Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že z toho ve filmu udělali ještě větší americký splněný sen, ale mě se tento malý zázrak moc líbil. To, že se to fakt stalo z tohoto filmu dělá neskutečný zážitek. A slyšet v americkém snímku, že jsou Čechoslováci druzí nejlepší na světě taky potěší. Všichni herci, halvně ruský trenér, kapitán a Kurt Russell opravdu perfektně vybraní. 95% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Česko-slovenského fanouška musí potěšit, že se v americkém filmu o hokejové reprezentaci Československa hovoří jako o druhé nejlepší na světě a že z nich výběr USA měl strach. Daleko větší obavy však měl pochopitelně ze sovětské sborné, v podstatě neporazitelného mužstva. Škoda, že na olympijské hry tenkrát ještě nejezdili hráči z NHL, bylo by to jistě zajímavější a dost možná by Sověti nedominovali takovým způsobem, avšak pro Čechy je to dobře, protože na turnaji století pak mohli být těmi, kdo profesionály z nejlepší ligy světa porazil poprvé na slavném turnaji, turnaji, který byl setkáním nejlepších hráčů světa. Snímek Hokejový zázrak je zdařilý, ukazuje přesně to, co je v podobném žánru třeba, Kurt Russell hraje svoji roli skvěle, hudba příjemně podbarvuje scény a když si vezmeme, že je to do jisté míry rekonstrukce skutečných událostí, musíme být spokojeni. Chvílemi to je pro našince až moc proamerické, ale ono se není čemu divit, když jde o americkou reprezentaci. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Až škodolibě jsem se pobavil nad tím, že vrcholem filmu není zisk nejcennější trofeje, ale porážka Sovětů. Film tak končí v momentě, kdy zázračné studentíky čeká ještě jeden zápas, o kterém se však dozvíme až z titulků. Ale i tak si s tím tvůrci poradili se ctí. Stejně jako s celým příběhem. Žánrové mantinely naplnili až po okraj, ale dál už se neodvažili, což je docela škoda. Až na scény přímo z "ledu", které braly dech, film nepřináší nic nového. Ale co čekat od Walta Disneyho, že? ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak je hodně špatnej sportovní film, ve kterym navíc toho hokeje moc neni, ale neustále se tam kecá o vlastenectví a o bohu. Nemam rád hokej a filmy, kde se dialogy skládaj z vět typu "Bůh žehnej americe. Bůh nám pomáhej. Za jakej hraješ tým, chlapče? Za USA!!!" a podobný kecy, ty úplně nesnášim. Ten film jsem vyloženě přetrpěl a dalo mi to fakt zabrat, abych to vydržel až do konce. No a ten konec byl teda taky úchvatnej. Celej film mi dal asi tolik, jako kdybych si někde našel výsledky hokejovejch utkání na olympiádě 1980. Jedinej důvod, proč tomu nedám odpad, je Kurt Russell, takže 1 hvězdička a to je až až... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře zvládnutý film se sportovní tématikou. Společně s Vítězové a poražení je to možná to nejlepší, co bylo kdy v tomhle žánru natočeno. Tedy pokud se jedná o týmové sporty. Samozřejmě se tvůrci nevyhnuli určité dávce amerického patosu, ale čekal jsem to horší a pochopitlně tu vyprofilovali Rusy jako padouchy v čele s kapitánem Michajlovem a trenérem Tichonovem, ale taktéž v rozumné míře. Semifinálový zápas se Sbornou dokáže člověka vyloženě vtáhnout do děje a já to prožíval pomalu jako klasický přímý přenos, ve kterém opravdu o něco jde. Rovněž jsem tvůrcům vděčen, že naší tehdy potupné porážce dali velmi malý prostor. :DD ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • V utkání domácího výběru s reprezentací západního Německa se objeví na světelné výsledkové tabuli anglická zkratka soupeře GDR. To však byla zkratka pro Německou demokratickou republiku (German Demokratic Republic), která na turnaji nestartovala. Pro jejich západní sousedy by bylo nutné uvést zkrátku FRG (Federal Republic of Germany). (Jonathan1987)
  • Historická chyba ve filmu: V utkání s Norskem na OH je jako jeden z autorů gólu uveden Buzz Schneider. Ve skutečnosti tomuto soupeři na turnaji žádnou branku nedal. (Robbi)
  • Před začátkem natáčení herci absolvovali šestitýdenní kemp, kde se učili základním hokejovým dovednostem, například jak si rychle obléknout výstroj, udržet balanc a zachytávat puky, ale i základní hokejové taktiky. (Flack007)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama