Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase

  • angličtina Princess Cursed in Time (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (586)

Matty 

všechny recenze uživatele

Přestože Princezna nečaruje s moc originálními vizuálními a vypravěčskými nápady, jde o zábavný mix různých žánrových vzorců a zřejmě nejvíc cool českou pohádku, jakou jsem doteď viděl. Scénář s množstvím vatových scén, slepých narativních uliček a jalových dialogů, někdy dvojnásob mučivých kvůli postsynchronům, by potřeboval pročistit (115 minut stopáže příběh fakt ospravedlnit nedokáže), distribuce informací je prapodivná a sázka na ty nejtradičnější hodnoty otravná (love conquers all). Zároveň se tvůrcům eklektickou kombinací domácí pohádkové tradice a moderních zahraničních fantasy (hádám, že režisér bude velký fanoušek Maleficent a disneyovek, v nichž nesmí chybět muzikálová vsuvka) podařilo vytvořit poměrně funkční a soudružný fikční svět, který nebudí nechtěný smích a pocit trapna (to jen když dojde na medovníkový product placement) a je řízen smysluplnými pravidly. Dojem velkoleposti navzdory zjevně omezené výpravě (vesměs jen jeden hrad s hrstkou dvořanů, jedna jeskyně a pár exteriérů) zdárně navozuje velkolepá hudba a obstojné triky. Přes zmíněnou tradičnost pak oceňuji, že hlavní postavou je žena, která navíc prochází určitým vývojem a jejíž úspěch závisí na opuštění role dámy v nesnázích, pasivně čekající, až princ prolomí její kletbu. Eliška Křenková coby suše hláškující, nad milostná a jiná dobrodružství protagonistky povznesená alchymistka, by pak zasloužila spin-off. 70% ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Českému divákovi stačí málo. Princezna zakletá v čase rozhodně nedosahuje kvalit aktuálního hodnocení (86%), byť je to povedený počin. Princezna je zakletá primárně v dlouhé stopáži a v nepovedeným československém dabingu. Pro cílovou skupinu to bude fajn strávený čas, pro zbytek hledání chyb. Nemůžu se zbavit toho, že z filmu šlo vytěžit mnohem více. Mimochodem, Křenková neumí mluvit? ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Holubice přinesla zprávu. Princ Jan už je na cestě.“ - „Už se známe. A stejně mě nemá rád. Podle mě si myslí, že jsem namyšlená.“ - „Namyšlená…jak jen mohl na něco takového přijít?“ Film je ambiciózní a nepůsobí lacině, právě naopak, vizuálně to obstojí bez výtek. Spíš měli tvůrci problém s mísením 2 žánrů dohromady. Naštěstí pro film se postupně pohádka stále více překlápí do fantasy, ve kterém už je podstatně jistější. K příběhu a protivné princezně jsem si sice musel hledat cestu, ale postupně se to zlomilo. Těžší pro mě bylo naladit se na humor, který až na pár úsměvných záchvěvů spíš nefungoval, naštěstí těch rozpačitých pokusů nebylo moc. Prvek opakování dle vzoru Na Hromnice o den víc (a jemu podobných) zde fungoval překvapivě dobře. A zmiňované překlopení filmu do fantasy se až na nějaké to zaškobrtnutí podařilo. Závěr snesitelný. Film je téměř přesně na pomezí 3/4*, ale zvolím vyšší variantu, jde o opravdu sympatický počin. A tleskám písničce Tam za řekou (v podání Elišky Křenkové je to paráda). ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oh, tak tohle bylo nečekané. Velmi nečekané. A velmi dobré! Kéž by někdo zfilmoval moje knihy. Nechcete prosím zfilmovat mooje knihy? Protože poprvé mám naději, že by to šlo. I v českých zemích. Tak především je to pohádka..nebo spíš fantasy, které se nepitvoří. Žádní uřvaní, hloupí a debilní účastníci karikaturního představení. Zadruhé - vynikající kostýmy, lokace a kupodivu i efekty. Zatřetí. V zásadě předvídatelný příběh, který ale umí překvapit! A tam, kde je očividný vývoj, tak funguje skvěle a uspokojivě. Za čtvrté. Vynikající, ale skutečně vynikající záporačka! Paní čarodějnice je důstojná, tajemná, krásná, budí respek a je uvěřitelná. Jaká slast pro mou duši proti všem těm uřvaným komickým karikaturám. A na závěr je vynikající i herecké obsazení. A pak ta hudba!!! Ach ta hudba. tomhule mohli dát špatné hodnocení jen nějací ubozí "znalci", protože na české poměry je to nevídaná špica. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (47)

  • Na konci rozprávky, v scéne radujúcich sa obyvateľov, ktorá je snímaná dronom, je vidieť v pootvorenej stodole zadnú časť auta. (Frenkyt)
  • Kvůli své roli Eliška Křenková (Amélie) absolvovala trénink akrobacie na závěsných lanech a lukostřelby. (Duoscop)
  • Text „zámečnického svitku“ zní: „Nua porta apertum. Nua magicae aperta. Nullum secretum oculltari. Nua non (obsecura era, aggressus est validum).“ Ač text není kompletně latinsky, dá se volně přeložit asi takto: „Brána je nyní otevřena, magie je prolomena, žádné tajemství nezůstává skryto. Pominula doba temna, útok je pevný.“ (Thanoris)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama