Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto příběhu zasazeném do doby zlaté horečky v oblasti Yukonu, chtějí dva dobrodruzi, James Stewart a Walter Brennan, přijít rychle k penězům, a tak prodají stádo dobytka za výhodnou cenu. Brzy se ale dostanou do konfliktu s místním samozvaným soudcem, Johnem McIntirem, a jeho partou nohsledů. Brennanova vražda donutí Stewarta ukončit vlnu nekontrolovatelného bezpráví v dramatickém souboji pistolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Stewart jako Jeff Webster, nezávislý honák , pistolník a později zlatokop vede stádo krav na Aljašku v době zlaté horečky. Zlato však přitahuje i lupiče a samozvaného soudce Gannona, který se stává Jeffovým protivníkem. Dlouho se Jeff snaží nevidět nespravedlnost páchanou gangstery na zlatokopech a obyvatelích Dawsonu, ale po zabití svého parťáka se postaví ve finále na správnou stranu. Western v režii Anthonyho Manna položený zčásti do vysokohorského prostředí zdobí skvostné snímky přírody i napínavý děj. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gHNo7dRDomw ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko dětinský, leč dle očekávání zásadový příběh ze staré školy spojený - krom tradičního souboje dobra a zla - s trochou sebezpytování a s nějakými srdečními záležitostmi. Pojednává o Zákonu, který po menších peripetiích doputoval až do dalekého Dawsonu. Pravda - cestou nabral určité zpoždění, neboť dávno před ním tam dorazili zlatokopové, padouši, honáci, stádo krav a něco málo krásných i méně krásných žen. Nicméně Zákon přišel, viděl ... a zdali i zvítězil, to už posuďte sami ... 3,5* ()

Reklama

Gromit 

všechny recenze uživatele

Westerny s Jamesem Stewartem byly vždycky o něčem jiném než třeba westerny s Johnem Waynem. Byly temnější, drsnější, ale také lidštější. Jejich hrdinové se potýkali s těžkými traumaty a dopouštěli se mnoha chyb, díky čemuž nám, divákům, byli výrazně bližší. Přesně to je případ i Vzdálené země. Zprvu sice působí poněkud konvenčním dojmem, ale s přibývajícími minutami se jednotlivé postavy začnou patřičně vybarvovat, aby se pak střetly v mimořádně působivém finále. A to vše se navíc odehrává v prostředí aljašské přírody. Ještě teď mi zní ten zvoneček v uších... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Anthony Mann /Serifska Hvezda, Spartacus/natocil len priemerny western s Jamesom Stewartom /The Rope, Mr. Smith goes to Washington/ v hlavnej roli. Dejovo film divaka dost nudi, a ma kopu hlucheho miesta, ale psychologiou postav, vyberom prekrasnej kanadskej prirody a obcas aj atmosferou sa snimok da dobre zniest. Vynimocne sa stalo, ze aj James Stewart divaka nudi, dialogy obcas dobre, obcas sklznu do podpriemeru. Coriine Calvet vsak skvela a vyber zaporaka v podobe Johna McIntire -a bol fuckt vyborny. Film vsak nie je az taky dobry, a ko sa pritomne mentaly tuna tvaria : 60 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další silný westernový příběh dvojice Mann - Stewart. Jimmy hraje tentokrát sobeckého zlatokopa, dobrodruha a pistolníka, který nemá rád lidi, přestože oni by chtěli mít rádi jeho. Skvělá postava, skvěle zahraná. Příběh se odehrává ve dvou městech na hranicích USA a Kanady. Hodně se mi líbila nestrojená drsná atmosféra zasněžených hraničních měst, kde zákon neplatí. Jenom si myslím, že to mohlo být o trošičku kratší a mít větší tempo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V Dawson City počas zlatej horúčky na Klondiku v skutočnosti nedošlo k žiadnym pištoľníkom ani prestrelkám. Jazdecká polícia bola na Yukone vo veľkom počte a presadzovala zákon veľmi prísne. Dawson City počas zlatej horúčky na Klondiku bolo pokojné mesto, a nie nezákonné, ako je zobrazené vo filme. (westerns)
  • Miesta nakrúcania: Ľadovec Athabasca (v štáte Alberta - Kanada), a Národný park Jasper (takisto v štáte Alberta - Kanada). (westerns)

Reklama

Reklama