Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase

  • angličtina Princess Cursed in Time (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (586)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že se tvůrci snaží být až zbytečně nad věcí. Vůbec přitom nemám problém s tím, když se podobné postupy do pohádek přenášejí. Svědkem mi budiž Korunní princ, který v tomto ohledu funguje výborně - přesně totiž ví, co chce předat. Tady je problém v tom, že se snaha být co nejvíce cool neuvěřitelně bije s touhou předkládat epické vyprávěcí postupy, které mají v doprovodu výborného soundtracku působit epochálně. A ten balanc, který by v příběhu mezi humorem a "fantasy" měl být mi tady prostě a jednoduše chybí. Když k tomu připočtu do očí bijící nadužívání totožných záběrů tak, aby je bylo možné použít kvůli časové smyčce hned několikrát, a také bez problémů rozeznatelné dubléry, kazí mi to dojem z celého příběhu. O to větším překvapením je, že velmi dobře fungují složitější vizuální efekty (bouře), ale divák je nucený koukat na elektrický krb a jiné podivnosti, u kterých se asi čekalo, že si jich snad nikdo nevšimne. Chápu, že se asi muselo šetřit a optimalizovat zdroje, ale takhle asi nemám motivaci si Princeznu zakletou v čase pustit někdy znovu. Což beru jako promarněnou příležitost... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem tvrdil, že naše země je z filmařského hlediska stvořená pro to, aby v ní vznikaly nádherné pohádky, popřípadě fantasy. Vždyť tyto dva žánry se nemají problém propojit. Máme tu členitou krajinu, šikovné řemeslníky a filmaře, kteří by nějaký námět mohli převést do reálného světa a to je vlastně i jeden z důvodů, proč se rok co rok těším na vánoční svátky - až se zase budu moci vpravit do těchto fantastických světů a přijít na jiné myšlenky. Navíc sem tam se to tvůrcům i podaří a udělají mi radost nějakým pěkným filmovým zážitkem. Aktuálně mám ale v hlavě Princeznu zakletou v čase. Nádherná víc fantasy, než pohádka, která pracuje s klasickým tématem časové smyčky, do toho nabízí neotřelá herecká jména, totálně ultra boží hudební podklad a efekty, za které by se nestyděl kdejaký fantasy trhák. Paráda! Tohle jsem si prostě musel užít. A myslím si, že jakmile bude příležitost, rád si tuto pohádku užiju znova! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - né že by mě to nebavilo, ale nic světoborného to prostě není, a už po pár dnech pozoruji, že se mi to začíná vykuřovat z hlavy. Největší výtku - a je mi skoro trapné zde opakovat něco, co už určitě řekli stokrát jiní - lze jistě směřovat k tomu, že ten ústřední nápad s opakováním jednoho dne není původní, ale nechť, čert to vem. To už mi tam víc vadil ten Lambora, na kterého mám alergii. Naopak Natalia Germani v roli princezny mi přišla zajímavá a bavilo mě na ni koukat, byť bych se vůbec nezlobil, kdyby si vyměnila roli s Eliškou Křenkovou, která zde zdaleka všechny herce zastiňuje a je zde naprosto excelentní. Stejně tak triky jsou na české poměry hodně dobré, a celkově jsem z toho měl prostě dobrý pocit, byť znovu opakuji, že na českou pohádkovou klasiku to prostě nemá, a silně pochybuju, že zde ještě někdy přijde někdo s něčím, co by se jí vyrovnalo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spojení nápadu z amerického filmu a několika pohádkových motivů překvapivě dobře funguje, tyhle Hromnice mají šmrnc, jsou místy i vtipné, princ není ochechulózní zrůdička, jak se stalo téměř povinností v současných českých pohádkách, princezna též není k zahození, byť její nejlepší kámoška je určitě nejen půvabnější, ale i mnohem zajímavější. Výtku bych měla k nadužívání vizuálních efektů, místy to už připomínalo americkou představu o sci-fi filmu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (47)

  • Na téměř 20 minutách trikových záběrů pracovalo ostravské QQ studio v celkovém počtu 9 lidí bezmála půl roku. (Ren.Rus)
  • „Chtěli jsme udělat pohádku, která se bude opírat o tradiční české pohádky, ale zároveň bude jiná. Proto diváci uvidí prvky, které známe spíše ze zahraničních fantasy příběhů. Zářící runu na ruce princezny nebo magii při střetu čarodějnice s alchymisty. Samozřejmě nechybí ani vtipné scény, ale prioritou je pro nás kvalitní příběh,“ řekl režisér filmu Petr Kubík. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama