Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

Marze 

všechny recenze uživatele

Uvidíte šest westernových příběhů, které ukazují odvrácenou stranu dobývání Divokého západu. Coenová ukazují pomocí westernového žánru vratké základy amerického snu a cenu, jakou jsou za jeho dosažení někteří lidé ochotni zaplatit. Přes 30 letou filmovou kariéru vytahují bratři Coenové z rukávu nové triky. Film svou poetikou připomíná tzv slicks, westernové rodokapsy. Není jednoduché v takovém krátkém časovém úseku propracovat do hloubky tolik postav. Postavičky to jsou bizarních a svérázné. Musíte přijmou smrt s humorem, a to ve většině Coenových filmech. A zde dostanete dvojitou dávku smrti. A zamyslíte se nad americkými hodnotami individualismus, kapitalismus či právo držet zbraň. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Coeni postupně vytrácejí všechno, co jejich tvorbu činilo jedinečnou. Buster je ultra nudná, nekoherentní a zbytečná patlanina, která ač má potenciál nakrmit kritiky, běžnýho diváka mine každým aspektem. Bizarní postavy jsou pryč, zábavný dialogy jakbysmet a zůstává tak jenom skvělá kamera a vizuál obecně. Dokoukat to mi trvalo tři dny! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Parádní westernový a černočerný úlet, kde každá mikropovídka nádherně vyšumí do ztracena, což však rozhodně neznamená, že je bez pointy.  Hned u první s chvástajícím se pistolníkem jsem se začal usmívat a úsměv mi z tváře neslezl po celou dobu. Snad jen paratarantinovský dostavníček v závěru byl lehce otravnější.  Skoropětka. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Z traileru som sa tešil veľmi. Nakoniec som dostal kvalitou veľmi rozdielne poviedky, ktoré síce majú Coenovský rukopis a dialógy a množstvo zaujímavých postáv, ale tým že skáčeme z atmosféry do atmosféry z komédie do drámy, narúša to tempo celého príbehu a hlavne čo zamrzí - chýba tomu spojovací motív. Niečo čo by to povýšilo na to veľké dielo na ktoré sme od Coenovcov čakali. Aspoň teda ja. Prvé dve poviedky sú zábavné a iné. Ale bohužiaľ príliš krátke. Tretia stavia na atmosfére ale jej príbeh hoc´ jednoduchý pôsobí trošku prvoplánovo. Štvrtá poviedka s Tomom Waitsom má zase určitú poetickosť. Meranie síl príroda verzus človek ale vyznieva do stratena, hoci má silné momenty. Piata poviedka má zaujímavý koniec ale všetko pred tým je oproti ostatným ukecané a bez nápadu. A posledná má určitý mood E.A. Poa alebo P.H.Lovecrafta ale v zásade sa v nej nestane nič čo by dokázalo zaujať. Dokonca ani dobre spravená konverzačka nespravila svoje, pretože na konci si uvedomíme, že sme sa vlastne nič nedozvedeli. Priemerná záležitosť, ktorá by bola ospravedlniteľná u kohokoľvek iného, len nie u niekoho kto robil pamätné westerny ako sú Coenovci. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dali si Coenovci tentokrát extra záležať ? Povedal by som, že väčšinou, áno_Sú nepredvídateľní, nikdy poriadne neodhadnete, čo sa stane v najbližšej sekunde, a smrť tu vystupuje častokrát. Postavy sú umiestnené na zaprášenom Divokom západe. Celý snímok je urobený v knižno-poviedkovom háve, totiž listuje sa ilustrovanou knižkou, v ktorej sa predstavujú jednotlivé, oddelené línie, vôbec so sebou nesúvisiace, zložené zo šiestich krátkych, zhruba, cca. 20 minútových sekvencií, ktoré svojim vizuálom nie sú ďaleko vzdialené od surového Revenanta, akonáhle si všimnete útočiacich, beštiálnych Komančov, tak si rýchlosťou svetla spomeniete na tento pozoruhodný film s Leom DiCapriom, režírovaný Mexičancom Alejandrom Iñárrituom_ Vôbec sa mi ani nezdá, že dvorný kameraman bratov Coenovcov, Roger Deakins by bol výraznejšou stratou, ba naopak, Francúz - Bruno Delbonnel má taktiež dostatok skúseností s veľkým dôrazom na vizuálnu stránku, a niektoré pasáže sú priam dych-vyražajúce. Veľmi dobre ho zastúpil. Nevravím, že sú všetky scény strhujúce, ale ponúkajú sa nečakané z-v-r-a-t-y, ktoré ma normálne priklincovali do sedačky ! Trebárs: výborné sú s Jimom Francom, Tomom Waitsom i so Zoe Kazan_ „Káblovka” N.E.T.F.L.I.X zaznamenáva ďalší “majstrovský snímok” zo svojej, čoraz viac prosperujúcejšej, tvorivej dielne. Vidí sa mi do budúcna, že lepšie filmy sa nakrútia najskôr pre INTERNET, kde ich uvidí kopec ľudí, k tomu budú spokojní, ako pre kiná, kde už odmietam chodiť, lebo bývam často sklamaný z viacerých faktorov... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Tim Blake Nelson, představitel Bustera Scruggse, zpíval své písničky sám, včetně závěrečného songu první povídky „When A Cowboy Trades His Spurs For Wings“, kde zpívá duet s Williem Watsonem, známým folkovým zpěvákem, který zde představuje pistolníka v černém Heralda z Demise. (Landauer)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)
  • V příběhu č. 4, když Prospector (Tom Waits) krade sově vejce, tak říká: „Ptáci stejně neumí počítat.“ Je to narážka na předchozí příběh se slepicí a divákovi tak napovídá, že se Impessario nechal nachytat. (Jannabe)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama