Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (166)

Freemind 

všechny recenze uživatele

To hodnocení na poslední chvilku zachránilo finále - do té doby to byla spíše slabší, příšerně ukecaná romantická komedie s topornými vtipy a dvojicí, která mi od začátku nebyla ani trochu sympatická. ON - až úchylně dotěrný egoista, ONA - labilní hysterka. Al i Michelle jsou výteční herci, některé vedlejší postavy taky zaperlí, ale celkový dojem to zachránit nedovedlo. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Mierne psychopatická (a mne vrcholne nesympatická) Pfeiffer a pomerne dosť nudných scén mi uberali na zážitku. Al to všetko ako vždy zachránil, no napriek tomu ma celý ten romantický príbeh trochu obišiel. Nemám pocit, že je to "ako zo života".... Keby niekto neustále hysterčil tak, ako slečna Michelle, asi len máloktorý chlap by bol ochotný dobiedzať ďalej. ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Zatímco Frankie nemá tušení co od života chce a bojí se každého dalšího kroku, Johnny to ví naprosto přesně a nebojí se vůbec ničeho. Díky tomu, svaté trpělivosti, odhodlanosti a pozitivnímu naladění tak nakonec vše dopadne happy endem. Povedená lovestory s výbornou dvojící ze Scarface v trochu jiném podání. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Chci být servírka v řecký restauraci a chci, aby se tam přišel ucházet o práci chlápek, kterej zrovna přišel z lapáku, vypadal jak Al Pacino, měl jeho šarm a vyřídilku a mě, zklamanou životem a chlapama, trpělivě a romanticky uháněl. A ještě jeden podružný detail - chci vypadat jak Michelle Pfeiffer :-)). ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Tu sa prekrásne potvrdzuje, aká velerelevantná je v romantickej komédii hladko a životne napísaná dvojica a nemenej potom jej herecké obsadenie. Nemusia to byť ani ničím originálni ľudia, no ak dýchajú, ozaj dýchajú, už prirodzene získavajú nejaký ten punc špeciálnosti a upriamujú na seba všetku pozornosť. Frankie a Johnny predstavujú také postavy- dvoch priemerných ľudí, ukrutne osamelých, nie zrovna úspešných, každého so svojou vlastnou spoločensky zúfalo neojedinelou históriou. Pfeiffer a Pacino z nich vyčarovali 2 jedinečných ľudí. Svoj šarm a nasadenie zapriahli a navzájom prepojili, a donútili nás tak čeknúť v dosahu všetky zástrčky a spotrebiče či sa nám náhodou niečo nepáli :) a zatopili nás citom a tichou závisťou. A žánru priniesli absolútne neopakovateľný milostný pár. Frankie a Johnny. Ešte aj poučili ste nás. Obyčajne, opakovane, nenútene, zvodne. Parádne ste nás poučili(!) 90%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Michelle Pfeiffer již podruhé hraje Al Pacinovi partnerku. Poprvé to bylo ve filmu Zjizvená tvář (1983). (Duke90)
  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy Johnny poprvé vchází do restaurace, je na plakátě za Nickem řecký fotbalový tým PAOK Thessaloniki s dvojhlavým orlem ve znaku klubu. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama