Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (237)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Stretnutie s klaunom Pennywiseom zanechalo na Georgiem trvalé psychické následky (tými rukami si evidentne riešil komplexy z hororu TO :-). Téma reinkarnácie v takejto podobe tu myslím ešte nebola avšak istá podobnosť s hororom Sirota je viac než evidentná. Technicky dobre zvládnuté, atmosféra časom hustla a stupňovala sa a záver, hoci pre mňa prekvapivý nebol, tiež vyložene nesklamal. Taký lepší hororový štandart. Objektívne za 3*. 1* navyše dávam za Jacksona Roberta Scotta. Pre toho malého diablíka s anjelskou tvárou mám skrátka slabosť. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokud Hollywood netočí v hororech remaky starých sérií, pokračování, nebo duchařiny podle jednoho mustru, vznikají stokrát provařené klišé. Potomek stejně jako dneska shlédnutý Narušitel je toho příkladem - zdánlivě nevinné dítě, za kterým se skrývá masový vrah, v tomto případě díky reinkarnaci. Námět z Několika filmů, několika dílů různých seriálů a co přináší Potomek nového? Nic, jen stokrát provařenou rodinnou nudu, očekávatelné scény a SPOILER špatný konec KONEC SPOILERu. Na chvíli mě z letargie probudil rozhovor s psychologem a líbil se mi způsob jakým matka chtěla problém vyřešit, jinak to byla nuda, šeď a klišé na klišé. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem požádat o ruku vaší ženy! Aneb The Omen feat. Orphan s příchudí segedínu a čabajky. Co The Prodigy rozhodně je? Atmosferický a přiměřeně napínavý dobrý synek se skvělou kamerou, bez střihový onanie a zbytečně sympatických postav. Co The Prodigy rozhodně není? Thriller s momentem překvapení, který by okatě nevsázel na prověřená klišé. Naplno tohle může fungovat jen tehdy, když žádný podobný film předtím neuvidíte, jinak je to jen dříve viděné, v pěkném moderním kabátě (což bezezbytku platí i o adaptaci Buhlerova scénaře ke coveru Řbitova zviřátek). Za tohle bych ruku do ohně úplně nedal... [RATE: 55%] ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ďalší solídny kúsok od režiséra The Pact, Nicolasa McCartyho. Dejovo sme niečo podobné videli už veľakrát  v podobe démona/ducha, no presne v takej variante ako tu asi ešte nie. Žiadny vrchol scenáristickej kreativity sa neodohral, ale aj takáto malá snaha o inovatívnosť sa cení. Mimo príbeh taktiež všetko šľape ako má: herci (osobitne mladý Jackson Robert Scott, ktorý perfektne zvláda ako polohu nevinného, slušného chlapčeka tak aj vypočítavého, sadistického vraha) napätie i ľakačky. Od 5* sme ďaleko a úplná pecka, ktorá každého posadí na zadok to nie je, ale poctivý, malý, dobre natočený horor bez zbytočností a debility postáv, áno. PS :chválim nekompromisný záver. 75% ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem druhou půlku tohoto snímku, a myslím si, že to úplně stačilo na to, abych pochopila o čem film je, a že se v té první půlce nemohlo dít nic moc většího jak v té druhé. Pořád přemýšlím jak tento film ohodnotit, a stále nenacházím slova. Jackson Robert Scott byl bezpochyby skvělý, a náhaněl docela hrůzu... nicméně to bylo tak to jediné, co zde bylo hororové. Námět, že v chlapci dříme psychopat, který se do něj prostě nějak převtělil, nebo jak to bylo, už takhle zní docela zmateně.. a ano přišlo mi to zvláštní. Další hvězdu dávám za kameru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama