Reklama

Reklama

Anděl s ďáblem v těle

TV spot
Komedie / Erotický / Hudební
Československo, 1983, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V šantánu na zámečku Riviera se baví pánové z lepší společnosti. Elegantní „zaměstnavatelka“ děvčat Gábi Stolařová, zvaná madam, dbá na hladký chod svého podniku. Do Riviery přichází hledat „práci“ bývalá studentka a příležitostná operetní zpěvačka Renáta Vaňková. Madam ihned odhadne, že tato dívka se sebejistým chováním, přitažlivým tělem a andělsky nevinným obličejem bude pro její luxusní nevěstinec silným magnetem... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrná československá komedie s „erotickým“ podtextem. Ačkoliv Korna zrovna moc nemusím, tak právě jeho vystoupení a krása Zdenky Studénkové jsou asi tím jediným, co se mi na filmu doopravdy líbilo. Ano, byly tu intriky, cudné „děvy“ i pokus o humor, ale nějak mě to tentokrát nebralo. Spíše jsem u toho začal klimbat a málem i usnul. Zvláště pak ke konci filmu, mě to už ani moc nebavilo. Bohužel jsem od toho čekal mnohem víc. Ale tak každý den není posvícení.40% ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom príjemne rozkošná kabaretná fraška, ktorá však bez prvoplánového humoru paroduje politiku, malomestskú morálku a pretvárku. Všetko sa však deje akosi na pozadí kabaretného ruchu nevestinca madam Gábi, takže si môžeme spolu s hrdinami povzdychnúť: "To je ale bordel." ;) Politické peltichy sú tu tiež vlastne len v náznakoch podobne ako šteklivé scény a celým tým virvarom sa ako červená niť vinie kariéra sladkej Renáty, aby sa ukázalo, že je vlastne "k*rva" a to nie len doslovne. Okrem imunity pána poslanca a vtipných špecializácií pracovníčok lásky je hlavným komickým prvkom zanietený inšpektor Buliš so svojím premotivovaným prístupom a erektilnou disfunkciou, ktorá prejde vždy po povýšení. Produkcia aj herci sú dobrí no filmu chýba väčší ťah na bránu, takže výsledok je priemerný. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zajímavost z rozhovoru "Ladislav Županič: Pro herce neexistuje tabu", který vyšel 15. května v čísle 22/2000 Týdenníku rozhlas. Všechny operety a muzikály u vás uváděné neslouží pouze k pobavení diváků, v některých se objevují i ožehavá témata a aktuální problémy. Jedná se hlavně o to strefit se inscenací do správné doby. Dvě inscenace, které jsme uvedli, byly takříkajíc zlomové a také nejrizikovější: Klec bláznů a Řek Zorba. Klec bláznů snad vůbec poprvé na české jeviště přináší problém homosexuality. Den před její premiérou shodili poslanci ze stolu zákon o registrovaném partnerství. V tu chvíli jsme se stali nositeli určité myšlenky a najednou ta hra byla aktuální. Ještě se nestalo, aby někdo v hledišti projevoval nelibost - je to totiž úžasně lidský příběh. Řek Zorba je v podstatě novodobou tragédií. Přišel v době, kdy jsou lidé rozčarováni z politického dění i ze samotných politiků, z jejich namyšlenosti a sebestřednosti, začínají pochybovat o smyslu života - a najednou jim Zorba přináší poselství, že život je krásný a přes všechny potíže, starosti a strasti stojí za to žít. Dalším příkladem je Anděl s ďáblem v těle. Tento film byl natočen v roce 1982 a tehdy působil jako nostalgická a legrační vzpomínka na první republiku, kdy poslanci zneužívali poslanecké imunity, měnila se vláda, rozdělovaly se funkce, strany si mezi sebou vyřizovaly účty. Uběhlo několik let, vrátila se demokracie i se svými neduhy, my jsme tuto inscenaci uvedli a jeden kritik napsal, že to je první politická satira. ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Asi si tenhle film neměl dávat přídomek "erotický" - protože pokud se někdo těší na pořádný prasárny, tak si na svý fakt nepřijde... Ale jako komedie je to půvabný a postavy, které hrají nadčasově krásná Zdena Studenková, skvělá Božidara Turzonovová alias Šmrncgábi, Karel Heřmánek a ostatní, nemají chybu. Pokud si chcete užít sex, pusťte si třebas "Pyramidu". Pokud vám jde "jen" o komedii o prostituce, která uměla využít toho, čím jí příroda vybavila, je "Anděl" slušná volba. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak koukal na ty kurvy v Riviéře říkal jsem si, že klientela z vyšších kruhů není moc náročná na ženský. Zdena Studénková je samozřejmě vyjímkou, ta už je i pro mě, klienta z hodně nízkých kruhů, značkový zboží. Jen ten příběh mě vůbec nezajímal, v bordelu se přeci odehrávají pro oko daleko krásnější příběhy -- tzv. hodinové příběhy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Hana Buštíková (tanečnica Miriam) a Dana Vlková (zpeváčka) boli iba príležitostné herečky. V skutočnosti sa jednalo o ženskú spevácku dvojicu s názvom Kamelie, veľmi populárnu hlavne v 80. rokoch. Toto bol jediný film, v ktorom si zahrali obidve súčasne. (Raccoon.city)
  • Kvůli výrazné slovenštině Zdeny Studénkové ji v postsynchronech namluvila Eva Hudečková-Trejtnarová. (funhouse)

Reklama

Reklama