně vydařený animák, jehož cílovkou definitivně není omladina navštěvující první stupeň. Z pohledu člověka, jež disponuje zeměpisnými znalostmi a současně vyznává efektivní přístup, je mi smutno toho, že hlavní hrdina přemýšlí jako bídák nejvyššího řádu. Inu považte - Sir Henry Lopata se nachází ve státě Washington, který je co by kamenem dohodil od Pacifiku. A chce jet se svým chlupatým přítelem do Tibetu. A tak, namísto aby osedlal loď a do Číny doplul, tak do vezme vlakem přes celou USA, následně lodí přes Atlantik, aby v Lisabonu nasedl do vlaku a vystoupil až někde v Džajpuru, přičemž tam nasedl do slona, který ho doveze až do Lhasy. Zajímavé. 78 % Celosvětový příjem k 4. 2. 2020: $26,249,469, což je 0,26 násobek rozpočtu ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Laika sú späť. Možno nie vo svojom najlepšou filme, no "Missing Link" je príjemné komické dobrodružstvo, ktoré som si užil. V prvom rade musím opäť pochváliť kvalitné animácie štúdia Laika. Sú vynikajúce. Nech sa naši hrdinovia nachádzajú kdekoľvek, vyzerá to vynikajúco. Rovnako aj postavy vyzerajú skvele. Ich dizajn je skvelý a rovnako to platí aj pre nášho pána Spojku. Adaline je podľa mňa najlepšou postavou a je to skvelé dobrodružstvo. Okrem toho akčné scénky vo filme vyzerajú výborne. Máme tu skvelú naháňačku na parníku, ktorá vyzerá absolútne skvele. Príbeh je možno dosť predvídateľný a chýba mu nejaká energia, no tie akčné scénky to občas vedia trošku vynahradiť. Humor filmu je rovnako dosť dobrý. Síce som sa nesmial často a hlasno, ale úprimne. Takže dojmy v tomto smere sú pozitívne. Zloduchovia filmu moc zaujímaví nie sú, no hrdinovia sú podľa mňa dosť dobrí. A srdce filmu je rozhodne na správnom mieste. Dokonca si myslím, že si deti môžu aj z filmu niečo odniesť. Takže zoberte deti do kina a pozrite si ho. Ide o dobré dielko. Hodnotenie: A- ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

  • Příběh se odehrává kolem roku 1886. (ČSFD)

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama