Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 4

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (685)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý z mnoha důvodů - atraktivním obsazením hlavní role, napínavým dějem, výtečnou technickou stránkou (úchvatné surfařské scény, výborné digitální efekty), nádhernými lokacemi i samotnými okolnostmi jeho náročného vzniku (natáčelo se na Ostrově lorda Howa, který je zapsán do UNESCO - Mělčiny jsou vůbec první film, který se zde natáčel). Ten film je současně i velkolepou poctou surfování (surfařské scény za Blake Lively točila Isabella Nichols, nejlepší juniorská surfařka na světě) a lidské vůle přežít - považuji ostatně za symptomatické pro dnešní dobu, že hlavní postavou je žena - z toho důvodu jsem si tenhle film soukromě překřtil na "Stařec a moře pro 21. století". Blake Lively je zde skutečně skvělá a hlavně kvůli ní se mi film tak líbil - ona v podstatě nechybí v jediném záběru, takže si člověk jejího herectví i pohledů na její skvostnou figuru užije víc než dost. Na filmu mi mírně vadil snad jen soundtrack a potom některé drastické záběry Nancyiných zranění, které mi nebyly úplně po chuti - ale co už, osobní laťku otrlosti má stejně každý nastavenou jinak. Samotnou "uvěřitelnost" žraločího chování posoudit nedokážu, neb o žralocích v podstatě nic nevím, ale už z toho, že to zde zmiňuji, je zřejmé, že pochybnosti o věrnosti realitě jsem měl v kině velké. Na léto ideální záležitost a výborná pecka - těch 87 minut uteče jako nic. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nemístný hype šel kolem toho filmu. Jedná se o do pěkného kabátku oblečené prachsprosté stupidní béčko, které v kinoteátrech nemělo co pohledávat a za které kdybych vyhodil peníze, tak bych zle litoval. Takhle jsem to v klidu doma přežil bez úhony, takže sem nějaký ten upocený průměr lusknu, ale s touto letošní žraločí peckou se Shallows rovnat nemůžou a působí vedle ní jako pózerskej šunt, kterej zmizí pozítřku v propadlišti natural hororových dějin. 55% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Po Čelistech a Útoku z hlubin patrně jediný žraločí thriller (btw Marigoldovo přirovnání ke Gravitaci je také velmi trefné), který má smysl vidět, i pokud těmto zvířecím survivalům jinak zrovna neholdujete. Moře nádherných "ostrovních" záběrů, sympatická sexy kost v hlavní roli a pár brilantních lekaček a napínavých momentů. Chutná letní jednohubka. 70 % ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veril som tomu, že mi to sadne, a sadlo. Mínusom boli pre mňa len pasáže, v ktorej sa hlavná hrdinka dosť vykecávala, ale v konečnom dôsledku ma ten film dokázal pohltiť až natoľko, že som držal palce aj niekomu takému ako bola tá úbohá čajka s vykĺbeným krídlom. Žralok vydarený, chválim aj scény s medúzami. Dokonca ma raz myklo. A samozrejme pekná blondínečka mala moje sympatie od samého začiatku. "The Reef" u mňa síce neprekonaný a asi ani tak skoro nebude, no napriek tomu jeden z tohtoročných topov. Za kameru 100%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shallows je pecka a konečně změna od Serra, bál jsem se že 90 minut dlouhý film kde ženská je na kameni, bude pěkná nuda, ale nestalo se. Shallows je zábavný film kde se sice čeká asi půl hodiny než se začne něco dít, ale poté co se film rozjede tak člověk pomalu nedýchá. Žralok je pěkná svině a dokáže sežrat cokoliv. Hlavní herečka hraje standartně, nic světobornýho ale ani nic špatného. Co mě ale přišlo divný byl konec(spoiler) do čeho a jak vůbec se zapíchl(konec spoileru). Velmi dobře natočený a zatraceně nervy drásající. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Film bol úspešný v pokladniach, keď rozpočet 17 miliónov dolárov zarobil už za prvý víkend a nakoniec zarobil celkovo 119 miliónov. (Arsenal83)
  • Co se pohlaví žraloka týká, tak má jít podle tvůrců o samici, jelikož u bílého žraloka jsou samice viditelně mohutnější než samci. (Stanislaus)
  • Blake Lively natáčala scénu s medúzami, v ktorej je jej postava obklopená stovkami medúz, vo vode úplne čiernej, režisér Jaume Collet-Serra poznamenal: "Bola vo vnútri nádrže, ktorá bola úplne zatemnená, len kameraman a ja sme mali svetlá pod vodou a v podstate tam, kde sú CGI medúzy, bola ochotná vstúpiť do tmy nádrže a ponoriť sa, tiež mala neobyčajnú schopnosť zadržať dych, myslím, že zadržiavala dych viac ako minútu, je ako superžena." (Arsenal83)

Reklama

Reklama