Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spoiler: John Forrester je obvinený z vraždy vlastnej manželky. Motívom brutálneho činu, spáchaného loveckým nožom je dedičstvo majetku. Prípadu sa ujíma bývala štátna žalobkyňa Teddy Barnes. Podarí sa jej svojho klienta pred súdom obhájiť? Milujem právnické filmy. No v živote som nevidel tak priehľadný thriller bez štipky atmosféry. Áno, áno. Režisér Vám niekde v "jadre" filmu na chvíľu zamotá hlavy, ale ukazovatele z úvodu sú tak zrejmé, že ten kto má žáner thriller dobre napozeraný, rozuzlenie príbehu ho nijak neprekvapí. Zubaté ostrie som vzhliadol na základe odporúčania mojej milovanej mamičky :) Vraj keď odchádzala v 89´ z kina, nikto z návštevníkov nedýchal. Po záverečných titulkách ma napadlo, či si náhodou niekto pri vychádzaní zo sály "neprdol". Ale to je v poriadku. Nie každý snímok z pred 20 rokov zaberá aj v dnešnej dobe. Teraz vážne. Film je dobrý! No nie natoľko aby mi prebehla čo len jedna zimomriavka či pochybná myšlienka o svojom presvedčení. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka. Asi tak. Především díky několika zajímavým zvratům a výborné ústřední trojici herců a také režiséru Marquandovi. Samozřejmě bylo na pováženou to, jestli by si ti dva spolu začali, ale nakonec mi to nevadilo a bez pokukování po hodinách jsem to dokoukal s pocitem příjemného filmu. 80% ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerné krimi krížené s romantikou. Advokátka sa zapletie s klientom, ktorého obhajuje. Súdne prostredie vždy bolo atraktívne a herci filmu pomáhajú, ako sa len dá, ale stále mi tu niečo chýbalo. Vzhľadom na to, ako bol vo filme vykreslený Jack Forrester(prirodzený, pekný, inteligentný, športovo založený, vnímavý, zdvorilý, miluje kone atď.), mi bolo hneď jasné ako film dopadne. A ten opakujúci sa hudobný motív bol trochu smiešny. Nejde o nič, čo by som musel vidieť druhý krát a vlastne sa aj dosť čudujem ako som pri tom vydržal na prvý krát pri tv do druhej v noci... ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Ty Nebezpečné známosti Glen Close, prožívající profesní morální očistec, jaký jen ženská, jež výrazně přispívá k verdiktu, zda-li vinná či nevinná osoba stráví následujících 30 let v lochu neřku-li hůř, může mít, jednou přivedou do hrobu. Ale buďte coby obhájkyně nestranná, když to na vás Jeff nenuceně vybalí s plnou parádou včetně projížďky na koních! Motivů vraždy je celá řada, od peněz, lásky, sexu, ega, čirý nenávisti, malýho nepohodnutí, závisti až po prostý potěšení z jatek, někoho by k násilnýmu aktu nedohnalo ani stádo volů, jinýmu stačí blbec jeden. Nesuď knihu podle obalu vs. první dojem je obvykle správný. Účel světí prostředky, ale někdy jen, když je svatý sám účel. A pak se v tom všem má chudák Glen, která tak jako tak bude balancovat na hraně pěkně zubatýho ostří, vyznat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som bol v pokušení pridať filmu štvrtú hviezdičku, ale odolal som. Film bol primerane napínavý, s potrebnou gradáciou a herecké výkony dvoch hlavných predstaviteľov boli dobré, i keď sa žiadny herecký koncert nekonal. Potiaľ klady. K mínusom sa dá priradiť, že Zubaté ostrie je ďalším, už nespočítateľným filmom, ktorého významná časť sa odohráva v súdnej sieni, podobné zápletku som už videl v nejednom filme a nakoniec, netreba byť znalcom amerického práva, aby bolo možné spochybniť konanie postáv v závere filmu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama