Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a ničím nepřekvapující příběh z atraktivního sportovního prostředí. Z dnešního pohledu se snímek jeví jako naivní a kýčovitý slaďák, nicméně díky svým dávným vzpomínkám dávám poměrně vysoké ohodnocení. Objeví se zde pár současných (Keanu "Neo" Reeves), nedávno minulých ("roztančený" Patrick Swayze) i již dávno minulých (Rob "Hezoun" Lowe) hvězd. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdybych film viděl jako kluk, nostalgie by byla veliká a šel bych s hodnocením i výš. Ale takhle dávám 50% protože miluju sportovní filmy, miluju hokej a filmů o hokeji je žalostně málo. (Pro ty koho to zajímá - špička v tomto žánru je film Murice Richard, případně (mnohem známější) Hokejový zázrak). Youngblood má mnoho negativ od předvídatelnosti přes patos až k do filmu se nehodícím a nudným scénkám... Ale s ohledem na rok vzniku - tak by se měli filmy hodnotit - soudím, že jsem viděl celkem fajn film, který stál za to. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trapnější parodii na Rockyho jsem ještě neviděl. Záběry z hokeje jsou směšné a směšnější, na nějaký závan realismu zapomeňte ještě než sednete k televizi, a ten zbytek...už jsem to říkal - je to prostě parodie na Rockyho. Perspektivní štírek dostane na budku, pracuje na sobě, zamiluje se, nevychází to, pracuje na sobě, a na závěr je z toho rovnou tríček s kloboukem, pět minut za bitku a srdce té jediné pravé. Ta jedna hvězda je za to že ta holka se mi celkem líbila;) ()

KubiSchroder 

všechny recenze uživatele

Každé ráno, které jsem se budil na zimáku v šatně po propařené noci mě budil tenhle film. Hokejová klasika všech klasik. Filmově stojí za míň než starou bačkoru, ale netancující Swayze, v té době potupa vzniklá oholením rozkroku a půvabná rolbařka ve spojení s nostalgií a vzpomínkou na spoluhráče, jenž v alkoholovém opojení pronesl kompliment Yoongbloodovu zadku, který se pak snažil zakecat záměnou polohy, si snad nezaslouží míň než mé hodnocení :D ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Otřesná záležitost, ale také "výborný" případ součtu snad všech existujících žánrových klišé. Máme tu klasického loosera, který touží po osobním úspěchu, respektu od soukmenovců a srdci ženy, a to všemu navzdory a nejvíc i přes posměch těch, co jsou lepší prostě jenom v tom, že se někde objevili dřív (třeba ve frontě v sámošce) a tak si otvírají na bažanta hubu. Je to sportovní téma, takže budeme svědky zázračných výkonů natrénovaných přes noc, mnoha hloupě nedomyšlených zkratů, proher, postupné přeměny z despektu ve velké přátelství. Kolik už takových jsme viděli. Ovšem konec je fakt hroznej... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích. (lundgren86)
  • George J. Finn, představitel záporáka Rackiho, byl skutečný hokejový hráč, který svou juniorskou kariéru strávil v Ontario Hockey League – kanadské soutěži, ve které se film odehrává. Při náhledu do statistik je podle počtu trestných minut zřejmé, že i ve skutečnosti byl drsnějším typem hokejisty. Po přechodu mezi dospělé odehrál 12 utkání v IHL – dnes již neexistující druhé nejvyšší soutěži severoamerického kontinentu. Po své filmové roli se objevil již jen v poloprofesionálních soutěžích. (lundgren86)
  • Jessica Steen strávila natáčením role přítelkyně Dereka Suttona (Patrick Swayze) 2 týdny, avšak nakonec byly všechny její scény vystřiženy. (Monco)

Reklama

Reklama