Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Insider je slušný film o hodně závažném tématu a zejména v druhé polovině byl velice zajímavý. První půlku bych kapku prostříhal, čímž by se to zkrátilo a bylo by to ještě lepší. I když Alovi stačil průměrný výkon, stálo to za podívání. Na úplnou špičku to ale nemá. Taková slabší čtyřhvězdičkovka... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau to byl kousek. Michael Mann holt vždycky věděl, jak na plátno přinést takto silné téma. Samozřejmě k tomu není sám, má k tomu dva velice schopné herce, kteří to dokáží zahrát přesně tak, jak je třeba. Je to tak, když se ve filmu sejdou Al Pacino s Russellem Crowem, vznikne z toho přehlídka toho nejupřímnějšího herectví, jaké si jen milovník pořádného životopisného dramatu může přát. Toto se zkrátka povedlo a navždy se zapíše do zlaté éry 90. let...80% ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Jééé ten začátek se rozjížděl pomalu, jako ten nejtlutší rychlobruslař z ČSSD, až jsem začal uvažovat o dvou až třech hvězdičkách. Pak mě najednou něco čaplo za nohy a vláčelo mě to děsivou rychlostí. Byla to atmosféra - nezapomenutelná, dechberoucí atmosféra. Dívalo se na to tak neskutečně, že ani teď si nejsem jistej, jestli jsem to viděl... P.S.: ... Pačína v originálním znění nenahradí ani dabing, co... no prostě dobrej dabing ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $29,089,912Tržby Celosvetovo $60,289,912║ Po prvom pozretí ešte v roku 2000 mi takýto druh filmu moc nehovoril a bral som ho ako nezáživný priemer, teraz(2008) sa k nemu vraciam a nemôžem si pomôcť a musím zmeniť rapídne názor a hodnotenie zmeniť na to najvyššie. Režisér Michael Mann za výdatnej podpory výborných hercov Russella Crowe a Al Pacina nám ponúka strhujúce momentky zo zákulisia gigantického cigaretového konfliktu odohrávajúceho sa v 90.rokoch. "Vypätosť scén prežívame rovnako na svojej koži ako osobne Jeff Wigand ocitnutý v nevyrovnaných praktikách médií a korupčného dodávateľa cigariet." /95%/ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jako zarputilý odpůrce tabákových výrobků a především dýchání jejich splodin:-) jsem námět filmu přivítal s nadšením. To mi vydrželo asi do jeho půlky, neboť poté už jsem netrpělivě očekával jeho konec a ten stále ne a né přijít. Právě délka mi byla překážkou. Díky ní ustoupilo počáteční napětí, které sice vyústilo v očekávání, ale již v poněkud slabší míře. Al Pacino je bez debat, R. Crowe si zajistil místo ve vhodnější roli Gladiátora:-) Dobrý, ale čekal jsem víc:-( 65% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (33)

  • Telefonní číslo, které dává Lowell Bergmann Jeffu Wigandovi je 555-0199. Jde přesně o to samé číslo, které dává Lester Burnham (Kevin Spacey) v práci svému mluvčímu ve filmu Americká krása (1999). (becki_tu)
  • Třetí případ, kdy někdo ve filmu kouří cigaretu, je k vidění v momentě, kdy Wigand dává svou výpověď. Bergman krátce diskutuje s fotografem o tom, co se asi děje v soudní síni. Fotograf, který je zády ke kameře, právě při rozhovoru s Bergmanem kouří cigaretu. (becki_tu)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. října 1999 v Beverly Hills (Kalifornie, USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama