Reklama

Reklama

Vzduchoplavci

  • Velká Británie The Aeronauts (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 1862 se odvážná pilotka balonu Amelia Wrenová (Felicity Jonesová) spojila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby rozšířili lidské vědomosti o počasí a vylétli výš než kdokoli v dějinách. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (60)

Wally 

všechny recenze uživatele

Film byl příjemný a krásně se koukalo na záběry z mraků. Trošku jsem čekal biografický snímek, ale tím tento film rozhodně nebyl. Je ostudné, že byla zcela vypuštěna postava Henryho Coxwella, která v reálu J. Glaishera zachránila a namísto něho byla obsazena fiktivní ženská role...F. Jones je úchvatné, ne že ne....ale jděte už do háje s tím umělým obsazováním žen a afroameričanů tam, kde nemají co dělat...ať už kvůli reáliím nebo talentu... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V roce 1862 pilotka horkovzdušného balónu Amelia Wren (Felicity Jones) vyrazila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne) za posunutím vědomostí lidstva ohledně počasí a vystoupali výše než kdokoli v té době. Čelili fyzickým a emocionálním výzvám. Tématem filmu , který sám do velkých výšek nevystoupá je nezávislost. Ale už jen výstup dvou zajímavých a soucitných přátel je fascinující. Zvlášť když je to založeno na skutečné události. Ale milostná chemie mezi nima nějak moc nefungovala. Film nám sděluje , že máme být stateční a vytrvalí. Tento subžánr směr lidského dramatu a menšího dobrodružství někdy zafunguje a někdy ne. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Aeronauts" nám po piatich rokoch opäť dáva dokopy Eddieho Redmayna a Felicity Jones. A potvrdzuje sa opäť, že ako hereckí kolegovia spolu fungujú, rozumejú si a vedia spolu dobre pracovať. Myslím si, že film skvele vyzerá, má niekoľko vynikajúcich momentiek, no na druhú stranu mám pocit, že tento naratív sme už videli viackrát a nikdy mi nejako poriadne nepasoval. Pretože sa chcem sústrediť na iné scénky, než nám film prezentuje. Aj keď sú tie flashbacky celkom zaujíamvé tak kedykoľvek sme došli do minulosti (až na jednu výnimku) som si hovoril, kedy sa opäť vrátime do balóna. Úvod pôsobí grandiózne a dúfal som, že Felicity Jones trošku upustí od toho teatrálneho tónu. A našťastie áno. Atmosféra tam rozhodne je, finále je silné a hlavní hrdinovia sú skvelí a odvážni. Bavilo am sledovať ich dobrodružstvo. Čo mi však ešte trošku niekedy vadí je, že vždy potrebujeme v týchto filmoch nejakých britských povýšencov a snobov, ktorí potrebujú dať najavo, že sú niečo viac ako iní. Tieto postavy nikdy nemám rád a sú iba otravné. No príbeh ako taký je podľa mňa zaujímavý a malo to niečo do seba. Určite ma to zaujímalo, bol som zvedavý čo sa bude diať ďalej a nepôsobí to neuveriteľne. Takže dávam Tomovi Harperovi palec hore a ako celok som spokojný. Ak máte radi životopisné filmy, mylsím si, že nebudete tých 100 minút ľutovať. Má to dobrý spád, dobré postavy a skvelú atmosféru vo vnútri balóna. Čeknite si film a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, inšpirovaný skutočnými udalosťami, ale kvôli jednému kľúčovému rozhodnutiu (za info vďaka užívateľovi Jirka_Šč – viz. zaujímavosti) postrácajúci autentickosť voči skutočnému príbehu. Rozhodnutie (scenárista, režisér, štúdio ?) z jednej strany je pochopiteľné (dvojica Felicity Jones / Eddie Redmayne sa už raz predviedla veľmi dobre), ale z druhej strany tým sa nezanedbateľne zmení základná koncepcia. Zo spomínanej dvojici teraz dominuje F. Jones, E. Redmayne herecky „pritvrdí“ až v poslednej časti filmu. Dynamika príbehu je solídna, scény v „oblakoch“ sú pôsobivé, ale svoju skutočnú krásnu ukážu až na veľkých plátnach. Vo svojom žánru solídna remeselná práca, nič viac a nič menej. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A já se dycky divil, kam a na co vlastně padaj ty pytle s pískem, který vyhazujou piloti horkovzdušnejch balónů. Nemůžu tomu dát víc. Vypadá to sice krásně (scény pro IMAX!!) a není to žádnej televizní brak, ale je to hloupoučký až běda, nudný, a s předvídatelnejma scénama na odškrtávání ze seznamu "jak natočit dobrodružný film o střetu člověka s přírodou". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Vztah Amelie (Felicity Jones) s manželem je založen na vztahu Sophie Blanchard a jejího manžela Jeana-Pierra Blancharda. (p.a.douch)
  • Součástí soundtracku je i píseň „Home To You“ od Sigrid. (J.F.B.)

Reklama

Reklama