Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

freddy 

všechny recenze uživatele

Film Velký znám už hodně dlouho, poprvé jsem ho viděl někdy před 10 lety (kolem roku 1998). Tenhle film je velmi originální a nutno dodat, že také velmi vtipný. Zdobí ho navíc perfektní herecký výkon Toma Hankse, který prostě utkví v hlavě hodně dlouho. Já osobně zastávám názor, že pokud jsem schopný si scény z nějakého filmu vybavit i několik let poté, co jsem ho viděl naposledy, tak je to film kvalitní. A to tento film splňuje. Scény ze strojem jménem Zoltar nebo s automatem na limonádu, který má Josh ve svém bytě, se mi vybavovaly i mnoho let po tom, co jsem film viděl naposledy. Takže pro mě jednoznačně kvalitní záležitost, kterou znám už od dětství a pořád mě baví. Uděluji čtyři hvězdičky, i když jsem byl velmi nerozhodný, jestli neudělit maximum, ale na to je vždycky času dost, a jeden brilantní herecký výkon nedělá celý film. Takže prozatím je to za čtyři hvězdičky. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ani som nevedel, ze to bol prvy hanksov film, a ked .. tak klobuk dole, hanks si to uzil a s nim aj ja. Scenar a myslienka filmu bola zaujimava, aj ked nie stara, ale v podani Hanksa celkom fajn zahraté. Je sice pravda , ze v druhej polovicke to zacalo troska stagnovat, chcelo to este nejaku dalsiu motivaciu, ale aj tak som sa pobavil. Ten film ma vyslovene rodinny chartakter, rovnako ako u golfistu aj u nas to moji potomci radi pozeraju :) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Devadesátky už mam celkem projetý, tak musím jít zase trošku dál. A rozhodně bych nečekal, že mě Velký takhle pohltí, obzvláště po nepříliš záživném začátku jako přes kopírák těchto rodinných fantasy komedií. Pustil jsem si rozšířenou edici (skoro 30 minut navíc!) a dal bych si klidně celý seriál, jelikož ten Tom Hanks je prostě neskutečný a jeho příběhy bych užíval i dál. Skvělé, ač trošku pozapomenuté, dílko...10/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý oběd, ale nenadchne. 1) Skvělý námět natočený s hollywoodským rozmachem s dvoumiliónovým (v dolarech) dvaatřicetiletým slaďoučkým Hanksem na newyorské Páté avenue se všemi klasickými americkými atributy (zlý antihrdina, pěkná partnerka, dobrý kamarád, business s hračkami, fantasijní Zoltar, který plní přání apod)._____ 2) Ve druhé půlce dosti nudný film zoufale prosí režiséra o nůžky a střihat, střihat, střihat, takových 20 minut dolů by hodně pomohlo._____ 3) Celkově mám z filmu neurčitý pocit nenaplnění...jako když se najíte jídla mdlé chuti, ok, hlad zmizel, ale chybí ten pocit slasti, jestli mi rozumíte. Kvůli tomuto pocitu jenom tři hvězdičky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To nevyspělé dítě se zárodky naivity, dětinskosti a dobrotivosti bylo v Tomu Hanksovi již tenkrát:) Již když byl "Velký" jsme v něm mohli spatřit rýsující se prvky legendární postavy, kterou ztvární o léta později a jež mu i onomu filmu zajistí masovou popularitu a stane se dle všemožných žebříčků jedním z nejlepších a nejoblíbenějších filmů historie. A jehož sláva a obdiv trvá stále. This "Big one" je vtipný a příjemný film, jeden z těch, kdy se díváme na Toma Hankse ještě jako na neznámého herce a ne jako na "Hollywoodskou hvězdu." ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Rozpočet filmu byl 18 miliónů amerických dolarů. (HellFire)
  • Jedním z důvodů, proč do hlavní role nebyl obsazený Robert De Niro, spočíval v obavách tvůrců, že by film diváci po jeho dřívějších temných rolích nedokázali vnímat jako zábavu pro celou rodinu. A kromě toho De Niro požadoval šest milionů dolarů, což byla na tehdejší dobu vzhledem k rozpočtu filmu obří suma. (Stanley619)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama