Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (237)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Potomek působil v konkurenci jiných hororů, které se letos chystají na plátna kin, úplně neviditelně. Jako takový ten typ projektu, kterému by to víc slušelo na VOD sítích. Tam by jej bylo možno považovat za příjemné překvápko. Je to totiž po všech stránkách neurážející film. Hezky natočený, solidně zahraný. A obsahuje minimálně dva creepy / lekačkové momenty, u kterých mi nepříjemně zatrnulo. Celkově je ale příliš málo výrazný, aby právě v kinech nějakou větší pozornost vzbudil. Zásadním problémem pak pro mě byla ohromná předvídatelnost veškerého dění, kdy hned jakmile se objasní, o co jde, je jasné, k čemu to směřuje. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to dlouho byla docela nuda, zhruba tak do poloviny filmu, pak se z toho stal takový ten průměrný horor, co neurazí ani nenadchne. Což je pořád lepší, většina hororů to nedosáhne ani na ten průměr. Každopádně pak ta druhá polovina už je celkem napínavá, i přes to, že je předvídatelná. Pak je tu taky několik klasických hororových klišé, třeba smrt psa (si vlastně nepamatuju horor, ve kterém by přežilo zvíře), ale jinak z toho ve finále je opravdu další z řady hororů, co neurazí ani nenadchnou. Podívat se na to dá, ale nic extra nečekejte. 3* ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku si film buduje slušnú atmošku a v kombinácii s nápaditým námetom reinkarnácie dáva nádej na svetlé zajtrajšky. Optimizmus, ale dlho nevydrží a film začne padať do škatuľky filmov, ktoré sme videli už nespočetne krát, so všetkým klišé, ktoré k tomu patrí. Menej podarená variácia na ,,Orphan,, . ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy, jsem nedal plné hodnocení Hororu (nejblíže byl Syn temnoty) kde je hlavní postavou dítě. Nemám rád haranty v hororech z mnoha důvodu. No a kdy jindy ho napálit, než dnes o Halloween, to se vážně povedlo. Paradoxem je, že The Prodigy, jsem měl na disku asi měsíc a z důvodu právě hlavní postavy dítěte, jsem film tenkrát vymazal. Dnes jsem hledal něco s tématikou Halloweenu a opět jsem narazil na tohle, sebral všechen odvahu a šel do toho. No tak fajn, dítě hrálo opravdu uvěřitelně, téma s reinkarnací děsivé, výborná hudba, bylo to vulgární, což mě překvapilo, nechyběla krev (střepy v chodidle, zmordovaný pes, závěr) a finále bylo přímo devastující. Jo, tohle se teda vážně povedlo, po tolika letech, konečně zasloužená (slabší) pětka dítěti. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru príjemné osvieženie. Jediná výtka je v zásade nelogickosť postáv - otec nemusel hovoriť svoje veci synovi v aute.. doktor mohol byť viacej zapojený do finále, ale celkovo sa jedná o ten typ filmov, kedy má zlo značnú prevahu. Film sa drží skrátka - čo na jednu stranu rozumiem. Držíme sa šablóny menej je dakedy viac. Ale herecké zoskupenie - hoci sa nejedná o žiadne áčkové mená, hrá na veľmi peknej úrovni. Finále je síce trochu predvídateľné ale strašne v tom cítiť príchuť pokračovania. Úprimne pozrel by som si ho. Už len z príncípu či to bude mať pozitívne rozuzlenie alebo nie. Hlavný krpec dokonca vie hrať. Objektívne tri. Subjektívne 4* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama