Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, prvních asi dvacet minut jsem zařadila tenhle film mezi plejádu udýchaných, nedomrlých českých pohádek posledních dvaceti (!) let (s pár výjimkami). Ale jakmile začne působit kletba a princezna Ellena začne po vzoru Na hromnice o den více prožívat znovu a znovu ten samý den, film nabere obrátky a začne si s tropou opakování děje krásně hrát. Jako opravdu jsem si nemyslela, že v české pohádce někdy uslyším vypalovačku Little Less Conversation, aniž by to bylo výsostně trapné. Ale Petr Kubík i přes své mládí ukázal skvělé režisérské schopnosti. Umí šikovně udělat vtipnou i efektní montáž (na mysl třeba přijde scéna, s písničkou, která podbarvuje zhoubu království, nebo montáž, kdy se Ellena snaží, aby se do ní zamiloval princ Jan tak, že udělá všechno naprosto perfektně). Umí dokonce i hlubší emocionální momenty - vtipné i dojemné jsou chvíle, kdy u "Ucha" princezna doluje ze svých společníků, co chtějí slyšet. No a pak tu máme samotné hezké a sympatické mladé herce (netradiční Germani, roztomilá Křenková, Lambora s jeho luxusním hárem a pohádkovým ksichtíkem). Co nevyšlo, tak to je motivace hlavní záporačky, trochu moc záběru na dva hlavní hrady a nevyužití zkušených herců typu Dejdar, Revai nebo Zach. I tak ale velká poklona Kubíkovi, že se od tradičních českých pohádek odklonil k fantasy a taky od věčného shazování včeho mnohdy až trapným humorem. 70 % (PS: Pro připravovaný druhý díl bych se přiklonila spíš ke slovanské fantasy typu Zaklínače, oni ti druidi a černošští čarodějobijci zkrátka v českém prostředí působí jak pěst na oko.) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která dává zapomenout na každoroční televizní bídu v období Vánoc. Sice 115 minut už je docela hodně, a zejména ze začátku to moc neodsýpá, jinak převažují samé klady. Sympatické obsazení se zcela neznámými tvářemi v obou hlavních rolích a výbornými herci ve většině vedlejších, obzvlášť Eliška Křenková občas zastiňuje i hlavní protagonisty. Přes zjevně úsporný rozpočet tu máme dynamickou kameru, svižný střih, velkolepou hudbu i slušné triky. A nakonec i ten do pohádky začleněný product placement mě v tomto případě spíš pobavil. :) Nejlepší česká pohádka od Sedmera krkavců. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

60. Zlín film festival - KINO - předpremiéra 8.9. s tvůrčí a hereckou delegací/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// PLUS: především hudba, ta je světová, efekty, které nemají na českou tvorbu obdoby, neokoukané tváře, poutavý námět, dospělé vyprávění MÍNUS: Simona Zmrzlá, respektive její záporná postava mohla dostat více prostoru (připomínala mi Helu /Cate Blanchett/ z filmu Thor: Ragnarock)/// Shrnutí: Dlouho očekávaná pohádka splnila moje vysoká očekávání. Tohle je příběh, který bych chtěl vidět znovu a znovu. Tvůrcům se podařilo vytvořit snímek, který může s přehledem konkurovat světové produkci ve všech možných směrech. Navíc Lukáš Daniel Pařík je pro mě objev desetiletí, jestli tohle nebyla náhoda, tak se nám zrodil skladatel světové úrovně. Při předpremiéře bylo milé se s většinou tvůrců "vidět" naživo a dozvědět se něco víc o tvorbě filmu. V pohádce se mi velice líbila neokoukaná hlavní dvojice, herci v nezvyklých rolích a hláškující Eliška Křenková. Rozhodně doporučuji vidět v kině, atmosféra je neuvěřitelná./// Celkem 93%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální (vykrádání) pohádkové pojednání, co útočí na pokoření pohádkových trvalek. Živočišně vyhlížející princezna Natalia Germani se den co den budí do stejného dne, načež je k ní povolán Marek Lambora coby sličný princ a odborník na zevní ženský genitál, aby vyřešil záhadu časové smyčky a za pomocí zázračného laserového depilátoru zbavil princeznu nežádoucího ochlupení. Zda uzříme hladké princeznino podpaží, co má vydržet dle propagačního letáku až tři týdny, je opravdu značně nejisté, ovšem v rámci pohádkové (atmo)sféry se před diváky rozprostírá poměrně ojediněle koncipovaná záležitost. Časová smyčka je v českých pohádkách něco nezvyklého, což skýtá pro tvůrce nové neotřelé obzory, zároveň to klade i jisté nároky v oblasti kreativity. A právě v tomto ohledu mně tento počin přišel slabší. Petr Kubík se profiluje coby novátorský režisér, to rozhodně, alespoň v rámci české filmové tvorby, ovšem má rezervy v gradaci dějství, potažmo vývojovém spektru postav. Zářný sexuální objev ze slovenských análních strání jménem Natalia Germani se opravdu povedl. Tahle holka film jednoznačně táhne. Horší je to s takovou Eliškou Křenkovou, která dobrodružnou výpravu za vysvobozením princezny doprovází, ta hrála a tvářila se fakt otřesně. Snést se dal i Lambora. Potíže vyvstaly i se ztvárněním postavy alchymisty Romanem Zachem, nevadil král Jana Révaie, velkým plusem byla čarodějnice Simony Zmrzlé, iniciátorka dávné kletby. Žádné pořádné pohádkové dobrodružství se neobejde bez příslušné trikové složky a technického zázemí. V tomto směru se mohlo určitě zapracovat na výrazovosti technické stránky. Místy se totiž nebylo možné zbavit faktu, že triková stránka je poměrně proměnlivá a ráz trikové složky má až amatérský nádech. Výpravně se film relativně činí, takže opuštěním hradu, kde se princezna ocitne s celým místním osazenstvem v časové pasti, snímek relativně nestrádá. Hrad Bouzov je návštěvám filmových štábů stále nakloněn, že. Je rozhodně znát, že se v žádném případě nejedná o levnou pohádku. Štáb se chtěl vytáhnout a zajistit si diváky pro avizované pokračování. Nové, respektive dříve nepoužívané, prvky jsou v českých pohádkách vždy vítané zboží, takže je třeba ocenit, že vzniklo v podstatě nové pohádkové odvětví, co zastíní případnou snahu konkurence a je natočeno na úrovni. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne jedna z asi nejlepsich novodobejch ceskejch pohadek. Jednoduchej, ale dobre promyslenej pribeh, kterej svizne odsejpa, na cesky pomery slusny triky, fajn fory i akce a jedna z mala ceskejch veci, u ktery se da mluvit o fantasy. K tomu sice nijak zvlast dobre hrajici, ale sympaticky herci. Takze za me spokojenost, film uz jsem videl nekolikrat a presto nemam problem na to v televizi kouknout, kdyz ho zase budou reprizovat. Lepsi 4*. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Pro scény, kdy Eliška Křenková (Amélie) jezdí na koni, byla použita dublérka. (ČSFD)
  • Na konci rozprávky, v scéne, kde sa pobozkajú dvaja radujúci sa obyvatelia, je vidieť za davom moderné vybavenie a ľudí, ktorí sú moderne oblečení. (Frenkyt)
  • V pohádce se pracuje s celkem šesti prvorunami, z nichž jednou je i prvoruna času, zvaná také jen jako runa času, kterou má princezna Ellena (Natalia Germani) na ruce. Dalšími prvorunami jsou pak například prvoruna života a prvoruna smrti. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama