Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (317)

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi slabí Coeni, snad si do budoucna vybrali tu slabší chvilku. Příběhy úplně bez pointy, zbyde jen rozkošné ustřelování prstů v první povídce, nádherná příroda v příběhu s charismatickým tulákem Wattsem a sem tam nějaký typický coenovský vtípek, ale je jich tu opravdu pomálu, že by se daly na prstech jedné ruky dělníka na pile spočítat. Co na Coenech obdivuji nejvíc, ten kousavý, sžíravý ironický humor, ten tu skoro vůbec není. Pátá nejdelší povídka je pak skoro k nevydržení, nikam nesměřuje, je to jen takové placání do větru a musím to znova opakovat, ÚPLNĚ BEZ POINTY. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mňa Coenovci nezklamali. Poviedkový western v ktorom ma zaujal každý príbeh. Je tu humor, akcia i drsné zvraty. Bavil som sa výborne, osobne by som privítal i nekoľko príbehov naviac. Z každého príbehu by sa dal kľudne vystavať i celovečerný film keby sa chcelo, pretože kvalita i atmosféra tam je. Ja som spokojný, niektoré scény som si pustil viackrát. 80%. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Po tomhle bych věřil, že Coeni jsou schopni natočit zcela vážný výpravný western s výborně zvládnutýma akčníma scénama. Což  je něco, co v dnešní době úplně chybí. Škoda, že přesně to, co by (pro jistotu ještě společně s nějakým hodně dobrým scénáristou) zvládli na jedničku, nikdy dělat nebudou, protože by to už holt nebyli oni a nejspíš ani nemají tyto ambice. Věčná škoda! Ale kdo to teda udělá? Kevin Costner? Ten sice něco velkého westernového chystá, ale u něj zase pochybuju, že to dokáže. Ambice i prostředky na to má, ale schopnosti a mladický elán už asi moc ne (to první vlastně moc neměl nikdy). Nejvíce se u toho jeho megalomanského projektu bojím, že to bude tak politicky korektní, až to bude místy bolet. Protože kdo chce dneska s vlky v Hollywoodu výti... //// Povídky: The Ballad of Buster Scruggs aneb Limonádový Joe naruby (3/5), Near Algodones aneb James Franco si zvyká na oprátku (5/5), Meal Ticket aneb Osekaný Dudlík z HP ve Wild West freak show (3/5), All Gold Canyon aneb Starý zlatokop Tom Waits v zaslíbeném údolí (4/5), The Gal Who Got Rattled aneb Druhý nejlepší příběh (mimochodem, skvělé scény bojů s rudokožci, stejně jako v Near Algodones) (5/5), The Mortal Remains aneb Jak jsem tvrdě usnul (1/5). //// Bohužel, poslední povídka, která to celé stáhne do pekel, zajistila, že jinak dobrému filmu prostě nemohu dát víc než tři hvězdičky ani kdybych se rozkrájel. Sorry, Omnibusi. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

nejspíše není nejlepší coenovský film, přičemž patří do jejich méně vážné linie, ale povrchnost je záměrná - Coenovi ukazují, že osy, k nimž se pne existenciální zkušenost (smrt, láska, touha), lze nalézt i v šestákové literatuře + hloubka této zkušenosti není přímo úměrná frivolnosti žánru, jinak řečeno, pro zobrazení smrti často stačí jen pimprlata (samosebou jinak velkolepý objev); a že příběhy nemají pointu? ale kdeže! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dali si Coenovci tentokrát extra záležať ? Povedal by som, že väčšinou, áno_Sú nepredvídateľní, nikdy poriadne neodhadnete, čo sa stane v najbližšej sekunde, a smrť tu vystupuje častokrát. Postavy sú umiestnené na zaprášenom Divokom západe. Celý snímok je urobený v knižno-poviedkovom háve, totiž listuje sa ilustrovanou knižkou, v ktorej sa predstavujú jednotlivé, oddelené línie, vôbec so sebou nesúvisiace, zložené zo šiestich krátkych, zhruba, cca. 20 minútových sekvencií, ktoré svojim vizuálom nie sú ďaleko vzdialené od surového Revenanta, akonáhle si všimnete útočiacich, beštiálnych Komančov, tak si rýchlosťou svetla spomeniete na tento pozoruhodný film s Leom DiCapriom, režírovaný Mexičancom Alejandrom Iñárrituom_ Vôbec sa mi ani nezdá, že dvorný kameraman bratov Coenovcov, Roger Deakins by bol výraznejšou stratou, ba naopak, Francúz - Bruno Delbonnel má taktiež dostatok skúseností s veľkým dôrazom na vizuálnu stránku, a niektoré pasáže sú priam dych-vyražajúce. Veľmi dobre ho zastúpil. Nevravím, že sú všetky scény strhujúce, ale ponúkajú sa nečakané z-v-r-a-t-y, ktoré ma normálne priklincovali do sedačky ! Trebárs: výborné sú s Jimom Francom, Tomom Waitsom i so Zoe Kazan_ „Káblovka” N.E.T.F.L.I.X zaznamenáva ďalší “majstrovský snímok” zo svojej, čoraz viac prosperujúcejšej, tvorivej dielne. Vidí sa mi do budúcna, že lepšie filmy sa nakrútia najskôr pre INTERNET, kde ich uvidí kopec ľudí, k tomu budú spokojní, ako pre kiná, kde už odmietam chodiť, lebo bývam často sklamaný z viacerých faktorov... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • První film Joela a Ethana Coena natočený digitálně. Zároveň jde o dosud nejdelší film, jaký režiséři natočili. (Grimaldi)
  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)
  • Pieseň, ktorú si spieva zlatokop (Tom Waits), je "Mother Machree". Autorom je Rida Johnson Young a hudbu zložil Ernest Ball. Vznikla v roku 1910. (toi-toi)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama