Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vodní Gravitace light. Béčko, který žeru a který žralo mě. Nemuseli by mi koukat do hlavy a vytahovat odtud fóbie. Ale scéna s medúzama mě bude pronásledovat těsně před smrtí. Díky Blake Lively sladká kombinace erekce a staženýho zadku. Pár over the top of the top scén si Jaume mohl odpustit, ale jinak ultimátní letní lázeň oka, všechno, co člověk od řízný exploatačky potřebuje. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Člověk to samozřejmě musí brát s velkou rezervou, ostatně když už se rozhodnete jít do kina na film o tom, jak krásná blondýna bojuje v moři se žralokem, asi těžko můžete čekat něco jiného než béčko. Kdyby ale všechna béčka vypadala tak jako Mělčiny... Režisér skvěle pracuje s tajemnem mořského dna a napětím. Blake Lively se snaží a jsem si naprosto jistá, že teď nebude mít nouzi o filmové role. Škoda toho závěru, který už je až moooc hloupoučký a totálně zbytečný, vůbec se nemuselo tak tlačit na pilu a výsledek by byl silnější. Mělčiny každopádně pro mě představují to, čemu se říká "zábavná blbina" a když na film někdy narazím v TV, vím, že kanál nepřepnu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Efektní, audiovizuálně našlapaná a co do gradace všech klíčových momentů téměř dokonale vysoustružená thrillerová práce. Blake si bez zakopnutí uhraje všechny polohy a když právě vylézá na prkno / velrybu / skálu jen pár desítek centimetrů od žraločích čelistí, myslel jsem, že mi opěradla v kině zůstanou v ruce. Proto je škoda, že se ve finále neustoupí od očekávané přepálenosti a je nutné se rozloučit se vší parádou, která je tady spíš k smíchu. O ty žánrové mantinely, které Serra chvíli zkoušel šikovně vymetat, se tak Mělčiny na samém konci zbytečně omlátí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsme jednoho krásného odpoledne viděli s frajerkou nadějně vypadající trailer na tento filmový skvost, který jsme zkrátka museli vidět. Mimochodem bylo to ten den to jediné, co jsme si po filmové stránce z kina odnesli. Poté už následovaly pouze nepublikovatelné záležitosti. Na úvod snímku čeká na diváka troška toho amatérského surfování na mexických μvlnách. Po surfařském úvodu následuje několik dojemných telefonátů domů, abychom si k hrdince vytvořili nějakou citovou vazbu, což se mi ani vzdáleně nepodařilo. Zde bych velmi pohanil zpracování náhledů telefonu, které na mě působilo maximálně rušivě. Jakmile se dopovídá s rodinnou, tak samozřejmě následuje to, na co všichni horlivě čekali - střet s nejhrůzostrašnějším predátorem přírody, který v průměru za rok, věřte nebo ne, zabije neuvěřitelného 1 a 1⁄2 člověka. V tomhle filmu je naštěstí rybička při chuti, takže jich rozcupuje hned několik. Prudce inteligentní blondýnku naštěstí jen zraní, a tak se kámen po kamínku snaží dostat na břeh, přičemž svádí se žralokem taktickou bitvu o každičký metr. Úplně mě dostal epický závěr, který raději ani nebudu vyzrazovat, jak byl šílený. Nerad bych někomu zkazil tento velkolepý okamžik. Odpad nedávám proto, protože hlavní hrdinka nebyla vyloženě zrůda. Jinak je to ovšem opravdu dost nezajímavý počin. Pokud jste retard, nebo se nacházíte v alkoholickém opojení, tak se vám to snad malinko zalíbit může. Jinak doporučuji utíkat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Jaume Collet-Serra sa pri návrhu žraloka spojil s umeleckým oddelením. „Prišiel som k záveru, že žralok musí byť samica. Samice sú o niečo väčšie a majú veľké jazvy po párení. Vizuálne sú strašidelnejšie, pretože sú viac ochranárske." (Arsenal83)

Reklama

Reklama