Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vďaka krátkej stopáži som sa nestihol nudiť, ale veľa od toho nechýbalo. Úvod sa podarilo tvorcom natočiť obstojne. V krátkosti sme sa zoznámili s hlavnou hrdinkou a mohli sme si spoločne s ňou užiť jazdu na vlnách. Príchod žraloka bol pomerne napínavý a bavil som sa dokonca aj pri infantilnýzch scénach s čajkou. Pri neskorších súbojoch s morským dravcom sa však už napätie začalo vytrácať a spôsob porazenia žraloka bol naozaj nezmyselný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra ten žralok má, ale pech! Napřed si dá jednoho kořalu k večeři, pak posvačí dva surfaře a jako hlavní chod by si dal jakousi pyzdu z Texasu, ale ta je proti. Nehodlá v těhlech mělčinách zhebnout a žralok se nehodlá vzdát vydatný svačiny. Jak tenhle duel dopadnul? Absolutně pohodovým a nenáročným letním survival filmíkem z dokumentárního cyklu : Surfujeme se žraloky. Potěší i vedlejší dějová linie z ptáčkem a napravením jeho křídla plus závěrečná bojová sekvence. Shark není moc na scéně, ale je dobře trikově udělanej, rozhodně žádný Asylum. No a ptáček přežil taky! Proto velmi spokojený a pobavený 4* co víc od podobnýho filmu chtít.70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Blake Lively do tejto úlohy bol výborný ťah. Pôsobí ako športová fanatička a navyše jej aj uveríte, že študuje medicínu. Collet-Serra to na malých priestoroch vie a veľkou výhodou The Shallows je to, že dokážu byť neustále napínavé. Až som začínal potešovať nadšenie. To sa ale vždy výrazne znížilo príchodom CGI žraloka, ktorý pôsobí skôr ako z nejakého sci-fi a cynicky som začal očakávať, že niekde hlboko v oceáne je nejaké vedecké centrum, kde bol takýto typ žraloka geneticky upravený. Samotné finále je síce slušné, len konkrétna scéna eliminácie nepriateľa, alebo skôr spôsob jej režijnej realizácie, mi neprišiel najšťastnejší. 70% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Z pozice zdejší hororové autority musím konstatovat, že Jaume Collet-Serra vůbec nenaplnil očekávání, která do něho byla vkládána. Shallows disponoval potenciálem na to, aby se stal nejlepším žraločím survival hororem v dějinách kinematografie. Tuto šanci však trestuhodně zahodil a Reef si tak může oddechnout, jelikož poměrně jistě uhájil své dosavadní žraločí prvenství. Vše nasvědčuje faktu, že Jaume Collet-Serra není tak kvalitním režisérem, jak se mnozí diváci domnívali, a že svůj dokonalý Orphan natočil v rámci ojedinělého záchvatu tvůrčí geniality. Shallows bohužel nedokáže výrazněji zaujmout naprosto ničím. Celá stopáž filmu trpí zejména absencí potřebné úrovně napětí, které se nepodaří dosáhnout ani během žraločích scén. CGI efekty se rovněž příliš nezdařily a žralok tak působí vcelku neautenticky. Kapitolu samu pro sebe pak představuje žraločí chování, které se z hlediska etologie paryb zcela vymyká všem standardům a v očích diváka tak oslabuje celkovou uvěřitelnost děje. Přes všechny tyto nedostatky dosud stále koukatelný horor pak pohřbí neskutečně béčkové rozuzlení, za které by scénárista zasloužil jednu za uši. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively mala kaskadérku pre surferské scény, pretože nevedela surfovať profesionálne. „Všetko, čo som vedela, bolo pádlovať,“ povedala. Jej dablérkou pri surfovaní bola profesionálna austrálska surferka, 19-ročná Isabella Nichols, ktorá naučila Blake ako správne pádlovať, ako navoskovať dosku a nasadiť lano na nohy a plutvy, aby to vyzeralo autenticky. (Arsenal83)
  • Blake Lively (Nancy) začala natáčet 8 měsíců po porodu dcery James. Pro vyšvihnutí formy jí pomáhali dva trenéři a nutriční poradce. (Novotnak98)
  • Krabi na skále u Nancy (Blake Lively) byli praví. Byli nasbíráni na pláži, kde před tím přirozeně umřeli. (applause)

Reklama

Reklama