Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (685)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mělčiny přináší divákovi hned několik věcí. Blake Lively je nejenom kočka, ale umí i dost dobře hrát. Nádherné lokace, které v člověku vzbudí touho vypadnout z toto po*raného města plného socek a alkoholiků, kde žije a vyrazit někam mimo uspěchanou, vystresovanou společnost. Na místo, kde se svět řídí podle jiného řádu, kde člověk cítí čerstvý vzduch každý den a kde neuvidí otrávené a protivné ksichty lidí, kteří si dokážou furt jen na všechno stěžovat a nadávat. Kromě asi dvou na city hrajících scén (matčina rakovina, vzkaz na kameru ála "Tati, mám tě ráda.") se snímek nese na vlnách výborných kvalit scénáře i zpracování. Skvělý CGI žralok a překvapivě NE Steven Seagull. Myslela, jsem, že věrný Nancyin společník na skále pochází z CGI, ale zjistila jsem, že byl opravdový:) Scéna, kdy Nancy surfuje a v přicházející obrovské vlně se objeví žralok, je perfektní. Dívka je vybavena znalostmi medicíny, bystrostí a vůlí k přežití. Začíná souboj s nejdokonalejším predátorem oceánů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively, jeden žralok a 87 minut čisté survival dobrodružství. V rámci žánru tedy splněno na výbornou. Je to taková víkendová jednohubka která toho moc nenabídne, ale solidně splní očekávání. Serra vytvořil žraloka, který se spíše podobá tomu z Jaws - tedy tomu co nahání strach. Díky bohu se tak oprostil od digitálních prostocviků, jimž současný trend digifestů vyložene nahrává. Je to napínavé a zbytečně se nekecá. Samozřejmě nechybí odbočka na rodinné hodnoty takovou tou klasicky americkou berličkou, ale to je přece v Hollywoodu samozřejmost. I když to točí Španěl. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vďaka krátkej stopáži som sa nestihol nudiť, ale veľa od toho nechýbalo. Úvod sa podarilo tvorcom natočiť obstojne. V krátkosti sme sa zoznámili s hlavnou hrdinkou a mohli sme si spoločne s ňou užiť jazdu na vlnách. Príchod žraloka bol pomerne napínavý a bavil som sa dokonca aj pri infantilnýzch scénach s čajkou. Pri neskorších súbojoch s morským dravcom sa však už napätie začalo vytrácať a spôsob porazenia žraloka bol naozaj nezmyselný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Collet-Serra jako by točil ty svoje thrillery přímo pro mě. Ať už jde o ouchylný dětský ORPHAN, do letadla uzavřený, paranoidní NON-STOP (nejlepší letecký thriller vůbec), úprk nočním městem RUN ALL NIGHT nebo tenhle minimalistický survival pro jednu surfařku, jednu skálu a jednoho žraloka, všechno jsou to látky, které mě velmi baví sledovat i psát. MĚLČINY jsou pohodový letní nervák a solidní příspěvek žraločímu subžánru - nenáročný, ale většinu času napínající a se sexy kamerou i představitelkou titulní role. Jen to finále je fest přitažené za vlasy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Série hladový vs. jídlo dostává další film s ponurým a nerealistickým koncem (pro efekt pokazí atmosféru), ale neznamená to, že jako celek nefunguje. Taky nápad s velrybou je hodně fajn. Chutné opálené tělo Blake Lively bylo už od začátku hlavní devízou Mělčin a v tomhle ohledu hlavní hrdinka neselhává. Příběhově jde o variaci na Gravitaci a vnitřní dramata děj zbytečně natahují. Racek je tu snad jediná opravdu sympatická postava. Hororové nuance jsou ovšem zvládnuté na jedničku a to včetně lekaček. Collet-Serra umí točit líbivě, ale raději si od něj dám R-ko a s Neesonem v roli tatíka. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Umierajúca veľryba bola zmesou CGI a polystyrénovej rekvizity. (Arsenal83)
  • Väčšina filmu bola natočená v nádrži s použitím modrých obrazoviek na dosiahnutie efektu. Napriek tomu Collet-Serra chcel zabrániť tomu, aby to bolo vidieť, takže 10% filmu bolo natočených na skutočných miestach s cieľom "oklamať" diváka, aby si myslel, že prostredie je skutočné: "Každá scéna má jednu skutočnú snímku a zvyšných 99% ich nemusí mať – ale tá jedna skutočná snímka vás oklame." (Arsenal83)

Reklama

Reklama