Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (237)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené, sympaticky zahrané a najde se i několik slušných žánrových momentek. Problémem je, že všechny tyhle posedlé děti vyvádí už od dob Damiena pořád to samé a McCarthy na veškerou snahu o nějakou odbočku rezignoval takřka na začátku. A je to přitom škoda, protože charakter záporáka skrývajícího se v dětském těle se dal využít mnohem víc a mohlo i mělo dojít na nějaké výživné gore. Takhle je to jen solidní rutina. Chce se říct bohužel, ale když si tak vezmu, čím nás žánroví tvůrci povětšinou krmí, tak musím konstatovat díky Bohu za ní. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spevák z Prodigy sa nedávno rozhodol dobrovoľne odísť do pekla a tak som sa rozhodol na jeho počesť pozrieť niečo strašné ako on. A tento film bol naozaj dokonca desivejší ako jeho vizáž. Napríklad keď tam v tme zahrali opäť to známe hororové husľové sólo alá Vivaldi alebo keď začal pískať čajník. Joj, to som sa bál, a potom ešte keď ukázali matku zblízka a následne záber na jej opuchnuté oči, tak som bol strachom celý bez seba. Dá sa povedať, že práve nevyspatá matka je vrcholom desu v Potomkovi. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy o zlých „spratcích“ mě už poslední roky nechávají zcela chladným. Kdysi jsem toto téma měl i docela rád, ale filmů na podobné brdo už existuje tolik, že jsem jimi naprosto přesycen. Tady se jeho tvůrci snažili alespoň o trochu zajímavou zápletku, která se netočí okolo Satana, ale spíše okrajově připomíná panenku Chucky. Tady máme rovněž sériového vraha, který se pokouší ovládnout a zmocnit se těla malého chlapce. Akorát nejdřív neskončil v panence, ale tady se usídlil už rovnou v těle chlapce. Chlapce, který má stejnou anomálii jako ON. Alespoň už vím, že lidem s různobarevnými rohovkami se mám raději zdaleka vyhýbat… Víc jak polovina filmu však připomínala spíše drama, nežli hororovou podívanou, protože nic moc zajímavého nedělo. Příběh se zaměřil hlavně na svou psychologickou stránku a já byl nucen sledovat zoufalou matku, která zprvu nevěří, že by její dítě mělo být „jiné“ a nesympatického spratka, který tu nastraží střep, tu někoho mázne hasákem, zabije psa (mimo záběr kamer), mluví ze spaní cizí řečí a brouká si nějaký popěvek. To bylo teda terno, již mnohokrát viděné a hlavně poněkud nezáživné. Ne však nudné, to bych lhal. Našlo se tu totiž i několik vcelku sympatických pasáží, které mě dokázali vytrhnout z letargie. Kupříkladu takové posezení u psychologa během hypnózy. To už bylo docela v pořádku a ani samotný závěr nebyl vyloženě marný. Alespoň se tu přidalo na brutalitě a zabránilo mi tak hodnotit podprůměrně. Do té doby jsem byl totiž rozhodnutý, že tohle na průměr prostě nemá. Nejvíc mi však asi vadila ta „předvídatelnost“ a příliš brzké vyzrazení pointy příběhu. I když to se dalo uhádnout svým způsobem už po pěti minutách. Jen doufám, že se z tohohle nestane další několikadílná série!50% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Bubububu! Mrtvý pes! Děsivý Rumun!!! Nůžky na plech! Hypnóza a převtělení a chlupy v zubech. Nečekal jsem od toho nic a dostal jsem docela fajn horor. /// Nicméně abych se trochu rozepsal... Ten film je samozřejmě béčko, jako většina hororů. S tím kromě obsazení neznámých herců hodně často souvisí i díry ve scénáři. SPOILER ALERT!!!!! Celá ta myšlenka s rozdvojenou osobností nebo dvěma dušemi v jednom těle se může logickým lapsům vyhnout jen stěží. Tak třeba proč na konci Zlomiles říká, že potřeboval matku k tomu, aby ho dovedla k té paní, když ona sama se k ní dostala za pomoci podkladů, které on sám shromáždil? To se k ní přece úplně stejně mohl dostat i sám. Další věcí je otázka, když teda je Zlomiles tak geniální, že většinu času dokáže cokoli předstírat, proč zabije psa a nechá ho v domě, aby ho všichni obratem našli? Z toho činu nic nemá, jen na sebe tím upozorňuje. Totéž napadení spolužáka heverem a hlídačky střepem. Nebo to jsou jen jakési prosakující pudy, které nedokáže Zlomiles ovládat? Ale jaktože se naopak perfektně ovládá při hypnóze a před ní? ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Vykutálený synek Miles je vážným adeptem na noční můru každého rodiče. Na podobné zvrácenosti související se vztahy mezi nejbližšími rodinnými příslušníky vůbec nemám chuť se dívat, ale musím připustit, že v rámci hororového žánru Potomek není vyloženě špatný film. Kromě několika slušných lekaček mě v tom utvrzuje i poměrně nečekané a veskrze nepříjemné rozuzlení. (60%) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama