Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovi je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Co dělat, když tě spoluhráči nevezmou mezi sebe, a opustí tě holka? Spirála šikany, odvety a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Moc díky za velmi povedený a autentický pohled do života teenagerů (ve filmově neotřelém prostředí dorosteneckého hokejového týmu), které je v soudobé české kinematografii k velké škodě tak málo vidět (!), a také velké díky za otevření problematického tématu (nejen kyber) šikany. Kéž se tento film dostane k co nejvíce osobám z cílové skupiny (dětem, dospívajícím i rodičům). Velmi dobře napsané, uvěřitelné postavy, rozehrání dramatického konfliktu, jeho stupňování a uzavření. Diváckou pozornost si drží od začátku do konce. Obzvlášť mě bavily motivy zrcadlení – vzájemná nevraživost chlapců, kteří mají de facto stejnou "startovací pozici" (rodičovské tlaky), byť na první pohled zcela odlišnou (sociální třídy). Tomáš Mrvík je spratek par excellence, těším se na jeho další roli. Ten kluk se pro filmový objektiv narodil! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, od čtyřicet let starého filmu Malý velký hokejista se toho ve světě mládežnického hokeje příliš moc nezměnilo. Jasně, posunuli jsme se v technologiích, točí se víc peněz a ambiciózní rodiče nechtěně rozesírají vztahy mezi chlapci až do extrémní šikany. Casting šel asi víc po ksichtu než po muskulatuře, jinak si neumím vysvětlit, že hlavní roli gólmana dostal až nezdravě vyzáblý Tomáš Dalecký. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

 „MÁŠ TU KONKURENCI!“ … „SI DĚLÁŠ PRDEL. Z PRALESNÍ LIGY…“   Film o hokejový kabině. Jako že jsou v ní kreténi. A jestli se prej s tím dá něco dělat. Taky o tom, že to není sport pro chudý… Ale primárně je to o šikaně. A celkem dobře naroubovaný na ten hokej, protože sportovní kolektiv je… stejně jako jinej kolektiv… ale macho samci se v tom sportu (a kdysi na vojně) najdou zřejmě nejvíc. Fajn název SMEČKA, kterej (určitě chtěně) ukazuje onen kontrast – na rozdíl od smečky zvířecí totiž ta lidská moc na férový pravidla nedbá. Jestli na tohle budou koukat teenageři – jenom dobře. Ukazuje návod, jak situace řešit i jak je neřešit. Hodit by se to mohlo i tátovi a mámovi. A to ani jejich parchant nemusí žrát led. A taky by ses v tom mohl vidět ty trenére… (jakýhokoliv sportu).     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Setkal jsem se šikanou.  2.) Parchant se chová nějak divně. ///                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, kolik velkých jmen (Hašek, Hosták, Záruba) se dobrovolně podepsalo pod film, který jen suše konstatuje, že český hokej je v mládeži prolezlý úplatky a šikanou. Hrají ti, jejichž rodiče platí. Pokud někdo zažívá peklo v kabině, tak to nikdo nechce a možná ani neumí řešit. Smečka neukazuje nic nového a nenabízí řešení, takže potlesk není na místě. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Recenzenti zvyčajne týmto filmom vyčítajú, že neponúkajú žiadne riešenia, no téma šikany je tak spletitá, že to ani v podstate nejde tými filmami nejak riešiť. Filmy o šikane majú väčšinou rovnakú výstavbu deja, ono potom záleží či filmári zvolia smutný koniec (v realite bežný) alebo šťastný, kde sa ale musia vyhnúť nejakému priblblému rozuzleniu. Našťastie v tomto filme sa im záver podarilo ukočírovať a ten záver k tomu sedí. Film ponúka aj zaujímavú zápletku vo vzťahu dieťa-rodič, no bohužiaľ táto téma ku koncu úplne vyšumela do stratena. A ešte sa riešia prvé lásky, no to už tam je spracované totálne klišé. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Většinu postav mladých hokejistů ztvárňují skuteční hokejisté ze Zlína. (ČSFD)
  • Film se natáčel v červenci a srpnu 2019 ve Zlíně, Vizovicích a v Praze. (ČSFD)
  • Tomáše Daleckého, který ztvárnil Davida, se podařilo najít až měsíc před natáčením. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

25.08.2020

I když se konání jubilejního 60. ročníku Zlín Film Festivalu přesunulo z důvodu situace způsobené koronavirem až na září, jeho dramaturgové mají už dlouho jasno o podobě mezinárodních soutěží, které… (více)

Reklama

Reklama