Reklama

Reklama

Bažina

(seriál)
Trailer 1
Polsko, (2019–2023), 15 h 11 min (Minutáž: 48–61 min)

Režie:

Jan Holoubek

Hrají:

Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Magdalena Walach, Zofia Wichłacz, Agnieszka Żulewska, Ireneusz Czop, Piotr Fronczewski, Gabriela Muskała (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

V polském městě na začátku 80. let najdou zavražděnou prostitutku a vedoucího mládeže. Policie ale s případem zachází tak, že vzbudí podezření dvou novinářů. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (64)

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento seriál jsem narazil úplnou náhodou, asi i díky tomu že vyšla druhá sérii. J8 zatím můžu prohlásit, že ta první stojí za to. Atmosféra 80.let v Polsku do detailu vykreslena, super herci, příběh dojemný i k nasr*ní...Obrazově temné barvy, les, beznaděj. Inspirace severní krimi tam je a vůbec není na škodu, ba naopak! A jsem moc zvědav, kam bude směřovat druhá sérii a jestli "ji" najde...  Polsko umí 8/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně uvědomělé jak v ději, tak v celkovém pojetí. Seriály, které se ohlíží zpět do područí komunistického režimu jsou stále aktuální a populární. Rojst podobně jako české Bez vědomí se však neohlíží s milým úsměvem ani dávkou nostalgie, ale ukazuje minulost bez příkras. U kriminálek je vždy pro diváka mnohem atraktivnější, pokud se vyšetřování chopí někdo mimo policejní struktury a ještě lepší je, pokud tento vyšetřovatel proti policii i stojí. To je něco, co se tu tvůrcům samozřejmě nabízelo úplně samo a funguje to na jedničku. MO tu sice nemá příliš prostoru, ale pokud jej dostane, rozhodně se nejedná o příjemné shledání. Můžeme vytknout, že seriál příliš prvoplánově pracuje se šablonami, ale vzhledem k výtečné atmosféře to není něco co by výrazně ubíralo na jeho divácké atraktivitě. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tých naozaj pozoruhodných krimi sérií, ktoré zaujmú svojím retro šatom – a ten je zobrazený naozaj, musím si pomôcť krásnym českým slovom, „výtečně“. Ten duch doby diváka naozaj vtiahne, socialistická atmosféra je na najvyššej úrovni a čo sa mi páčilo najviac, to bol samotný záver, ktorý ma tak trochu prekvapil a to mám rád. A herci sú tu takisto top. Z poľských seriálov sa mi zatiaľ páčil viac len Belfer. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý polský krimi seriál z počátku 80. let. Děj se zaměřuje na dva novináře, kteří se nechtějí smířit s oficiální verzí místních vražd a snaží se jim přijít na kloub. Prostředí ale není moc přívětivé a hází jim klacky pod nohy. Vůbec to není jednoduché v tehdejším socialistickém Polsku. Hodně se tam kouří. Všechno je pro propojené a všechno souvisí se vším. Toto město má za sebou temnou minulost a ta ho provází i 2. sérií. Ta se posouvá o 13 let dopředu, tedy do roku 1997. Vyšetřuje se smrt mladého chlapce a protržená hráz. Pomocí flashbacků zjišťujeme, co se tam dělo s Němci po válce a jaké to mělo následky pro jednotlivé postavy. Druhá série je ještě lepší a zamotanější. "Nech to plavat!" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ SE KURVA SERETE DO CIZÍCH VĚCÍ…“   Investigativní novinařina v s Polsku osumdesátejch let minulýho století… Mám tyhle příběhy z dob „normalizace“ (byť Polský) rád. Stylem mi to kapku připomínalo naši Pustinu. Takový fajn „socialistický“ krimi!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky znejistím, když se najde mrtvá štětka.  2.) Jsem zvědavej na Polský „Osumdesátky“.  /// Thx za titule „Markéta Klobasová“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (170)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v oblasti Sliezske vojvodstvo, v mestách Katovice, Ratibor a Zabrze. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno