Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

classic 

všechny recenze uživatele

Dali si Coenovci tentokrát extra záležať ? Povedal by som, že väčšinou, áno_Sú nepredvídateľní, nikdy poriadne neodhadnete, čo sa stane v najbližšej sekunde, a smrť tu vystupuje častokrát. Postavy sú umiestnené na zaprášenom Divokom západe. Celý snímok je urobený v knižno-poviedkovom háve, totiž listuje sa ilustrovanou knižkou, v ktorej sa predstavujú jednotlivé, oddelené línie, vôbec so sebou nesúvisiace, zložené zo šiestich krátkych, zhruba, cca. 20 minútových sekvencií, ktoré svojim vizuálom nie sú ďaleko vzdialené od surového Revenanta, akonáhle si všimnete útočiacich, beštiálnych Komančov, tak si rýchlosťou svetla spomeniete na tento pozoruhodný film s Leom DiCapriom, režírovaný Mexičancom Alejandrom Iñárrituom_ Vôbec sa mi ani nezdá, že dvorný kameraman bratov Coenovcov, Roger Deakins by bol výraznejšou stratou, ba naopak, Francúz - Bruno Delbonnel má taktiež dostatok skúseností s veľkým dôrazom na vizuálnu stránku, a niektoré pasáže sú priam dych-vyražajúce. Veľmi dobre ho zastúpil. Nevravím, že sú všetky scény strhujúce, ale ponúkajú sa nečakané z-v-r-a-t-y, ktoré ma normálne priklincovali do sedačky ! Trebárs: výborné sú s Jimom Francom, Tomom Waitsom i so Zoe Kazan_ „Káblovka” N.E.T.F.L.I.X zaznamenáva ďalší “majstrovský snímok” zo svojej, čoraz viac prosperujúcejšej, tvorivej dielne. Vidí sa mi do budúcna, že lepšie filmy sa nakrútia najskôr pre INTERNET, kde ich uvidí kopec ľudí, k tomu budú spokojní, ako pre kiná, kde už odmietam chodiť, lebo bývam často sklamaný z viacerých faktorov... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celý příběh je založený na konceptu jedntlivých povídek, ale s Filmem jsem ve výsledku velice spokojený. Nejzábavnější byla asi první povídka která následovala podobně zábavnou povídkou s mým oblíbým hercem Jamesem Franco, proto hodnotím první dvě (5ti hvězdami). Dále mě však třetí povídka o postiženém herci nebavila skoro vůbec(1 hvězda). Čtvrtá povídka o zlatokopovi to trochu napravila, ale ve výsledku stále průměrná (3hvězdy). Předposlední povídka byla naprosto skvělá hlavně kvůli závěrečné přestřelce s indiány (5hvězd). Naneštěstí závěrečná epizoda tomu opět pokazila průměr. U tlachání v dostavníku jsem se nebavil skoro vůbec a nejhorší, že to ani nikam nesměřovalo. Proto bych příhodu zhodnotil 1 hvězdou. Podtrženo, sečteno bych celý film zhodnotil 3-4 hvězdami, ale pokud se k filmu v budoucnu někdy vrátím, polovinu příhod nekompromisně přeskočím. 70% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The Ballad of Buster Scruggs - 100%, Near Algodones - 80%, Meal Ticket - 70%, All Gold Canyon - 100%, The Gal Who Got Rattled - 100%, The Mortal Remains - 70% .................................. Buster Scruggs príde v šialenom tempe, zaspieva si, zastriela si a zasa zmizne. Esencia komediálnych Coenovcov. Druhá poviedka detto. Tretia s Neesonom ma nebavila, ale zas ten záver... A o to tu ide. Či už to pohromade drží alebo nie, každá z tých poviedok/postáv by zvládla vlastný film. So všetkými detailmi, krásnou prírodou a brutalitkami; Coenovci toho za tie dve hodiny dokázali povedať viac, ako o tej dobe povedal ktorýkoľvek iný western. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poviedkovy western v ktorom ma väcsina poviedok rovnake nekompromisne vyustenie, ale jednotlivym poviedkam chyba nejaka pointa. Najzabavnejsia je prva povedka. Druha je podobne zabavna, ale uz slabsia, kedze sa zacina koncept opakovat a ostatne ma uz vôbec nebavili. Ako celok to je prinajlepsom priemer, ale niektore poviedky su vydarene, takze sa to vyplati risknut. P.S: Zmienka o Val Verde ma potesila. 4/10. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Buster Scruggs ten dobrou mušku měl, jó... zato Coenovci kropí terče s hodně proměnlivou úspěšností. Většina kulek jde spíš do prérie. Nesourodá, nevyrovnaná antologie, která má připomenout romantické kouzlo westernů a západu, který nikdy nebyl... ale připomíná spíš, že Coeni už dávno nejsou mistři tónové ekvilibristiky, výstředních dialogů a brilantních point. Tenhle film spíš na sentiment hraje, než by ho sám dovedně vytvářel. Některé povídka (trupák, zlatokop) jsou vysloveně příšerné a mimo rytmus. I když se tu střídají nálady, celkový dojem je šíleně monotónní, i proto, že Coeni jen bezpečně variují. Nakonec s láskou vzpomínám na dementní verzi Limonádového Joe, oběšenecký blues Jamese Franca a psí baladu... zbytek nestojí ani za plivnutí do prachu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • V příběhu č. 4, když Prospector (Tom Waits) krade sově vejce, tak říká: „Ptáci stejně neumí počítat.“ Je to narážka na předchozí příběh se slepicí a divákovi tak napovídá, že se Impessario nechal nachytat. (Jannabe)
  • Když se Buster Scruggs (Tim Blake Nelson) podíval na karty při hře poker, tak tam byly dvě černé esa a dvě černé osmičky. Tato kombinace karet je známá jako „Dead man's hand“. Toto odkazuje na zabití legendární postavy Divokého Západu, jež je známa po jménem Wild Bill Hickok, který byl právě zabit při hraní pokeru. (Puxina)
  • Pieseň, ktorú si spieva zlatokop (Tom Waits), je "Mother Machree". Autorom je Rida Johnson Young a hudbu zložil Ernest Ball. Vznikla v roku 1910. (toi-toi)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama