Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (237)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $7,865,474Tržby Celosvetovo $8,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ako námet dosť dobrý ale výsledok nie príliš efektívny v rámci žánru. Vyznie to akosi kostrbato, necelistvo, samozrejme nechýba klišé a naivita. Proste prvoplánoví vývar. V poslednej tretine to už troška aj otravuje. Už sme tu mali niečo podobné a to výborný Orphan a tam to ináč sypalo. /videl v kine: 40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak sa v nejakom filme vyskytne sirota, môže to dopadnúť sem-tam ako komédia (prípadne ako Anna zo Zeleného domu), ale veľmi často to dopadne ako horor (Sirota, Mikey – dieťa zločinu, Prípad číslo 39, Mama, Dobrý synček s Culkinom). Potomok nie je zlý (mrazivý pokec s psychológom), herci sú vcelku fajn, niektoré scény poriadne OK a ani atmosféra nie je na zahodenie. Avšak proste ma to dosť nudilo a scenár mi pripadal odfláknutý. McCarthyho predchádzajúci horor The Pact bol oveľa lepší. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kino rozmer to nemá žiadny. Ale ako DVD pribalené k časopisu super bonus. Hra na schovávanou bez áčkového obsadenia? Přichází Satan! bez skvelej atmosféry podtrhnutej dokonalo padnúcou hudbou? Potomek zo seba nerobí tajomného. Karty sa rozdajú hneď na úvod a Vy si tak užívate žánrovo vyšlapanú cestu. Film boduje hlavne tým, že sa postavy chovajú uveriteľne a nerobia IQ sebevraždu v prospech zápletky. S lepším obsadením by to celé dostalo úplne iný punc kvality. Priemer, ktorý si však svoje 3* zaslúžil bez nejakého prižmurovania. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem překvapen. Hlavně z toho hlediska, že po traileru jsem se bál, že vykvákal celou pointu a film tak bude sled událostí, které dojdou v závěru s velkým napětím k tomu, co jsme viděli v traileru. Naštěstí je film (ku mému překvapení) postavenej právě tak, jak není v dnešní době u hororů moc zvykem a samotnej trailer mi tak zážitek nikterak nezkazil a člověk během filmu už tak nějak "ví" a jen čeká, jak se to bude dál rozvíjet. Samo o sobě to není zas tak originální, ale to tomu zas tak moc na kvalitě neubírá. Malej Jackson Robert Scott byla skvělá castingová volba a myslím, že po IT a tomto má jakousi kariéru v hororech téměř jistou. Atmosféra skvělá, je to docela napínavý a ikdyž vyloženě hororových scén to zas tak moc neobsahuje, pár jich tu je a jedna z nich mě dokázala vyděsit jako máloco za poslední dobu. Takovej slowburn, kterej se ale pálí docela rychle - lépe to asi popsat nedokážu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-kanadský snímek „Potomek“ nepřináší vyloženě nic nového, není to originální příběh, bere si různé prvky z různých hororů, trochu se snaží být u i thrillerovou detektivkou, ale je prostě natočen dost dobře na to, aby se zdánlivě neoriginální látkou diváka zaujal a ukázal, že když se ono „neoriginální“ spojí, je možné natočit dobrý a v konečném důsledku třeba i trochu jiný film. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama