Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase

  • angličtina Princess Cursed in Time (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že se tvůrci snaží být až zbytečně nad věcí. Vůbec přitom nemám problém s tím, když se podobné postupy do pohádek přenášejí. Svědkem mi budiž Korunní princ, který v tomto ohledu funguje výborně - přesně totiž ví, co chce předat. Tady je problém v tom, že se snaha být co nejvíce cool neuvěřitelně bije s touhou předkládat epické vyprávěcí postupy, které mají v doprovodu výborného soundtracku působit epochálně. A ten balanc, který by v příběhu mezi humorem a "fantasy" měl být mi tady prostě a jednoduše chybí. Když k tomu připočtu do očí bijící nadužívání totožných záběrů tak, aby je bylo možné použít kvůli časové smyčce hned několikrát, a také bez problémů rozeznatelné dubléry, kazí mi to dojem z celého příběhu. O to větším překvapením je, že velmi dobře fungují složitější vizuální efekty (bouře), ale divák je nucený koukat na elektrický krb a jiné podivnosti, u kterých se asi čekalo, že si jich snad nikdo nevšimne. Chápu, že se asi muselo šetřit a optimalizovat zdroje, ale takhle asi nemám motivaci si Princeznu zakletou v čase pustit někdy znovu. Což beru jako promarněnou příležitost... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"No... tak já jsem tady asi do počtu." Hezky česky - Tak to mi teda vyndej! Ehm. Vůbec bych nečekal, že mě takto osloví český počin. V kině už vůbec ne. Ty bych mohl spočítat na prstech jedné ruky. Ovšem tahle česká pohádka má absolutně neuvěřitelný sexappeal! To, že nápad si bere z Groundhog Day (1993) mi není proti srsti, naopak. Vizualizace je naprosto parádní a soundtrack je výborný! Příběh je mi sympatický, byl vtipný a hlavně mě bavil po celou dobou. Takže délka dvou hodin mi nevadila. Naopak to vnímám, že se mi režisér trefil absolutně do vkusu a mám svoji novou Vánoční pohádku. I když se mi příběh líbil a je vidět, že se tvůrci inspirovali všude možně, tak výsledek je slepenec těch nejlepších kousků. (Snad jen ten Avengers moment si mohli odpustit.) To, co je ale na filmu to nejlepší, tak jsou jistě herci. Na to, že zde nehraje oblíbený Trojan či Töpfer, tak můžeme slyšet alespoň oblíbeného Dvořáka jako Ústa pravdy. Princezna je velmi sympatická Natálka Germani a princ fešácký Marek Lambora. Nebo naopak? Každopádně na to, že oba vidím poprvé, tak jim tleskám. Oba jsou sympatičtí až běda. Největší poklad je však Eliška Křenková. Protože od této chvíle ji považuji za jednu z nejkrásnějších a nejoblíbenějších českých hereček. Rozhodně se v budoucnu podívám na její další filmy. Takže i když jsem si nebyl novou českou pohádkou jistý, tak nemohl bych se mýlit více. Tohle je nejlepší český počin od Anděla páně! (89 %) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak moc bych chtěl dát víc... Lokace, výprava, nasvícení, kamera, vše na špičkové úrovni. Dokonce i triky super. Jenže to celé padá s neživotnými postavami a strašně, ale tak strašně mizerným scénářem, až škoda povídat. Nějaké seznámení s tou trochou postav, co se zde objevuje, je strašně chaotické a nijaké - třeba princezna je od začátku prezentovaná jako pěkný fracek, který potřebuje leda na prdel. Že někdy před koncem jí princ sdělí něco, proč v ni neztratil důvěru, to už je sakryš pozdě, pozdě! Princ samotný je vlastně pojatý jako takový ňouma, který za celou dobu nic neudělá a nepomůže - zas si na vše nakonec stačí princezna sama. Nějaký vztah mezi nimi dvěma je tu naprosto odbyt. Celé mi to připomnělo svou „psychologií“ Slunečnou nebo Sestřičky - a podobně i chování herců. Křenková hraje totálně šíleně, i když asi měla jen suše hláškovat, ale ona má takové „charisma“, že bych jí spíš věřil, že je lesba do princezny zamilovaná. Zachův čaroděj, kdyby jen trochu šišlal, tak v něm zas vidím doktora z toho nekonečného seriálu. Divné, že se jedné čarodějce postavil až takhle pozdě (na co čekal celou dobu?!) a že vlastně i princezna čekala do posledního dne. Á propos. Vykradené je to odevšad, co se dalo - ze všech těch filmů o stále znovu se opakujícím dni, dokud hlavní postava něco, z Rebelky, fakt i z toho Harryho Pottera, z Merlina, co vás napadne. Jenže poskládané je to tak nudně, že se člověk cítí při koukání jako na trní a chtěl by postavy popohnat, aby se aspoň něco dělo. První půlhodina je asi nejnudnější a nejvatovitější. Pak se aspoň začnou opakovat dny, ale je jich tolik, že to postrádá vtip - a to dokonce i když do toho hoděj píšničku od Presleyho (!). Stejně tak posléze furt a furt ty samé scény u zlé čarodějky, bez nápadu, gradace, čehokoliv zajímavého... Kdyby se to celé líp poskládalo, zkrátilo, líp pracovalo s postavami, tak to vážně není marné, ale takhle ne, soudruzi, jen za snahu body dávat nebudu. ... Btw, nějak mi uniklo, proč tam hraje Dejdar, na takovou pidiroli mohli angažovat kohokoliv. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY MĚ JAKO POŘÁD NEMILUJEŠ?…“ ///    Princezna je na můj vkus trochu asexuální, ale furt lepší „dneska“ takhle, než příště s nějakým „Alžbětkem“. Ten nápad s „vopakovačkou“ našroubovanej na českou pohádku – to voceňuju. Stejně jako to, že (ty vole, v český pohádce!) neznám většinu herců. Vobčas to působí lacině (ale kde furt brát ty prachy?), vobčas zase tak nějak zvláštně (třeba finále), ale je to tady samej CGI efekt, takže by snad parchanti (přiměřenýho věku) mohli bejt spokojený.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prožívám dnešek furt dokola… (Kurva i ty Tome?). 2.) Chcu oprášit starý hodnoty... (tak třeba…držet slovo…hubu…).       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Galerie (86)

Zajímavosti (47)

  • Na téměř 20 minutách trikových záběrů pracovalo ostravské QQ studio v celkovém počtu 9 lidí bezmála půl roku. (Ren.Rus)
  • Text „zámečnického svitku“ zní: „Nua porta apertum. Nua magicae aperta. Nullum secretum oculltari. Nua non (obsecura era, aggressus est validum).“ Ač text není kompletně latinsky, dá se volně přeložit asi takto: „Brána je nyní otevřena, magie je prolomena, žádné tajemství nezůstává skryto. Pominula doba temna, útok je pevný.“ (Thanoris)
  • Runa vyobrazená na Archivaldových kouzelných dýkách i na železné rukavici se jmenuje perthro a je to 14. runa staršího germánského futharku. Je symbolem pro zařízení/pohár na házení kostkami. V tomto případě by se její užití na kouzelných předmětech dalo volně chápat jako označení pro figurku/předmět/nástroj k dosažení odporu/vítězství. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama