Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (166)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Al Pacino ako romantický hrdina? Prečo nie. Tlačenie kalerábov pri jeho výrečnosti musí fungovať, aj keby si mal objednať pesničku v rádiu. Čiastočne fungoval film aj na mňa, ale určite mal k dokonalosti ďaleko. Hlavná dvojica hrdinov sa dopracuje k veľkému romantickému záveru kostrbatou cestou, ktorú som celkom neuveril. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak po osmi letech se Al s Michelle zase sešli před kamerou a opět předvedli svou vynikající hereckou formu. Samotný příběh mě ale zase až tak šťastným neudělal. Uměl bych pochopit otálení Frankie, ale chování Johnnyho mě spíš než romantický přišlo vlezlý, navíc ty kecy co tam ze sebe produkoval Johnny, to mě přišlo jako kdyby byl pan zeměkoule, na druhou stranu upřimnost jeho chování byla odzbrojující a jeho nekonečná trpělivost by se mě hodila při čekání v supermakertu ve frontě. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Herecky to táhne Michelle ještě více než Pacino, byť Al je jako vždy velmi přesvědčivý, hlasitý, extrovertní a v tomto příběhu skoro až otravný, jak moc někdy tlačí jeho postava na pilu. Michelle mne svým křehce intimním ztvárněním Frankie zasáhla mnohem více, nicméně oba mají dobrou chemii a k citlivé scéně otevření se ze strany Michelle, dojdou obě postavy především díky talentu svých hereckých představitelů. Dnes by Frankie a Johnny v kinech hanebně propadli, protože na tak"obyčejné" filmy se už dnes do kina nechodí, přesto právě v obyčejnosti námětu příběhu životem zkoušené Frankie a neodbytně dobyvačného Johnnyho je kouzlo každodenní životní nepředvídatelnosti. And I fucking love it :-) 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prikladny film o tom, ze trpelivost prinasi ovoce:-). Film pusobi velice realne, az temer " bezne ", coz je jeho nejsilnejsi stranka. Hlavne sceny z restaurace jsou povedene ( v recke jidelne bych ale uvital alespon jedno jidlo z Peloponesskeho poloostrova ). Skvely vyber hercu ( mozna ke konci uz mi Pacino a jeho psi oci zacaly vadit ), at uz servirky, majitel restaurace, teply kamarad, kuchar. Tomu vsemu vsak dominuje Pfeiffer, ktera podala velmi dobry vykon, zaujala me predevsim jeji mimika. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Zatímco Frankie nemá tušení co od života chce a bojí se každého dalšího kroku, Johnny to ví naprosto přesně a nebojí se vůbec ničeho. Díky tomu, svaté trpělivosti, odhodlanosti a pozitivnímu naladění tak nakonec vše dopadne happy endem. Povedená lovestory s výbornou dvojící ze Scarface v trochu jiném podání. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)
  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Johnny poprvé vchází do restaurace, je na plakátě za Nickem řecký fotbalový tým PAOK Thessaloniki s dvojhlavým orlem ve znaku klubu. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama